Maldonado a devenit primul pilot din Venezuela care a câştigat o cursă de Formula 1

publicat în Internațional pe 14 Mai 2012, 09:09

Pastor Maldonado (Venezuela) a câştigat ieri MP de Formula 1 al Spaniei. Astfel, în primele cinci etape avem cinci câştigători de la cinci echipe diferite. 

Prieten cu controversatul preşedinte al Venezuelei Hugo Chavez, pilotul echipei Williams a avut un weekend perfect la Barcelona. Totul a început cu un pole-position câştigat, sâmbătă, la "masa verde", după ce Lewis Hamilton, care obţinuse cel mai bun timp în calificări, a fost declasat până pe ultima linie a grilei de start. Sud-americanul şi-a pierdut poziţia în startul cursei, în favoarea lui Fernando Alonso (Ferrari), dar şi-a recâştigat-o în urma intrărilor la boxe, Williams fiind mai inspirată ca şi strategie decât Ferrari.

Deşi spaniolul a încercat în repetate rânduri să-l depăşească din nou pe pistă, Maldonado a rezistat eroic, iar la final a devenit primul pilot din Venezuela care a câştigat o cursă de Formula 1. Înaintea weekend-ului din Spania, Pastor avea o cotă de 300/1 la victorie, iar cea mai înaltă clasare până ieri a fost un loc 8. De reţinut şi că echipa lui Maldonado a câştigat prima cursă după o pauză de opt ani, columbianul Juan Pablo Montoya fiind ultimul pilot care obţinuse un succes în contul celor de la Williams.

AFP