Maia Sandu la întâlnirea cu Merkel: Nu vrem doar să ne numim europeni, vrem să fim acceptați în UE ca un STAT MEMBRU de încredere (FOTO)

publicat în Actualitate pe 16 Iulie 2019, 16:26

Prim-ministrul R. Moldova, Maia Sandu, a întreprins astăzi o vizită oficială la Berlin unde a avut o întrevedere cu cancelarul german Angela Merkel. La conferința de presă comună. Șefa Guvernului de la Chișinău a declarat că își dorește ca R. Moldova să fie acceptată în Uniunea Europeană ca un stat membru de încredere.

În discursul său, Maia Sandu a spus că Guvernul de la Chișinău are în fața sa o misiune complicată. Ea a spus că pledează pentru numirea în funcțiile-cheie ale instituțiilor statului a unor persoane profesioniste și neafiliate politic.

„Am avut o sarcină complicată: am luptat împotriva unui regim opresiv și am oprit căderea liberă a R. Moldova. Acum trebuie să reconstruim statul nostru și să restabilim încrederea cetățenilor noștri și ai partenerilor. Trebuie să curățăm R. Moldova de corupție și spălări de bani, să punem instituțiile înapoi în slujba cetățenilor. Insistăm pe profesioniști neafiliați politic în funcții cheie, precum cea de procuror general, membri ai Curții Constituționale, membri ai instituțiilor anticorupție. Aceștia oameni vor fi independenți și nu vor primi indicații de la cineva. Acesta e un principiu fundamental pe care îl vom respecta”.

Maia Sandu a vorbit și despre faptul că își dorește să transforme R. Moldova într-un stat european de succes.

„Vrem să punem proiectul idealist al R. Moldova înapoi pe pistă. Nu vrem doar să spune că suntem europeni, vrem să schimbăm R. Moldova ca să fim acceptați în Uniunea Europeană ca un stat membru de încredere, cu instituții democratice funcționale. Mai mult ca niciodată, noi contăm pe sprijinul dvs pentru transforma R. Moldova într-un stat european de succes care pune interesul cetățenilor săi în topul priorităților sale”.

De asemenea, premierul Maia Sandu a mulțumit Germaniei pentru sprijinul pe care i l-a oferit de-a lungul timpului.
https://radiochisinau.md/