Ultima oră

Maia Sandu îl critică pe Tudose după ce acesta a „lăudat” schimbarea sistemului electoral

 Suntem extrem de recunoscători pentru ajutorul acordat de statul român prin cele 96 de autobuze donate şcolilor noastre. Pentru partidul pe care-l conduc, unul autentic pro-european, România rămâne un model de transformări profunde pe calea democraţiei, a construcţiei statului de drept şi un model de combatere a corupţiei.

Am aflat cu regret că, în timp ce noi protestam împotriva abuzurilor unei guvernări care vrea să ne ducă pe calea dictaturii, premierul Tudose a încurajat public adoptarea unui sistem electoral care va favoriza forțele pro-Kremlin la următoarele alegeri și care înseamnă sfârșitul democrației în Republica Moldova. O lege criticată de instituțiile europene, care introduce un sistem electoral ce a eșuat în România, Georgia și Ucraina, nu poate fi potrivită pentru Republica Moldova. De aceea, am aprecia ca pe viitor reprezentanţii guvernului României să fie mai atenţi la ceea ce se întâmplă în Republica Moldova, să nu se lase dezinformaţi de forţe care promovează valori total opuse celor promovate de România în regiune. Să nu uite că guvernanții actuali, care se prezintă ca prieteni ai României, l-au aburcat pe Igor Dodon, cel mai mare românofob, în funcția de președinte al Republicii Moldova.

Amintim că ieri, premierul român, Mihai Tudose a vizitat Chișinăul și a „lăudat„ modificările la sistemul electoral.

Nota redacției: Este neclar de ce Maia Sandu consideră că ajutorul „frățesc” al României pentru R. Moldova este „dezinteresat”… 
 
Sursa: Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *