Sănătate

Mâini perfecte

Mâinile tale au nevoie de o îngrijire specială pentru a fi întotdeauna catifelate şi frumoase, iar pentru a fi admirate nu trebuie decât să respecţi câteva reguli.

1. Îngrijirea
Alege un produs de curăţare care să conţină glicerină sau uleiuri şi care să nu deshidrateze pielea. Atunci când te speli pe mâini foloseşte apă călduţă.

2. Gomajul pentru mâini

Cea mai bună metodă pentru a îndepărta stratul de celule moarte şi a avea o piele catifelată şi strălucitoare este exfolierea. Indiferent că foloseşti un produs din comerţ sau ceva preparat chiar de tine acasă, exfolierea trebuie să facă parte din programul tău de îngrijire a mâinilor. Exfolierea este necesar să se realizeze la trei-patru zile.

3. Tratamentul de catifelare
Aşa cum tenul are nevoie de un tratament intensiv, măcar o dată pe săptămână, la fel şi mâinile au nevoie de un emolient, mai ales în perioada rece, când sunt direct expuse temperaturilor scăzute. Zeama de lămâie, uleiul de măsline şi glicerina te pot ajuta. Înmoaie mâinile şi masează-le, pentru cinci minute, într-un bol cu apă călduţă în care ai pus o lingură de zeamă de lămâie, o linguriţă de ulei de măsline şi o linguriţă de glicerină.

4. Răsfaţă-le cu masaj
Un minut de masaj va stimula circulaţia, asigurând astfel aportul de substanţe nutritive la nivelul mâinilor şi va face pielea mult mai suplă şi mai strălucitoare.

5. Crema emolientă
Când vine vorba de îngrijirea pielii, hidratarea este cel mai important pas. Încearcă să porţi cu tine în permanenţă o cremă hidratantă şi foloseşte-o cu regularitate. Noaptea, după ce ai folosit crema, poţi folosi o pereche de mănuşi de bumbac pentru a facilita pătrunderea ingredientelor active în profunzime.

6. Protejarea mâinilor

Singura cale de a preveni apariţia acelor pete hiperpigmentate inestetice pe mâini este protejarea lor cu o cremă de mâini îmbogăţită cu factor de protecţie solară. Alege, aşadar, un produs cu SPF de minimum 15 pentru a te asigura că pielea mâinilor tale este protejată împotrivă razelor solare şi a îmbătrânirii premature.

7. Mănuşi pentru curăţenie
Nu uita niciodată să porţi mănuşi atunci când faci curăţenie. Pe lângă faptul că pielea nu va mai deveni aspră şi uscată, cum se întâmplă în general după astfel de activităţi, previi şi apariţia unor dermatite provocate des de acest gen de produse. De asemenea, nu omite să-ţi protejezi mâinile împotriva frigului cu mănuşi călduroase.

8. Unghiile
Dacă unghiile tale au tendinţa spre exfoliere şi rupere, foloseşte un produs special şi urmează în paralel o cură de suplimente alimentare pentru păr, piele şi unghii.

9. Lacul de unghii
Oricât de frumoase ar fi lacurile de unghii colorate, nu uita că unghiile au nevoie să respire. Un interval de câteva zile în care să nu foloseşti nimic sau să aplici doar un strat de lac incolor le va menţine sănătoase şi va preveni îngălbenirea.

Timpul Suplimentul Femeia

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *