Astăzi 21 Septembrie 2018, Vineri - Ultima actualizare la ora 17:36
Abonamente
 
 
 

Auto 20 Mai 2015, ora 08:59

Mașinile zburătoare pregătite să invadeze piața auto din 2017 (GALERIE FOTO)

Marime Font

Numărul companiilor care anunţă lansarea unor automobile zburătoare este în continuă creştere. Mai multe firme de dimensiuni mici sunt angrenate într-o compeţie acerbă pentru lansarea primului model de maşină zburătoare.

Patru dintre acestea se arată atât de încrezătoare încât au început să ia şi precomenzi de la clienţii care visează la un aeromobil, informează CNN.

Terrafugia, AeroMobil, Moller Internaţional şi PAL -V sunt firmele care lucrează intens la proiectul unor vehicule capabile să evolueze atât pe şosea, cât şi în aer. Terrafugia este fondată de mai mulţi absolvenţi ai prestigiosului Institut Tehnologic din Massachusetts, iar proiectul lor "Transition" ar trebui să îşi ia zborul peste doi ani.Până acum, 100 de potenţiali clienţi au virat bani în avans pentru a fi pe lista primilor posesori ai maşinii zburătoare. Slovacii de la AeroMobil lucrează deja de ani buni la varianta lor de automobil zburător şi au amânat lansarea acestuia pe piaţă de două ori. Nouă dată pentru livrarea AeroMobilului este tot 2017, la începutul acelui an deschizându-se şi opţiunea de precomandă a vehiculului.

Olandezii de la PAL-V propun o maşină zburătoare care imparteseste ceva din formă elicopterelor. Conturile pentru depunerea avansului au fost deschise, iar modelul ar trebui să fie livrat începând cu primăvară anului 2017.

Moller Internaţional, o mică firma californiană, crede că ar putea forţă timpul necesar pentru punerea în producţie a modelelor de serie "Skycar", anunţând a două jumătate a anului viitor că dată de lansare pe piaţă a maşinii.

Skycar are decolare pe verticală, funcţionând după principiul dronelor şi aşteaptă încă certificatele din partea Administraţiei Federale Aeronautice din Statele Unite.

Această este şi una dintre piedicile majore pe care constructorii o întâmpina în dezvoltarea proiectelor. "Să construieşti ceva care funcţionează diferă mult de a construi ceva să fie permis", arată Robert Dingemanse, directorul Pal-V. Acesta susţine că vehiculul sau îndeplineşte toate cerinţele impuse de legislaţia rutieră şi aeronautică din Statele Unite şi Europa.


sursa: business24.ro

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Istorie 21 Septembrie 2018, ora: 17:00

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut”

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut” Din editia print

Un reportaj al ziarului „Ardealul (Transilvania)” despre prima ședință a parlamentului Basarabiei, care în 1918 a votat Unirea cu România Continuăm publicarea materialului „Dare de seamă asupra primei ședințe a Sfatului Țării din 21 noiembrie 1917”,...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 21 Septembrie 2018, ora: 11:51 de Doina Stimpovschii

Dodon riscă o nouă suspendare din funcție după ultimele remanieri în Guvern

Dodon riscă o nouă suspendare din funcție după ultimele remanieri în Guvern Din editia print

Prin schimbarea a doi miniştri, guvernarea face o mișcare de PR înainte de alegeri, consideră analiştii politici

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 21 Septembrie 2018, ora: 11:28

OMUL SĂPTĂMÂNII: George Simion, ACTIVIST CIVIC, ZIARIST

OMUL SĂPTĂMÂNII: George Simion,  ACTIVIST CIVIC, ZIARIST Din editia print

Liderul unioniștilor, George Simion, s-a născut pe 21 septembrie 1986, la Focșani. În 2005, a absolvit Colegiul Național „Gheorghe Lazăr‟ din București.

( ) Citeşte tot articolulEditorial 21 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Unioniștii, alegerile și opoziția

Campania electorală pentru următoarele alegeri parlamentare în R. Moldova a început deja. Toate partidele își pregătesc armele pentru această luptă.

() Citeşte tot articolul

Editorial 20 Septembrie 2018, de Constantin Tănase

Viața și moartea doamnei Clara

…O cheamă doamna Clara, locuiește într-un apartament cu două odăi, are 45 de ani, doi băieți, unul de 22, iar altul de 19 ani.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 19 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Anotimpul și cheltuielile

Cât nu am vrea să ne ferim de cheltuieli, fiecare anotimp vine cu lista lui de cumpărături. Că sunt sărbătorile de iarnă, că este Paștele, că e vară și vrem concedii – o cheltuială apare întotdeauna.

() Citeşte tot articolul

Editorial 17 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Cât de mult ne urăsc!

14 septembrie 2018, Ziarul TIMPUL

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 16 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

România ar putea juca un rol important în reconstrucţia Siriei

Siria a cunoscut cea mai complexă criză dintre statele lovite de Primăvara Arabă, afundându-se într-un război civil care a opus regimul de la Damasc şi forţele rebele, alături de care s-au adăugat pe parcurs alte grupări din afara ţării.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 13 Septembrie 2018, de Dan Nicu

O tragedie uitată – Cehoslovacia anului 1968

În a doua jumătate a lunii august, Europa a marcat 50 de ani de la invadarea Cehoslovaciei de către trupele URSS şi ale altor state din blocul sovietic.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 12 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Caritate sau reclamă?

Ori mai degrabă aș spune că ambele. Și când spun acest lucru, o fac cu convingerea că reclama va fi condiționată cu timpul de caritate.

() Citeşte tot articolul

 

 


Cele mai citite articole Timpul.md