Actualitate

Maia Sandu comentează validarea mandatului de primar al lui Andrei Năstase. „Aceste decizii ridică semne de întrebare”

Premierul consideră că hotărârea Judecătoriei Chișinău, prin care alegerile au fost declarate nevalabile, este una aberantă, însă, totuși evoluțiile din sistemul judecătoresc ridică mari semne de întrebare. Maia Sandu speră că decizia Curții nu este doar o tentativă de a câștiga bunăvoința noii guvernări.

„Dacă vedem că anumite personaje care au participat la luarea acelei decizii, se regăsesc și printre cei care au luat acum altă decizie, avem o dovadă în plus că sistemul judecătoresc este într-o situație dezastruoasă și că acest sistem trebuie curățat. Toate aceste decizii ridică semne de întrebare”, a declarat Maia Sandu după ședința cabinetului de miniștri.

Ieri, judecătorii CA Chișinău, Vladislav Clima și Ecaterina Palanciuc, au decis validarea alegerilor locale noi din Chișinău, de anul trecut. Astfel, Andrei Năstase a devenit oficial primar al Chișinăului, însă legislația îl impune să renunțe la funcție în perioada campaniei electorale. Andrei Năstase deja a renunțat la atribuțiile de ministru al Afacerilor Interne, o dată cu înregistrarea în cursa electorală.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *