Politică

Maia Sandu: Voi face tot posibilul pentru evacuarea trupelor ruseşti

„Nu este normal să existe trupe străine pe teritoriul unui stat. Dacă este vorba de trupe de menţinere a păcii, atunci ele trebuie să fie constituite din militari ai mai multor state. Voi face tot posibilul, voi solicita ajutorul guvernelor altor ţări, ca trupele ruseşti să fie evacuate”, a spus candidata la fotoliul de preşedinte.

Maia Sandu a dat asigurări şi în ceea ce priveşte implementarea Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană. ”Acordul de Asociere este baza pentru dezvoltarea ţării şi voi face tot posibilul pentru implementarea lui. Acordul de Asociere înseamnă reforme şi lupta cu corupţia”.

Maia Sandu a recunoscut la insistenţa contracandidatului său Igor Dodon că deţine cetăţenia României, însă se va conduce strict de Constituţia şi legislaţia moldovenească dacă va intra în posesia mandatului de preşedinte. „Mă priveşte personal ceea ce simt eu faţă de România. Eu am cetăţenie românească, dar îi respect la fel pe toţi cetăţenii Republicii Moldova care deţin şi alte cetăţenii, rusă, bulgară etc. Nu România şi nu Rusia este problema noastră. Problema noastră o reprezintă corupţia şi hoţii de la guvernare”, a declarat Maia Sandu.

 IPN

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *