Actualitate

Maia Sandu la CSM: Judecătorii trebuie să decidă dacă vor să fie parte a schimbării

 Dacă lucrurile nu se vor schimba în următoarele câteva săptămâni, atunci o să căutăm o soluţie în Parlament şi Guvern, a declarat prim-ministra Maia Sandu, amintind că justiţia şi lupta împotriva corupţiei sunt priorităţile majore ale cabinetului ei. Vom rezolva problema componenței CSM în legislativ, a precizat Sandu. Ea a cerut CSM să curețe sistemul judecătoresc de magistraţii care au luat decizii controversate şi să-i promoveze pe cei onești, acuzând membrii Consiliului că s-ar face vinovați de faptul că în sistemul judecătoresc sunt azi judecători corupţi:

„Noi nu putem să tolerăm în continuare atitudinea neserioasă, nerespectuoasă faţă de lege şi cetățeni atunci când toată ţara strigă „justiţie”, iar CSM se face că plouă.”

În discuție cu jurnaliștii Maia Sandu a respins că prin venirea inopinată la şedinţa CSM, la care a lipsit preşedintele acestui Consiliu, Victor Micu, s-ar amesteca în treburile justiţiei.

„Am spus că noi suntem pentru independența judecătorilor oneşti şi o să apăram oamenii care îşi fac lucru bine, cei care apără hoţii în continuare, promovează judecători care comit abuzuri vor trebui să răspundă. Nu mai putem tolera dezastrul din justiţie. Oamenii aşteaptă să se facă dreptate. Propunem CSM să-şi facă treaba. Am venit cu un mesaj foarte clar. În următoarele săptămâni o să vedem dacă ei îşi îndeplinesc obligaţiunile de serviciu. Schimbarea se va face oricum. Ei trebuie să decidă dacă vor să fie parte a acestei schimbări.”

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *