Economie

MAIA infirmă că 20% din familiile de albine ar putea muri de foame

Recent, preşedintele Asociaţiei Naţionale a Apicultorilor, Ştefan Condratiuc, a declarat pentru Info-Prim Neo că seceta din anul trecut a împiedicat culegerea mierii şi albinele, pur şi simplu, mor de foame. 

„Două săptămâni în urmă am fost şi am verificat cei 25 de stupi pe care le am. Nu am văzut albine moarte, ba chiar încă au rezerve de mâncare. Dacă, totuşi, albinele termină rezervele de miere, apicultorii pot procura amestecuri care se vând special pentru hrănirea lor”, a declarat Vitalie Ciobanu reporterului agenţiei.

Şeful Direcţiei politici de piaţă în sectorul zootehnic a mai menționat că, în discuţiile cu alţi apicultori, doar unul a spus că a pierdut o familie de albine, iar restul nu se plâng de situaţie. „Poate că am avut noroc şi albinele mele au avut de unde culege mai multă miere. Totuşi, dacă unii apicultori doresc să întreţină câteva sute de stupi, trebuie să înţeleagă riscurile şi să se asigure cu hrană în anii mai secetoşi”, a remarcat Vitalie Ciobanu.

Preşedintele Asociaţiei Naţionale a Apicultorilor, Ştefan Condratiuc, a comunicat recent că, potrivit datelor preliminare între 20% şi 30% din familiile de albine vor pieri până la noua recoltă de miere, dar situaţia reală va fi cunoscută spre sfârşitul lunii martie.
Potrivit datelor Asociaţiei Naţionale a Apicultorilor, în Moldova sunt circa 5 mii de apicultori.
Timpul.md via Info-Prim Neo
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *