Astăzi 15 Decembrie 2019, Duminică - Ultima actualizare la 14 Decembrie 2019
Abonamente

Interviu 21 Noiembrie 2011, ora 05:02    Din editia print

femeiaMalvina Cervenschi: „Am deprins arta de a transforma orice lucru urât în unul pozitiv”

Marime Font

O urmăream la TVR de pe când prezenta rubrica Meteo în 2003. Vara, vocea ei avea un timbru care te răcorea în zilele toride, iar iarna aceasta se transforma, potrivită pentru a încălzi temperaturile sub zero grade şi a opri lapoviţa. 

Vremea de afară şi-a urmat cursul natural al anotimpurilor, Malvina Cervenschi a trecut la pupitrul Ştirilor de la TVR, a devenit muza şi imaginea colecţiilor semnate de Rhea Costa, iar odată cu lansarea propriei colecţii de bijuterii „My first diamond” („Primul meu diamant” - trad.) este şi femeie de afaceri. Alături de alte invitate la evenimentul organizat de „Clubul Nostru”, am cunoscut o femeie puternică şi care pune mare preţ pe sinceritate, dar şi o femeie care nu a renunţat niciodată să-şi pună dorinţe, care se îndeplinesc întotdeauna. Vă invit să o cunoaşteţi şi voi...

- Dragă Malvina, recent ai vizitat Chişinăul pentru a promova colecţiile de haine Rhea Costa, dar şi propria ta linie de brăţări. Cum ţi s-au părut oamenii de aici? Ai găsit noi inspiraţii?
- A fost o mare plăcere să vizitez Chişinăul şi am rămas impresionată de tipologia oamenilor de aici, de căldura cu care m-am simţit înconjurată şi, mai ales, de atenţia cu care oamenii privesc lucrurile. M-a impresionat şi dimensiunea profundă pe care o alocă înţelegerii unor aspecte. Posibil să fi găsit şi noi surse de inspiraţie, am să văd asta la o nouă lansare de produse.


- Te-ai apucat de afaceri din plictiseală, din prea mult timp liber sau pentru că-ţi plac provocările? Şi, de ce o afacere în domeniul modei?
- Antreprenoriatul a fost un domeniu care m-a atras dintotdeauna, dar am tot considerat că nu era momentul... Un business nu înseamnă doar pasiune. Este un algoritm mult mai complex, care presupune experienţă, cunoaşterea pieţei unde doreşti să intri, cercetarea nevoii publicului şi o înţelegere foarte corectă a sistemului în care pătrunzi. De ce o afacere în domeniul modei? De-a lungul timpului, oamenii mi-au apreciat stilul vestimentar şi atunci asta a venit ca o confirmare şi m-a stimulat să merg în zona aceasta. A fost ca un credit pe care l-am primit în timp de la public.

- Ce trebuie să ai înainte de a începe o afacere - bani, un business plan afaceri structurat sau multă pasiune?
- Depinde foarte mult de linia pe care se structurează businessul pe care îl ai în vedere. În cazul meu nu a fost vorba de o mare investiţie financiară, dar există şi businessuri pe care, dacă nu ai un capital financiar important, nu le poţi iniţia. Dar, înainte de toate, cred că îţi trebuie o strategie foarte bine gândită şi multă pasiune şi dedicaţie pentru proiectul iniţiat. De asemenea, sunt şi alte resurse de care ai nevoie: timp, imagine, răbdare plus o echipă cu o viziune de perspectivă.

- Faptul că joci şah de mică te-a ajutat în strategiile de afaceri?
- Cu siguranţă, şahul este un sport al minţii, pe care o antrenează şi o ajută să se păstreze foarte activă, dar cred că a fost şi un spirit antreprenorial care aştepta să fie descoperit, şi intuiţie. Şahul este singurul joc în care ai totul pe tablă, restul depinde de strategia ta. Rigorile unui sport practicat la nivel de performanţă sau ca amator sunt benefice afacerilor. Hobby-urile au rolul de a-i disciplina pe oameni.

- Ai lansat o colecţie de brăţări magice. Te implici sută la sută în designul acestora sau ai pe cineva care îţi propune schiţele şi tu alegi?
- Acest gen de brăţări se găseşte aproape în toate colţurile lumii, aşa că nu voi spune că este un concept care îmi aparţine exclusiv. Nu pot să mi-l arog… Partea de creaţie în care mă implic sută la sută este aceea ce ţine de designul pandantivelor, care vin să completeze într-un mod foarte sugestiv brăţările.

- Şi-atunci, prin ce sunt magice brăţările create de tine?
- Magie e puţin cam mult spus! Brăţările Malvensky „vorbesc” despre sentimentele noastre, ele transmit un mesaj pe care ar trebui să ni-l însuşim cu toţii: Make a wish and let it happen - Pune-ţi o dorinţă şi las-o să se îndeplinească! Firul roşu te ajută, ori de câte ori îl priveşti, să-ţi aduci aminte de dorinţa pe care o ai şi să contribui la realizarea acesteia. Atunci când am lansat „My first diamond”, i-am dăruit o brăţară unei domnişoare foarte drăguţe. După câteva zile, ea mi-a sunat şi mi-a spus că dorinţa pe care o purta în suflet i s-a îndeplinit… A fost şi este o mare bucurie ori de cate ori o persoană îmi spune că Malvensky a avut un mic sau mare aport în realizarea unei dorinţe. Asta mă face ca în fiecare zi să mă gândesc la public şi să vreau să vin în întâmpinarea lor cu ceva nou.


- De curând, a fost lansată colecţia VELVET by Rhea Costa for Malvina. Ce semnificaţie are catifeaua pentru tine?
- Catifeaua înseamnă nobleţe, seducţie şi atitudine. Fiecare rochie din colecţia Velvet spune o poveste onestă şi face o promisiune completă: poţi fi elegantă, dar respectându-ţi intuiţia, înaintea tendinţelor. Rochiile reprezintă alegeri fireşti, care corespund atât dresscode-ului business, cât şi celui casual. Se adaptează perfect stilului personal, devenind mai mult decât simple accesorii.

- Prin ce sunt deosebite hainele semnate Rhea Costa de cele pe care le găsim în magazinele de masă?
- Fiecare brand îşi are valorile şi atuurile sale. Rhea Costa este un brand prietenos, iubit de foarte multă lume, atât datorită eleganţei pe care o denotă, cât şi prin versatilitatea produselor. Fiecare rochie Rhea Costa este, de fapt, o poveste unică a femeii care alege să o poarte.

- Ce reprezintă hainele pentru tine?
- Hainele sunt, întâi şi-ntâi, un mod subtil de a vorbi despre tine. Ele pot spune realitatea într-o manieră mai sinceră decât cuvintele pe care ştim uneori să le meşteşugim bine.

- Părinţii tăi trăiesc în străinătate de mai mulţi ani. Pe tine ce sau cine te ţine în România?
- Îmi iubesc viaţa de aici cu tot ce implică ea: cariera în televiziune, businessul pe care îl dezvolt, oamenii minunaţi care îmi sunt alături... Îi vizitez foarte des pe părinţii mei, iar asta reuşeşte să-mi suplinească dorul de ei.

- Ce fel de femeie este Malvina Cervenschi?
- Mi-ar plăcea ca ecoul muncii şi al personalităţii mele să îl aud prin cuvintele altora şi mai puţin prin apologia proprie. Malvina este o persoană deschisă, foarte caldă, prietenoasă, care ştie să se bucure de tot ce i-a oferit destinul şi care a deprins arta de a transforma orice lucru urât într-unul pozitiv de la care învaţă.- Frumuseţea te-a ajutat în activităţile profesionale sau, dimpotrivă, ţi-a creat obstacole?
- Am mai spus şi în alte contexte: întotdeauna, o femeie care este percepută drept o femeie frumoasă trebuie să demonstreze mai mult. O femeie frumoasă e mereu suspectată că armele ei de seducţie au fost cele care i-au facilitat drumul în viaţă, ceea ce de cele mai multe ori este doar o falsă supoziţie, o idee preconcepută. E adevărat însă, aşa cum şi studiile au spus-o, că persoanele frumoase obţin mai uşor ceea ce vor, dar nu datorită unor tehnici mai puţin ortodoxe, ci doar pentru simplul fapt că oamenii îşi doresc în preajmă persoane cu un aspect fizic plăcut. Acestea sunt întotdeauna mai bine primite în societate şi le este mai uşor, de exemplu, să transmită mesajul unei companii. Sunt nişte brand ambasadori foarte eficienţi.

- La început a fost Vremea, apoi au urmat Ştirile, acum ai şi o afacere care se dezvoltă în fiece zi. Unde te vezi profesional peste cinci ani?
- Ca orice om responsabil, îmi place să-mi fac planuri atât pe termen scurt, cât şi în perspectivă. De asemenea, îmi place ca şi viaţa să mă surprindă prin şansele pe care mi le oferă. Imprevizibilitatea vieţii este stimulativă şi incontrolabilă. Chiar nu ştiu ce îmi va rezerva destinul peste cinci ani.

- Noi îţi mulţumim pentru interviul oferit şi sperăm ca în următorii cinci ani să mai vii la Chişinău, iar brăţările tale să materializeze cât mai multe dorinţe!

Silvia Ursu

Timpul Suplimentul Femeia

 Urmărește știrile Timpul.md pe Telegram
loading...
Loading...
blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Moldova 14 Decembrie 2019, ora: 19:45 de Silviu Tănase

Tancurile lui Dodon și neutralitatea

Tancurile lui Dodon și neutralitatea Din editia print

Săptămâna trecută (n.red - 2017), premierul Filip și Secretarul General NATO au semnat un acord privind deschiderea unui oficiu NATO la Chișinău. Biroul NATO va fi unul mic format din doar patru persoane civile care vor încerca să mențină o colaborare între RM și...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 14 Decembrie 2019, ora: 17:33 de Natalia Hadârcă

De ce doctorii moldoveni fug peste Prut

De ce doctorii moldoveni fug peste Prut Din editia print

Fiecare al treilea medic din R. Moldova se pregătește să plece în România

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 14 Decembrie 2019, ora: 16:23

Ion Chicu: Sunt adeptul teoriei și practicii că cel mai bine procesele le gestionează și le gândesc doamnele

Ion Chicu: Sunt adeptul teoriei și practicii că cel mai bine procesele le gestionează și le gândesc doamnele

Autoritățíle trebuie să susțină femeile în antreprenoriat, iar Planul de Acțiuni aprobat de Guvern include mai multe măsuri pentru eliminarea dificultăților în acest proces. De asmenea, premierul Ion Chicu a declarat că susține și va susține promovarea femeilor...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 14 Decembrie 2019, ora: 15:47

Ion Chicu: Este mult loc de îmbunătățire atunci când vorbim despre eficiența cheltuielilor publice

Ion Chicu: Este mult loc de îmbunătățire atunci când vorbim despre eficiența cheltuielilor publice

Subiectul majorării investițiilor publice în infrastructură, în domeniul educației, în agricultură și mediu, prevăzute în Planul de Acțiuni al Guvernului, a fost discutat în cadrul unei ședințe convocată de premierul Ion Chicu și la care au participat...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 14 Decembrie 2019, ora: 14:41 de Ana Marchitan

Școala pentru românii din Poroșcovo prinde contur

Școala pentru românii din Poroșcovo prinde contur Foto: Școala din Poroșcovo

Comunitatea izolată de români/volohi din Poroșcovo, o mică localitate din regiunea Transcarpatia, Ucraina, ar putea avea în curând o școala. Părintele Eftimie Mitra, sprijinul românilori/volohi din regiune a anunțat despre ultimile lucrări care au avut loc în acest sens.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 14 Decembrie 2019, ora: 08:46

Regina Elisabeta angajează o persoană care să se ocupe de paginile ei de Facebook și Instagram. Ce salariu oferă

Regina Elisabeta angajează o persoană care să se ocupe de paginile ei de Facebook și Instagram. Ce salariu oferă

Familia Regala a Marii Britanii face angajari. Astfel, regina Elisabeta a II-a cauta o persoana care sa se ocupe de conturile de social media ale Casei de Windsor. Salariul este avantajos: 50.000 de lire sterline pe an.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 14 Decembrie 2019, ora: 08:41

Vreme de weekend. Maxime de pana la +11 grade și cer noros se așteaptă în capitală. Ce temperaturi vom avea în urmatoarele zile/ FOTO

Vreme de weekend. Maxime de pana la +11 grade și cer noros se așteaptă în capitală. Ce temperaturi vom avea în urmatoarele zile/ FOTO

Potrivit meteorologilor, astazi, se prevede cer variabil. Presiunea atmosferica va fi scazuta. In urmatoarele zile vremea se va incalzi usor. In cursul noptii, in nord se asteapta 1 grade, ziua termometrele vor indica 10 grade.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 14 Decembrie 2019, ora: 08:38

Piton de trei metri, ascuns printre ornamentele din bradul de Crăciun. Cum a fost observat// FOTO

Piton de trei metri, ascuns printre ornamentele din bradul de Crăciun. Cum a fost observat// FOTO

O femeie din Australia a descoperit, printre ornamentele din bradul său împodobit, un piton de trei metri lungime. Leanne Chapman şi soţul ei, din Brisbane, Australia, s-au întors acasă şi au fost alertaţi de comportamentul neobişnuit al păsărilor din balcon. „Sunt...

( ) Citeşte tot articolul

Istorie 14 Decembrie 2019, ora: 07:47

REVOLUȚIA ANTI-CEAUȘESCU din ROMÂNIA. 14 decembrie - 15 decembrie încep PRIMELE MIȘCĂRI la IAȘI și TIMIȘOARA

REVOLUȚIA ANTI-CEAUȘESCU din ROMÂNIA. 14 decembrie - 15 decembrie încep PRIMELE MIȘCĂRI la IAȘI și TIMIȘOARA

La 14 decembrie 1989 are loc o tentativă de organizare a unei manifestaţii anti-ceauşiste la Iaşi care este zădărnicită de forţele de represiune.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 14 Decembrie 2019, ora: 07:32

OPINIE despre unirea unioniștilor /// Trebuie cooptați lideri noi, credibili. Dacă se va merge pe formulele vechi, nu cred că se va ajunge la schimbare

OPINIE despre unirea unioniștilor /// Trebuie cooptați lideri noi, credibili. Dacă se va merge pe formulele vechi, nu cred că se va ajunge la schimbare

Partidul Liberal propune crearea unei Mișcări Unioniste în Republica Moldova din care să facă parte toate formațiunile care optează pentru unirea cu România și care să participe în comun la alegerile parlamentare și la scrutinul prezidențial din anul viitor. Asemenea...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 14 Decembrie 2019, ora: 07:29

Ce temperaturi vor fi în weekend și următoarele 7 zile

Ce temperaturi vor fi în weekend și următoarele 7 zile

Vremea o ia razna! Meteorologii promit temperaturi de până la 14 grade în săptămâna ce urmează și zile cu soare.

( ) Citeşte tot articolul

Ultima oră 14 Decembrie 2019, ora: 04:53

14 decembrie 1467 - Armata lui Ştefan cel Mare incendiază oraşului Baia (Moldova) şi atacă pe invadatorii unguri

La 14-15 decembrie 1467, noaptea, armata moldovenească (circa 12.000 de oşteni), comandată de Ştefan cel Mare, dă foc oraşului Baia, fosta capitală a Ţării Moldovei, şi atacă pe invadatorii unguri.

( ) Citeşte tot articolul

Sănătate 14 Decembrie 2019, ora: 03:14

Cum reduci porția de mâncare, dar să nu rămâi flămând!

Mestecaţi îndelung o bucată de pâine. La un moment dat, veţi simţi gustul dulce, semn că amidonul a fost descompus în glucoză. Aşa reduceţi porţiile imense de mâncare.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 13 Decembrie 2019, ora: 18:48

Câteva gospodării din Sîngera au rămas fără porţi de Sfântul Andrei

Câteva gospodării din Sîngera au rămas fără porţi de Sfântul Andrei

Tradiție cu năbădăi. Câteva gospodării din Sîngera au rămas fără porţi de Sfântul Andrei. Acestea au fost furate, iar apoi lăsate la staţia terminus 31.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 13 Decembrie 2019, ora: 18:35

Focuri de armă, în centrul capitalei/ VDEO

Focuri de armă, în centrul capitalei/ VDEO

Focuri de armă în centrul capitalei. Un polițist a fost reținut de ofițerii anticorupție, în momentul în care lua 1.000 de euro mită de la un șofer, prins anterior băut la volan. Totul s-a întâmplat în după-amiaza de 13 decembrie, pe...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 13 Decembrie 2019, ora: 15:54

Statul a înglodat-o în datorii, iar privații o salvează! Datoriile imense ale Companiei „Air Moldova”, lichidate

Statul a înglodat-o în datorii, iar privații o salvează! Datoriile imense ale Companiei „Air Moldova”, lichidate

La un an de la privatizare, fosta companie de stat „Air Moldova” scapă de o bună parte din povara datoriilor. „Civil Aviation Group”, actualul proprietar privat al „Air Moldova”, a reușit performanța de a rambursa, din banii câștigați din...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 13 Decembrie 2019, ora: 15:50

România este cel mai mare exportator de viori din UE

România este cel mai mare exportator de viori din UE

Satele membre ale Uniunii Europene au exportat anul trecut 105.000 viori, în valoare de 23,3 milioane de euro, iar România este cel mai mare exportator de viori al UE în restul lumii, arată datele publicate vineri de Oficiul European de Statistică, scrie euractiv.ro.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 13 Decembrie 2019, ora: 14:49

Iată cât de periculoase sunt mezelurile

Iată cât de periculoase sunt mezelurile

Românii sunt înnebuniţi după mezeluri, arată un studiu recent, peste 60% consumând cel puţin o dată pe săptămână astfel de produse. Nutriţioniştii şi medicii avertizează însă că mezelurile de pe piaţa românească sunt, în mare parte, de...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 13 Decembrie 2019, ora: 14:45

Cea mai bună reţetă de nuci umplute

Cea mai bună reţetă de nuci umplute

 În amintirea anilor de copilărie, când nicio masă de sărbătoare nu era completă fără cozonac, nuci umplute, „faguri" lipiţi cu şerbet şi prăjitură albă ca zăpada, va propunem să vă aromaţi bucătăria şi să vă răsfăţaţi simţurile cu reţeta de...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 13 Decembrie 2019, ora: 14:39

Ion Ceban: Moș Crăciun și Alba ca Zăpada împart zâmbete copiilor și adulților, în PMAN

Ion Ceban: Moș Crăciun și Alba ca Zăpada împart zâmbete copiilor și adulților, în PMAN

Moș Crăciun și Alba ca Zăpada împart zâmbete copiilor și adulților. Primarul Ion Ceban informează locuitorii Capitalei că aceștia pot fi întâlniți lângă Pomul de Crăciun din Piața Marii Adunări Naționale.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 13 Decembrie 2019, ora: 14:36

Expert: Asistăm la schimbarea tendințelor economice pe fondul creșterii ponderii construcțiilor și serviciilor publice

Expert: Asistăm la schimbarea tendințelor economice pe fondul creșterii ponderii construcțiilor și serviciilor publice

Ascensiunea unor sectoare, inclusiv industria, arată schimbarea tendințelor economice, a opinat în cadrul emisiunii ”15 minute de realism economic”, economistul Ion Tornea. Potrivit lui, asistăm la avansul sectorului construcțiilor, care a ajuns la o pondere de 10 la sută...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 13 Decembrie 2019, ora: 13:30

Donald Trump îl felicită pe Boris Johnson pentru victoria obținută

Donald Trump îl felicită pe Boris Johnson pentru victoria obținută

Președintele american Donald Trump l-a felicitat vineri pe premierul britanic Boris Johnson pentru victoria obținută de formațiunea sa politică, Partidul Conservator, în scrutinul parlamentar din Marea Britanie, relatează site-ul agenției Reuters.

( ) Citeşte tot articolul
Current tier / breakpoint: xs sm md lg xl (= visible only on this breakpoint)

.hidden-xs-down .hidden-sm-down .hidden-md-down .hidden-lg-down

.hidden-xs-up .hidden-sm-up .hidden-md-up .hidden-lg-up .hidden-xl

.hidden-xs (only) .hidden-sm (only) .hidden-md (only) .hidden-lg (only) .hidden-xl (only)