Astăzi 7 Iunie 2020, Duminică - Ultima actualizare la 6 Iunie 2020
Abonamente

CSI / Rusia 11 Decembrie 2013, ora 20:18

Mâine UE va adopta o rezoluție OFICIALĂ. Opoziția anunță că nu va negocia cu puterea fără un mandat de la PROTESTATARI

Marime Font

Preşedintele ucrainean Victor Ianukovici a invitat opoziţia la dialog, după trei săptămâni de proteste pro-europene în centrul Kievului şi alte oraşe ale ţării.

Mâine UE se va expune oficial cu privire la situația creată în Ucraina.

21:25 Oficial SUA: Vom cere să existe consecințe ca urmare a actelor comise împotriva protestatarilor, anuță pravda.com.ua

21:20 Liderii opoziției au declarat că nu vor negocia cu Ianukovici fără un mandat clar din partea protestatarilor, anunță unian.ua

Loading...


20:45 UE nu va oferi Guvernului Azarov un "credit" de 20 miliarde, anunță un oficial al UE.

Conform informațiilor de la ora 18 au avut nevoie de asistență medicală 44 de persoane, după ce au fost "evacuați" de forțele de miliție Berkut.

În mesajul său, Ianukovici spune că a subliniat în repetate rânduri că „singura cale este cea a reconcilierii şi împăcării”.
Acţiunile tuturor părţilor trebuie să decurgă strict în limitele legii şi a Constituţiei. Invit reprezentanţii tuturor forţelor politice, ai cultelor şi societăţii civile la un dialog naţional. Personal, sunt dispus să particip la această masă rotundă”, se spune în declaraţia preşedintelui ucrainean. Victor Ianukovici a mai spus că „de dragul compromisului” opoziţia ar trebui să renunţe la confruntare şi ultimatumuri, şi să accepte dialogul. El a dat asigurări că „puterea va acţiona exclusiv în limitele legii şi nu va aplica niciodată forţa împotriva întrunirilor paşnice”, anunță europalibera.org

Mai devreme, liderul partidului de opoziţie UDAR, Vitali Kliciko, a exclus posibilitatea oricărui compromis cu autorităţile, după dubla încercare de astăzi a trupelor speciale de a dispersa în forţă manifestanţii din centrul Kievului. „Ianukovici a ars toate punţile spre o soluţie civilizată a crizei politice. Prin încercarea repetată de a dispersa Euromaidanul Ianukovici şi-a închis calea spre orice compromis”, a declarat Vitali Kliciko.

19:00 Patru mii de studenți pichetează sediul procuraturii din Lvov.

18:55 Unele surse afirmă că putere din Ucraina ar intenționa să "fabrice" dosare penale liderilor opoziției.

18:50 Puterea pregătește un miting de 200 de mii de "susținători" cu ajutorul armatei.

18:15: Azarov: Maidanul nu va fi evacuat forțat. Același Premier Azarov a pretins astăzi 20 de miliarde de euro de la UE. Oficialii europeni i-au răspuns că "această nu este o licitație".

18:08 Baricadele pe Maidan sunt întărite (Foto)


17:42: Ianukovici a asigurat-o pe Ashton în intențiile sale pașnice.

17:00 Klitchko: există o singură soluție - schimbarea întregii puteri.

Patriarhului Kievului: Riscăm un război civil, trebuie semnat acordul de asociere cu UE. 


Şeful bisericii ortodoxe ucrainene, patriarhul Filaret, a avertizat miercuri că Ucraina riscă să între în război civil şi a cerut autorităţilor să înceteze violenţele şi să semneze acordul de asociere cu Uniunea Europeană, scrie AFP.

"Acţiunile violente nu pot duce decât la o radicalizare a protestelor şi la un conflict civil major", a declarat acesta.

"Pentru a ieşi din criză, este indispensabil să se deschidă rapid un dialog la nivel înalt între reprezentanţii puterii, ai opoziţiei şi ai societăţii civile", a apreciat acesta, cerând un "moratoriu asupra acţiunilor violente".

"Ţinând cont că prima cauza a protestelor civile a fost amânarea semnării acordului de asociere cu UE, modalitatea cea mai acceptabilă de a ieşi din criză poate fi finalizarea negocierilor şi semnarea acestui acord", a subliniat patriarhul. 
(UPDATE 15.02) Înaltul Reprezentant pentru afaceri externe și politica de securitate, Catherine Ashton, se întâlnește din nou cu președintele ucrainean Viktor Ianukovici.


(UPDATE 14.34)
Forțele speciale și trupele de interne speciale de poliție "Berkut" se pregătesc să ia cu asalt Euromaidanul, sub masca unui grup de lunetiști, care se vor subordona comandanților superiori.

(UPDATE 13.57) Ministrul german de Externe, Guido Westerwelle: Protestele pașnice nu pot fi interzise. Violențele trebuie curmate. În loc să fie curățată piața maidan, mai bine ar fi început un dialog politic adevărat, și nu unul doar promis.

(UPDATE 13.00) Premierul Canadei: Decizia de a folosi forța împotriva protestatarilor din Maidan este o acțiune nedemocratică. Acest lucru este cu atât mai îngrijorător cu cât aceasta vine la doar câteva zile de la violențele poliției față de studenți. Vom monitoriza foarte atent cum vor evolua lucrurile și vom încerca să acționăm pe cât este posibil.

(UPDATE 12.12) Subsecretarul american de Stat, Victoria Nuland, împarte alimente protestatarilor dar și forțelor de ordine din Piața Maidan.

(UPDATE 12.10) Piața Maidan acum:

(UPDATE 12.06) Ministrul lituanian de Externe a declarat că revolta din Maidan, când oamenii legii au atacat protestatarii, demonstrează că Ucraina se opune integrării UE.

(UPDATE 11.52) Protestatarii își reinstalează baricadele. Asta după ce în această noapte, colaboratorii Berkut au demolat tot ce le-a ieșit în cale în piața Maidan. Forțele de ordine își fortifică coloanele formate din milițieni în jurul cartierului guvernamental.
(UPDATE 11.47) Andrew Paruby, deputat la Rada Supremă a Ucrainei: Euromaidan. Ucraineni! Fraților! Am câștigat! I-am alungat "pe Berkuți, din Maidan. Vom restabili baricadele. De Kiev se apropie și se apropie oameni . În această seară trebuie să fim un milion. Trăiască Ucraina!

(UPDATE 10.34) Presa scrie că în fața Consiliului Municipal din Kiev s-au adunat 25 de mii de oameni.


Colaboratorii BERKUT se retrag sub aplauzele protestatarilorOamenii sparg gheața pe strada Mihailovskoi/pravda.com.ua

(UPDATE 09.35) Soldații din Forțele Speciale "Berkut" iau cu asalt clădirea Administrației de Stat orașului Kiev. Potrivit posturilor străine de televiziune, printre care "Channel 5", Berkut folosește gaze lacrimogene împotriva celor care opun rezistență. In apropierea cladirii sunt trei autobuze cu colaboratorii "Berkut". Protestatarii stau în picioare în jurul clădirii , scandând "Rușine!".Vitali Klitschko Gromadska a declarat în cadrul unui interviu TV, că Ucraina a devenit o țară de poliție, iar ucrainenii trebuie să lupte. Întrebat dacă se poartă negocieri pentru a opri violențele, acesta a spus că urmează să participe la astfel de discuții, iar acestea vor continua.(UPDATE 08.49)
Casa Sindicatelor este plină cu răniți. Oamenii s-au ales cu leziuni minore, dar cu membre rupte. Medicii cer să fie aduse pentru răniți lămâi și lapte. În strada sunt peste 10 mii de oameni, scrie presa ucraineană.

(UPDATE 08.41) Deputatul din partidul «Свободы» Andrei Ilienko a fosr rănit în urma altercației dintre forțele berkut și oamenii din stradă. Alesul poporului a fost rănit la cap. Medicii de la ambulanță i-au acordat politicianului primul ajutor, însă nu s-au pronunțat deocamdată cu privire la cât de gravă este starea lui Ilienko.


(Știre inițială) Soldații din Forțele Speciale "Berkut" și trupele interne au preluat în această seară controlul asupra unei părți a baricadelor din Maidan Piața Independenței. După ce au preluat controlul asupra baricadelor, aceștia le-au demontat pe cele din lemn și fier. "Berkut"și trupele interne au intrat în piața Independenței, folosind gaze lacromogene. Oameni au căzut la picioarele coklaboratorilor Berkut.

În același timp, susținătorii proeuropeni au preluat controlul asupra părții carosabile. Din partea trupelor Consiliului Local au demontat baricadele și au ajuns până în intersecția Kreshatika și Proreznoi.

Opoziţia anticipând că acest gest va aduce milioane de protestatari în capitala Ucrainei. Peste 10.000 de persoane au venit, miercuri dimineaţă, în Piaţa Independenţei. Oamenii din strada cântau un imn, strigând "Poliția e cu oamenii" și "Împreună până la sfârșit." În plus, protestatarii împroșcau în forțele de securitate cu zăpadă și apă.

Reuniţi cu sutele la marginile zonei, poliţiştii au început să îi disperseze pe manifestanţi cu ajutorul scuturilor cu puţin înainte de ora 02:00, au constatat jurnaliştii AFP aflaţi la faţa locului.

Bazându-se pe o decizie a justiţiei şi cerând manifestanţilor să rămână calmi, aceştia au trecut de baricadele plasate la mai multe intrări în piaţă, aflată în centrul mişcării de contestare stârnite de refuzul preşedintelui Viktor Ianukovici de a semna la sfârşitul lui noiembrie un acord de asociere cu Uniunea Europeană.

Aceştia au demontat de asemenea mai multe corturi montate în piaţă.

"Poliţia acţionează în cooperare cu serviciile comunitare pentru a debarasa baricadele care blochează trecerea", a declarat un purtător de cuvânt al poliţiei capitalei ucrainene pentru AFP.

Televiziunea arăta tractoare şi angajaţi în veste portocalii care demontau baricadele formate de manifestanţii strânşi în piaţă.

Cele câteva sute de manifestanţi au început să cânte imnul ucrainean iar reprezentanţii opoziţiei au pornit rugăciuni de pe scena montată în piaţă.

Operaţiunea intervine după ce preşedintele ucrainean a primit-o timp de trei ore marţi pe lidera diplomaţiei UE, Catherine Ashton.

În noaptea de luni spre marţi, forţele de ordine au dispersat manifestanţii care păzeau baricadele din cartierul guvernamental vecin ce perturbau trecerea către sediul guvernului şi preşedinţiei.

Opoziţia anticipează sosirea a "milioane" de manifestanţi la Kiev după asaltul poliţiei

Unul dintre liderii opoziţiei ucrainene, Arseni Iaţeniuk, a anticipat, miercuri, o manifestaţie ce va reuni "milioane" de protestatari în Piaţa Independenţei din Kiev, după asaltul poliţiei asupra acestei locaţii simbolice pentru mobilizarea proeuropeană.

"Nu vom ierta. Mâine vor fi aici milioane de persoane iar regimul va cădea", a afirmat de pe scena amplasată în piaţă acest responsabil al partidului opozantei arestate Iulia Timoşenko.

El a apreciat că preşedintele ucrainean Viktor Ianukovici a "scuipat în faţa Americii şi a 28 de state ale UE".

Numeroşi manifestanţi s-au adunat după lansarea asaltului, întărind rândurile celor câtorva mii de persoane deja prezente în piaţă.

În rezultatul unor ciocniri violente din 1 decembrie, între forțele de ordine și un grup de protestatari care au încercat să vandalizeze monumentul lui Lenin din centrul Kievului, opt polițiști s-au ales cu traume grave. Ei au fost internați la spital cu răni grave la cap, arsuri și membre rupte.

Anterior s-a anunțat că, în urma confruntărilor între polițiști și manifestanți în preajma Administrației Prezidențiale, au avut de suferit 53 de oameni, dintre care 14 au fost internați la spital.

În prezent, protestatarii pașnici instalează corturi unde vor rămâne toată noaptea.
Președintele Ucrainei, Viktor Ianukovici, a convocat o ședință de urgență în afara capitalei. În ultimele patru ore, în urma violențelor din centrul Kievului, au avut de suferit în jur de 100 de polițiști, dintre care unii au fost internați la spital, au anunțat forțele de ordine, citate de Ria Novosti. Totodată, secretarul de presă al premierului a negat că mâine în Ucraina va fi instituită stare excepțională.

Între timp, mai mulţi parlamentari din Partidul Regiunilor de la guvernare, în frunte cu deputatul Ina Bogoslovskaia, au anunţat că părăsesc formaţiunea.

Opoziția cere alegeri prezidențiale anticipate, demisia Guvernului și trimiterea în judecată a celor care au ordonat măcelul din centrul Kievului.

 Urmărește știrile Timpul.md pe Telegram
loading...
blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Actualitate 6 Iunie 2020, ora: 16:57

BRAVO DODON! BRAVO CHICU! Cel mai mare număr de cazuri active, de la începutul pandemiei / Urmează BLAJINII!

BRAVO DODON! BRAVO CHICU! Cel mai mare număr de cazuri active, de la începutul pandemiei / Urmează BLAJINII!

Astăzi în R. Moldova a fost înregistrat cel mai mare număr de cazuri active de la începutul pandemiei.

( ) Citeşte tot articolul

Politică 6 Iunie 2020, ora: 10:44

INVESTIGAȚIE. Socialistul Țîrdea Bogdat Kaidarovici trăiește în lux / Vilă și mașini de zeci și sute de mii euro dintr-un salariu MODEST de bugetar

INVESTIGAȚIE. Socialistul Țîrdea Bogdat Kaidarovici trăiește în lux / Vilă și mașini de zeci și sute de mii euro dintr-un salariu MODEST de bugetar

Bogdat Țîrdea (numele din acte al deputatului, dar cunoscut și ca Bogdan Țîrdea) locuiește, împreună cu familia sa, într-un imobil care costă acum, la preț de piață, aproximativ 3 milioane de lei. L-a cumpărat în 2017, când nu era finisat,...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 6 Iunie 2020, ora: 08:55

ACCIDENT CUMPLIT în ITALIA / Patru români, printre care un bebeluș și o fetiță de 10 ani, au MURIT (FOTO, VIDEO)

ACCIDENT CUMPLIT în ITALIA / Patru români, printre care un bebeluș și o fetiță de 10 ani, au MURIT (FOTO, VIDEO)

Patru români, printre care un bebeluș de zece luni și o fetiță în vârstă de zece ani, au murit într-un cumplit accident produs pe autostrada A1, între Arezzo și Monte San Savino, în Italia.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 6 Iunie 2020, ora: 08:53

Franţa anunţă: „Nici dacă apare valul doi, nu mai închidem ţara! Populaţia nu va mai accepta aşa ceva“

Franţa anunţă: „Nici dacă apare valul doi, nu mai închidem ţara! Populaţia nu va mai accepta aşa ceva“

Jean-François Delfraissy, preşedintele Consiliului Ştiinţific, care e autorizat de guvernul francez să ia măsurile în lupta cu coronavirus, a explicat care va fi strategia ţării, până la finalul anului 2020.

( ) Citeşte tot articolul

Moldova 6 Iunie 2020, ora: 08:21

INTERVIU / Gheorghe Cavcaliuc, despre împăcarea cu soție și implicarea în politică

INTERVIU / Gheorghe Cavcaliuc, despre împăcarea cu soție și implicarea în politică

Fostul șef adjunct al IGP Gheorghe Cavcaliuc ne-a acordat un interviu în care ne-a povestit despre familia lui, despre continuitatea proiectelor începute în perioada în care era funcționar public și planurile sale de viitor, dar și cum a reușit să treacă de perioada...

( ) Citeşte tot articolul

Cultură 6 Iunie 2020, ora: 08:18

Rusaliile - ce semnificație au și ce tradiții respectă românii în această zi

Rusaliile - ce semnificație au și ce tradiții respectă românii în această zi

Rusaliile reprezintă o mare sărbătoare străveche, pe care românii o sărbătoresc cum se cuvine. Aceasta este ultima sărbătoare din ciclul pascal, după Înviere și Înălțare și comemorează Pogorârea Sfântului Duh peste sfinţii apostoli. Aceasta se...

( ) Citeşte tot articolul

Istorie 6 Iunie 2020, ora: 06:42

Implicarea Armatei a 14-a a Federației Ruse în războiul ruso-moldovenesc din 1992

Implicarea Armatei a 14-a a Federației Ruse în războiul ruso-moldovenesc din 1992

Colapsul Uniunii Sovietice, dincolo de implozia imperiului comunist, a creat o serie de probleme tuturor statelor ex-sovietice, una dintre cele mai stringente devenind cea a existenţei, în teritoriul acestora, a unui contingent uriaş de forţe armate ale unei formaţiuni statale noi...

( ) Citeşte tot articolul

Horoscop 6 Iunie 2020, ora: 00:38

Horoscopul zilei de azi, SÂMBĂTĂ 6 IUNIE 2020. Nu e timpul saă eziți!

Horoscopul zilei de azi, SÂMBĂTĂ 6 IUNIE 2020. Nu e timpul saă eziți!

Soarele din Gemeni si Marte din Pesti fac cuadratura si aprind scanteia. Ce provocare astepti, ce vrei sa schimbi la tine? Lupta pentru ceea ce-ti doresti. Dupa eclipsa de Luna plina din Sagetator, astrul noptii intra in Capricorn, iar lucrurile incep sa se aseze in fagasul normal.

( ) Citeşte tot articolul

Moldova 6 Iunie 2020, ora: 00:06

Noi imagini VIDEO în care Dodon se laudă lui Plahotniuc cu strigă la Kozak

Noi imagini VIDEO în care Dodon se laudă lui Plahotniuc cu strigă la Kozak

Igor Dodon îi povestește lui Plahotniuc și Iaralov ce discută cu Putin și Kozak.

( ) Citeşte tot articolul

Moldova 5 Iunie 2020, ora: 17:59

analiză economică Carantina a prăbușit piața valutară - Moldovenii nu au putut aduce valută în țară din cauza carantinei

Carantina a prăbușit piața valutară - Moldovenii nu au putut aduce valută în țară din cauza carantinei

Criza prin care trece Republica Moldova are un impact major asupra economiei. 

( ) Citeşte tot articolul

Lumea 5 Iunie 2020, ora: 14:12

A doua eclipsă de Lună prin penumbră din 2020 are loc în 5 iunie. La ce oră o poți vedea

A doua eclipsă de Lună prin penumbră din 2020 are loc în 5 iunie. La ce oră o poți vedea

Eclipsa de Lună prin penumbră din 5 iunie este a doua de anul acesta și este vizibilă în cea mai mare parte a Europei (inclusiv în România), Africa, Asia, Orientul Apropiat, cea mai mare parte din Australia şi Oceanul Indian.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 5 Iunie 2020, ora: 13:41 de Alecu Reniță

CUMPĂNA DINTRE VERDE ŞI NEGRU

CUMPĂNA DINTRE VERDE ŞI NEGRU

Ziua de 5 iunie considerată ziua internaţională a mediului înconjurător nu are încărcătura festivă a sărbătorilor profesionale sau tradiţionale. Nici nu are cum să aibă, fiindcă cele peste 7 miliarde de oameni continuă să perpetueze nepăsarea lor faţă de...

( ) Citeşte tot articolul

Moldova 5 Iunie 2020, ora: 12:44

video Documentar 10TV. „Pagini albe Basarabia” a avut o audiență de peste 1 milion de oameni

Documentar 10TV. „Pagini albe Basarabia” a avut o audiență de peste 1 milion de oameni

Documentarul cu imagini cutremurătoare de arhivă despre „eliberarea” sovietică la 75 de ani de la încheierea celui de-al Doilea Război Mondial a avut un reach de peste 1 milion de persoane, doar pe rețeaua de socializare (facebook/10tv.md)

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 5 Iunie 2020, ora: 12:31

Atac sângeros într-o școală din CHINA. Zeci de elevi au fost tăiați cu cuțitul / VIDEO

Atac sângeros într-o școală din CHINA. Zeci de elevi au fost tăiați cu cuțitul / VIDEO

Mai mult de 40 de elevi şi membri ai personalului unei şcoli primare din oraşul Wuzhou, din sudul Chinei, au fost răniţi joi într-un atac cu cuţitul, a relatat presa de stat chineză, potrivit DPA.

( ) Citeşte tot articolul

Politică 5 Iunie 2020, ora: 09:03

De ce guvernul Chicu merită lăsat să „lucreze” și cu ce se ocupă Plahotniuc la Miami

De ce guvernul Chicu merită lăsat să „lucreze” și cu ce se ocupă Plahotniuc la Miami

Tot mai multe voci îndeamnă blocul ACUM să demită repede guvernul Chicu.

( ) Citeşte tot articolul

Ultima oră 5 Iunie 2020, ora: 09:03

Ultima oră / Suspendarea traficul rutier pe unele străzi din Chișinău

Ultima oră / Suspendarea traficul rutier pe unele străzi din Chișinău

În perioada 5-7 iunie și 9-11 iunie va fi sistat traficul rutier pe strada Ion Inculeț. Măsura este luată în legătură cu executarea lucrărilor de reamplasare a pilonilor de energie electrică și telecomunicații, transmite IPN.

( ) Citeşte tot articolul

Timpul Local 5 Iunie 2020, ora: 08:58

Un minor în vârstă de 15 ani s-a înecat într-un lac din raionul Ungheni

Un minor în vârstă de 15 ani s-a înecat într-un lac din raionul Ungheni

Un minor în vârstă de 15 ani s-a înecat în lacul din apropierea satului Zagarancea, raionul Ungheni.

( ) Citeşte tot articolul

ROMÂNIA 5 Iunie 2020, ora: 08:48

Dezastru ecologic în Portul Constanța: Adevărate focare de poluare care afectează solul, aerul, pânza freatică și apa Mării Negre

Dezastru ecologic în Portul Constanța: Adevărate focare de poluare care afectează solul, aerul, pânza freatică și apa Mării Negre

Trei gropi ilegale, tolerate de autoritățile locale Dezastru ecologic în Portul Constanța. Secretarul de stat în Ministerul Mediului, Mircea Fechet, spune că a găsit în Portul Constanța o rampă unde au fost aruncate de-a lungul anilor zeci de tone de deșeuri...

( ) Citeşte tot articolul

Politică 5 Iunie 2020, ora: 08:35

Chicu și Furtună îi amenință pe cetățeni CU MOARTEA / Niciun cuvânt despre „exemplu” dat de „prșdinti” care se plimbă relaxat prin republică

Chicu și Furtună îi amenință pe cetățeni CU MOARTEA / Niciun cuvânt despre „exemplu” dat de „prșdinti” care se plimbă relaxat prin republică

„Stați acasă - nu la cimitir”, ne îndeamnă tehnocratul de Pârjolteni, Ion Chicu, pe facebook.com

( ) Citeşte tot articolul

Lumea 5 Iunie 2020, ora: 07:43

Brazilia a depășit Italia la numărul deceselor provocate de coronavirus

Brazilia a depășit Italia la numărul deceselor provocate de coronavirus

Brazilia a devenit joi a treia ţară din lume ca număr de decese din cauza noului coronavirus, depăşind 34.000 de morţi, în faţa Italiei, după un nou record de morţi înregistraţi în 24 de ore.

( ) Citeşte tot articolul

Horoscop 5 Iunie 2020, ora: 07:37

Horoscopul zilei de azi, VINERI 5 IUNIE 2020. Deschide bine ochii! Influențele eclipsei de Lună plină

Horoscopul zilei de azi, VINERI 5 IUNIE 2020. Deschide bine ochii! Influențele eclipsei de Lună plină

Este ziua marii eclipse de Luna in Sagetator. N-a mai fost una asemanatoare din 2010-2013. Esti Gemeni sau Sagetator? Ai nevoie de actiuni curajoase. Echilibrul se poate pierde usor. Insa toate zodiile se pot simti pe taram nesigur. Mercur si Uranus au idei briliante si te ajuta pe alocuri.

( ) Citeşte tot articolul

Culinar.md 5 Iunie 2020, ora: 03:53

Întâmpină vara cu un desert delicios! Cum prepari checul cu ciocolată, numai bun de combinat cu îngheţata

Întâmpină vara cu un desert delicios! Cum prepari checul cu ciocolată, numai bun de combinat cu îngheţata

Uşor de preparat, checul cu ciocolată şi frişcă este un desert excelent care va fi apreciat de întreaga familie în special de iubitorii de ciocolată.

( ) Citeşte tot articolul
Current tier / breakpoint: xs sm md lg xl (= visible only on this breakpoint)

.hidden-xs-down .hidden-sm-down .hidden-md-down .hidden-lg-down

.hidden-xs-up .hidden-sm-up .hidden-md-up .hidden-lg-up .hidden-xl

.hidden-xs (only) .hidden-sm (only) .hidden-md (only) .hidden-lg (only) .hidden-xl (only)