Maia Sandu: Tinerii din RM vor putea face masterat si doctorat în România doar după recunoaşterea diplomelor la nivel EUROPEAN

publicat în Guvern pe 20 Septembrie 2013, 14:13

Guvernul român va acorda locuri la studii de masterat sau doctorat licenţiaţilor din Republica Moldova doar după ce diplomele moldoveneşti vor fi recunoscute la nivel european, a declarat ministrul educaţiei, Maia Sandu, făcând referinţă la o discuţie cu omologul său român, Remus Pricopie.

Reprezentanţii Ministerului Educaţiei, Cercetării Tineretului şi Sportului din România au comunicat că, atât timp cât în Republica Moldova nu există o instituţie recunoscută la nivel european, care să aibă grijă de elaborarea programelor şi asigurarea calităţii învăţământului superior, calitatea studiilor care se fac în ţară este pusă la îndoială.

Guvernul României acordă burse la studii de masterat şi doctorat doar cetăţenilor Republicii Moldova care au absolvit studii de licenţă sau master în România. În 2013, 550 de cetăţeni moldoveni au primit o bursă de studii de masterat la o universitate peste Prut, alte 125 de locuri au fost oferite pentru studiile de doctorat.
 
via tv7.md