Politică

Majoritatea comunistă din Parlament reînvie sărbătorile sovietice. PLDM si PDM votează pentru ca anul 2015 să fie anul ”Marii Victorii”

Chiar dacă guvernul Gaburici încă nu a fost investit, procesul de restauraţie comunistă a început. În ședința Comisiei Parlamentare economie, buget și finanțe, noua majoritate comunistă, prezidată de liberal democratul Ștefan Creangă, a examinat doua inițiative legislative din partea noii majorități comuniste privind declararea anului 2015 – Anului Marii Victorii şi a Anului Veteranului marelui război pentru Apărarea Patriei.

Ambele iniţiative legislative au fost semnate de către comunistul Oleg Reidman, care în ședința Parlamentului de investire a Guvernului Leanca a declarat că „Acordul de asociere dintre UE și Republica Moldova este contrar intereselor noastre naţionale”.

Amintim că Vladimir Voronin, actualul partener de Guvernare a lui Vladimir Filat şi Marian Lupu, declara cu o săptămâna înainte de alegeri: „Ceea ce n-au reuşit atunci cu alde Hitler, nu vă supăraţi, alde Antonescu, cu tancurile, cu avioanele, acuma le fac paşnic cu Uniunea Europeană”.  

Vladimir Filat s-a lansat în politică în 2007 cu sloganul Moldova fără Voronin – Moldova fără comuniști.

Prin urmare, anul 2015 ar putea fi declarat anul Marii Victorii. Acest lucru ar putea fi o recompensă pentru deputații PCRM, dacă vor vota pentru investirea Guvernului Gaburici.


Reamintim că, Guvernul condus de Iurie Leancă nu a trecut de votul Parlamentului Republicii Moldova. Doar 42 de deputaţi moldoveni din cei 101 au susţinut candidatura lui Leancă. Nici liberalii lui Mihai Ghimpu şi nici comuniştii lui Vladimir Voronin nu au votat viitorul Cabinet de miniştri.

sursa: timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *