Astăzi 26 Ianuarie 2020, Duminică - Ultima actualizare la ora 18:02
Abonamente

Interviu 21 Noiembrie 2011, ora 05:02    Din editia print

femeiaMalvina Cervenschi: „Am deprins arta de a transforma orice lucru urât în unul pozitiv”

Marime Font

O urmăream la TVR de pe când prezenta rubrica Meteo în 2003. Vara, vocea ei avea un timbru care te răcorea în zilele toride, iar iarna aceasta se transforma, potrivită pentru a încălzi temperaturile sub zero grade şi a opri lapoviţa. 

Vremea de afară şi-a urmat cursul natural al anotimpurilor, Malvina Cervenschi a trecut la pupitrul Ştirilor de la TVR, a devenit muza şi imaginea colecţiilor semnate de Rhea Costa, iar odată cu lansarea propriei colecţii de bijuterii „My first diamond” („Primul meu diamant” - trad.) este şi femeie de afaceri. Alături de alte invitate la evenimentul organizat de „Clubul Nostru”, am cunoscut o femeie puternică şi care pune mare preţ pe sinceritate, dar şi o femeie care nu a renunţat niciodată să-şi pună dorinţe, care se îndeplinesc întotdeauna. Vă invit să o cunoaşteţi şi voi...

- Dragă Malvina, recent ai vizitat Chişinăul pentru a promova colecţiile de haine Rhea Costa, dar şi propria ta linie de brăţări. Cum ţi s-au părut oamenii de aici? Ai găsit noi inspiraţii?
- A fost o mare plăcere să vizitez Chişinăul şi am rămas impresionată de tipologia oamenilor de aici, de căldura cu care m-am simţit înconjurată şi, mai ales, de atenţia cu care oamenii privesc lucrurile. M-a impresionat şi dimensiunea profundă pe care o alocă înţelegerii unor aspecte. Posibil să fi găsit şi noi surse de inspiraţie, am să văd asta la o nouă lansare de produse.

Loading...


- Te-ai apucat de afaceri din plictiseală, din prea mult timp liber sau pentru că-ţi plac provocările? Şi, de ce o afacere în domeniul modei?
- Antreprenoriatul a fost un domeniu care m-a atras dintotdeauna, dar am tot considerat că nu era momentul... Un business nu înseamnă doar pasiune. Este un algoritm mult mai complex, care presupune experienţă, cunoaşterea pieţei unde doreşti să intri, cercetarea nevoii publicului şi o înţelegere foarte corectă a sistemului în care pătrunzi. De ce o afacere în domeniul modei? De-a lungul timpului, oamenii mi-au apreciat stilul vestimentar şi atunci asta a venit ca o confirmare şi m-a stimulat să merg în zona aceasta. A fost ca un credit pe care l-am primit în timp de la public.

- Ce trebuie să ai înainte de a începe o afacere - bani, un business plan afaceri structurat sau multă pasiune?
- Depinde foarte mult de linia pe care se structurează businessul pe care îl ai în vedere. În cazul meu nu a fost vorba de o mare investiţie financiară, dar există şi businessuri pe care, dacă nu ai un capital financiar important, nu le poţi iniţia. Dar, înainte de toate, cred că îţi trebuie o strategie foarte bine gândită şi multă pasiune şi dedicaţie pentru proiectul iniţiat. De asemenea, sunt şi alte resurse de care ai nevoie: timp, imagine, răbdare plus o echipă cu o viziune de perspectivă.

- Faptul că joci şah de mică te-a ajutat în strategiile de afaceri?
- Cu siguranţă, şahul este un sport al minţii, pe care o antrenează şi o ajută să se păstreze foarte activă, dar cred că a fost şi un spirit antreprenorial care aştepta să fie descoperit, şi intuiţie. Şahul este singurul joc în care ai totul pe tablă, restul depinde de strategia ta. Rigorile unui sport practicat la nivel de performanţă sau ca amator sunt benefice afacerilor. Hobby-urile au rolul de a-i disciplina pe oameni.

- Ai lansat o colecţie de brăţări magice. Te implici sută la sută în designul acestora sau ai pe cineva care îţi propune schiţele şi tu alegi?
- Acest gen de brăţări se găseşte aproape în toate colţurile lumii, aşa că nu voi spune că este un concept care îmi aparţine exclusiv. Nu pot să mi-l arog… Partea de creaţie în care mă implic sută la sută este aceea ce ţine de designul pandantivelor, care vin să completeze într-un mod foarte sugestiv brăţările.

- Şi-atunci, prin ce sunt magice brăţările create de tine?
- Magie e puţin cam mult spus! Brăţările Malvensky „vorbesc” despre sentimentele noastre, ele transmit un mesaj pe care ar trebui să ni-l însuşim cu toţii: Make a wish and let it happen - Pune-ţi o dorinţă şi las-o să se îndeplinească! Firul roşu te ajută, ori de câte ori îl priveşti, să-ţi aduci aminte de dorinţa pe care o ai şi să contribui la realizarea acesteia. Atunci când am lansat „My first diamond”, i-am dăruit o brăţară unei domnişoare foarte drăguţe. După câteva zile, ea mi-a sunat şi mi-a spus că dorinţa pe care o purta în suflet i s-a îndeplinit… A fost şi este o mare bucurie ori de cate ori o persoană îmi spune că Malvensky a avut un mic sau mare aport în realizarea unei dorinţe. Asta mă face ca în fiecare zi să mă gândesc la public şi să vreau să vin în întâmpinarea lor cu ceva nou.


- De curând, a fost lansată colecţia VELVET by Rhea Costa for Malvina. Ce semnificaţie are catifeaua pentru tine?
- Catifeaua înseamnă nobleţe, seducţie şi atitudine. Fiecare rochie din colecţia Velvet spune o poveste onestă şi face o promisiune completă: poţi fi elegantă, dar respectându-ţi intuiţia, înaintea tendinţelor. Rochiile reprezintă alegeri fireşti, care corespund atât dresscode-ului business, cât şi celui casual. Se adaptează perfect stilului personal, devenind mai mult decât simple accesorii.

- Prin ce sunt deosebite hainele semnate Rhea Costa de cele pe care le găsim în magazinele de masă?
- Fiecare brand îşi are valorile şi atuurile sale. Rhea Costa este un brand prietenos, iubit de foarte multă lume, atât datorită eleganţei pe care o denotă, cât şi prin versatilitatea produselor. Fiecare rochie Rhea Costa este, de fapt, o poveste unică a femeii care alege să o poarte.

- Ce reprezintă hainele pentru tine?
- Hainele sunt, întâi şi-ntâi, un mod subtil de a vorbi despre tine. Ele pot spune realitatea într-o manieră mai sinceră decât cuvintele pe care ştim uneori să le meşteşugim bine.

- Părinţii tăi trăiesc în străinătate de mai mulţi ani. Pe tine ce sau cine te ţine în România?
- Îmi iubesc viaţa de aici cu tot ce implică ea: cariera în televiziune, businessul pe care îl dezvolt, oamenii minunaţi care îmi sunt alături... Îi vizitez foarte des pe părinţii mei, iar asta reuşeşte să-mi suplinească dorul de ei.

- Ce fel de femeie este Malvina Cervenschi?
- Mi-ar plăcea ca ecoul muncii şi al personalităţii mele să îl aud prin cuvintele altora şi mai puţin prin apologia proprie. Malvina este o persoană deschisă, foarte caldă, prietenoasă, care ştie să se bucure de tot ce i-a oferit destinul şi care a deprins arta de a transforma orice lucru urât într-unul pozitiv de la care învaţă.- Frumuseţea te-a ajutat în activităţile profesionale sau, dimpotrivă, ţi-a creat obstacole?
- Am mai spus şi în alte contexte: întotdeauna, o femeie care este percepută drept o femeie frumoasă trebuie să demonstreze mai mult. O femeie frumoasă e mereu suspectată că armele ei de seducţie au fost cele care i-au facilitat drumul în viaţă, ceea ce de cele mai multe ori este doar o falsă supoziţie, o idee preconcepută. E adevărat însă, aşa cum şi studiile au spus-o, că persoanele frumoase obţin mai uşor ceea ce vor, dar nu datorită unor tehnici mai puţin ortodoxe, ci doar pentru simplul fapt că oamenii îşi doresc în preajmă persoane cu un aspect fizic plăcut. Acestea sunt întotdeauna mai bine primite în societate şi le este mai uşor, de exemplu, să transmită mesajul unei companii. Sunt nişte brand ambasadori foarte eficienţi.

- La început a fost Vremea, apoi au urmat Ştirile, acum ai şi o afacere care se dezvoltă în fiece zi. Unde te vezi profesional peste cinci ani?
- Ca orice om responsabil, îmi place să-mi fac planuri atât pe termen scurt, cât şi în perspectivă. De asemenea, îmi place ca şi viaţa să mă surprindă prin şansele pe care mi le oferă. Imprevizibilitatea vieţii este stimulativă şi incontrolabilă. Chiar nu ştiu ce îmi va rezerva destinul peste cinci ani.

- Noi îţi mulţumim pentru interviul oferit şi sperăm ca în următorii cinci ani să mai vii la Chişinău, iar brăţările tale să materializeze cât mai multe dorinţe!

Silvia Ursu

Timpul Suplimentul Femeia

 Urmărește știrile Timpul.md pe Telegram
loading...
Loading...
blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Actualitate 26 Ianuarie 2020, ora: 18:02

O activistă de mediu din Uganda a fost ştearsă dintr-o fotografie în care apărea alături de Greta Thunberg la Davos

O activistă de mediu din Uganda a fost ştearsă dintr-o fotografie în care apărea alături de Greta Thunberg la Davos

 Activista ugandeză pentru schimbările climatice Vanessa Nakate susţine că este victima unei discriminări rasiste după ce a fost scoasă dintr-o fotografie în care apărea alături de celebra Greta Thunberg şi de alte tinere care militează pentru aceeaşi cauză - Loukina...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 26 Ianuarie 2020, ora: 13:18

Uniunea Europeană a lansat la Ungheni cea de a doua inițiativă din cadrul programului „EU4Moldova: Regiuni cheie”.

Uniunea Europeană a lansat la Ungheni cea de a doua inițiativă din cadrul programului „EU4Moldova: Regiuni cheie”.

UE investește 22,8 milioane de euro pentru stimularea dezvoltării economice inteligente, incluzive și sustenabile în zonele Ungheni și Cahul. Inițiativa EU4Ungheni va viza orașul Ungheni și comunitățile din vecinătatea acestuia în perioada 2019-2025.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 26 Ianuarie 2020, ora: 10:58

Poliția din R. Moldova „pusă pe jar” de un pachet „suspect” cu slănină

Poliția din R. Moldova „pusă pe jar” de un pachet „suspect” cu slănină

În pachetul suspect, care a fost aruncat în această seară de o persoană necunoscută într-un magazin de telefonie mobilă, se aflau câteva bucați de slănină, anunță tv8.md

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 26 Ianuarie 2020, ora: 10:55

Panică la nivel mondial. Încă un oraş din China a fost închis pentru a împiedica răspândirea coronavirusului. În total, 16 oraşe au fost închise, 62,8 milioane de oameni fiind ”în carantină”

Panică la nivel mondial. Încă un oraş din China a fost închis pentru a împiedica răspândirea coronavirusului. În total, 16 oraşe au fost închise, 62,8 milioane de oameni fiind ”în carantină”

Autorităţile din Shantou iau măsuri de închidere a oraşului, în încercarea de a stopa răspândirea noului coronavirusul din Wuhan, informează site-ul postului CNN.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 26 Ianuarie 2020, ora: 07:51

Cea mai rea pisică din lume a fost pusă spre adopţie. De ce a fost numită felina o „afurisită”

Cea mai rea pisică din lume a fost pusă spre adopţie. De ce a fost numită felina o „afurisită”

Un adăpost pentru animale din SUA a descris-o într-o manieră extrem de sinceră pe una dintre pisicile pe care au pus-o spre adopţie, printr-o postare pe reţelele de socializare, care a devenit virală, relatează Huffington Post. Un adăpost pentru animale din Carolina de Nord,...

( ) Citeşte tot articolul

Sport 26 Ianuarie 2020, ora: 07:29

SIMONA HALEP LA AUSTRALIAN OPEN // Simona scrie istorie pentru România! Va doborî un nou record FABULOS după turneu

SIMONA HALEP LA AUSTRALIAN OPEN // Simona scrie istorie pentru România! Va doborî un nou record FABULOS după turneu

Simona Halep (28 de ani, 3 WTA) scrie istorie pentru România! Jucătoarea noastră se pregătește s-o depășească pe Martina Hingis (39 de ani, fost număr 1 mondial) într-o ierarhie extrem de importantă.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 26 Ianuarie 2020, ora: 07:28

Captură record de droguri în Grecia: Peste o tonă de COCAINĂ a fost confiscată

Captură record de droguri în Grecia: Peste o tonă de COCAINĂ a fost confiscată

 Peste o tonă de cocaină a fost confiscată de poliția grecească

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 26 Ianuarie 2020, ora: 07:25

Cum se face CAFEAUA perfectă? Secretul a fost descoperit

Cum se face CAFEAUA perfectă? Secretul a fost descoperit

A fost descoperit secretul pe care băutorii de cafea trebuie să-l știe! Cum să faci cafeaua perfectă? Detaliile, mai jos. Matematicieni și fizicieni și-au unit forțele pentru a stabili formula pentru obținerea unei cești perfecte de cafea, în cadrul unui studiu publicat...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 26 Ianuarie 2020, ora: 07:19

CORONAVIRUS ÎN CHINA / Un prim deces la Shanghai; 54 de MORȚI şi 323 de noi cazuri de infecţii

CORONAVIRUS ÎN CHINA / Un prim deces la Shanghai; 54 de MORȚI şi 323 de noi cazuri de infecţii

 Epidemia de pneumonie virală din China a făcut un mort la Shanghai, a anunţat duminică guvernul local, fiind prima victimă a coronavirusului în metropola financiară a ţării, relatează AFP. Victima este un bărbat în vârstă de 88 de ani care avea probleme de...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 26 Ianuarie 2020, ora: 07:14

Luare de ostatici la Criuleni: O victimă a decedat la spital

Luare de ostatici la Criuleni: O victimă a decedat la spital

Unul dintre ostaticii pistolarului de la Mălăieşti, Criuleni, a decedat la spital. Informația a fost confirmată pentru Știri.md de ofițerul de presă al IP Criuleni, Irina Burdujan. Potrivit poliției, este vorba despre un bărbat de 56 de ani aflat în stare gravă la...

( ) Citeşte tot articolul

Horoscop 26 Ianuarie 2020, ora: 06:27

HOROSCOP ZILNIC: HOROSCOPUL ZILEI DE 26 IANUARIE 2020. LEII POT AVEA PARTE DE RĂSTURNĂRI ÎN VIAȚA SENTIMENTALĂ

HOROSCOP ZILNIC: HOROSCOPUL ZILEI DE 26 IANUARIE 2020. LEII POT AVEA PARTE DE RĂSTURNĂRI ÎN VIAȚA SENTIMENTALĂ

Horoscopul zilei de 26 ianuarie 2020 aduce previziuni astrale pentru zodiile Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu, Fecioară, Balanță, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător, Pești. Horoscopul zilnic pentru 26 ianuarie 2020 vine cu sfaturi pentru toate zodiile. Horoscopul zilnic pentru 26...

( ) Citeşte tot articolul

Editorial 26 Ianuarie 2020, ora: 00:23 de Silviu Tănase

Stoianoglo, moldovenii și justiția

Stoianoglo, moldovenii și justiția

Multă cerneală a curs în ultimii 10 ani despre reforma justiției... Am avut 20 de guverne în 30 ani, fiecare al doilea venea și reformă de doamne ferește totul și justiția ajungea într-un asemenea hal, încăt era numai bună s-o mai reformezi odată.

( ) Citeşte tot articolul

Moldova 26 Ianuarie 2020, ora: 00:10 de Mihaela Culcinschi

Un deputat rus deconspiră planul Kremlimului: „Teritoriul întregii Uniuni Sovietice aparține Rusiei mari”

Un deputat rus deconspiră planul Kremlimului: „Teritoriul întregii Uniuni Sovietice aparține Rusiei mari”

Deputatul fracțiunii „Edinaia Rossia” din Duma de Stat, Evgheni Fedorov, a declarat că scopul Federației Ruse constă în capturarea tuturor republicilor ex-sovietice și recuperarea teritoriilor „Rusiei mari”, după hotarele stabilite în 1945, transmite...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 25 Ianuarie 2020, ora: 23:32

Cum construiesc chinezii un spital într-o săptămână. VIDEO cu "pădurea" de excavatoare şi camioane mobilizate pe şantier

Cum construiesc chinezii un spital într-o săptămână. VIDEO cu "pădurea" de excavatoare şi camioane mobilizate pe şantier

 Criticați pentru că au luat prea târziu măsuri să împiedice răspândirea virusului periculos, oficialii chinezi susțin că până pe 3 februarie va fi gata un spital dedicat în exclusivitate combaterii noului coronavirus.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 25 Ianuarie 2020, ora: 20:34

Petrișor Peiu Nu, Milcovul n-a secat înca! Un alt fel de a aniversa 24 ianuarie 1859 și 24 ianuarie 1862

Nu, Milcovul n-a secat înca! Un alt fel de a aniversa 24 ianuarie 1859 și 24 ianuarie 1862

 Aproximativ 2.000 de oameni politici au distrus vietile a 5 milioane de romani si pentru aceasta performanta ne cer astazi salarii imense si pensii speciale. 2 000 de parlamentari, ministri si secretari de stat, prefecti, primari, presedinti de Consilii Judetene, sefi de agentii si...

( ) Citeşte tot articolul

Carte 25 Ianuarie 2020, ora: 15:39

Bogdan Petriceicu Hasdeu IOAN-VODĂ CEL CUMPLIT (I) INTRODUCȚIUNEA și AVENTURIERUL

IOAN-VODĂ CEL CUMPLIT (I) INTRODUCȚIUNEA și AVENTURIERUL

B. Petriceicu- Hasdeu: IOAN-VODĂ CEL CUMPLIT -  Aventurile, domnia, războaiele, moartea lui; rolul său în istoria universală și în viața poporului român. (1572-1574)

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 25 Ianuarie 2020, ora: 15:21

Zeci de constănțeni au făcut lanț uman în semn de protest față de construcția unui bloc cu patru etaje peste vestigiile cetății antice Tomis

Zeci de constănțeni au făcut lanț uman în semn de protest față de construcția unui bloc cu patru etaje peste vestigiile cetății antice Tomis

Zeci de constănțeni au făcut vineri un lanț uman în jurul unor vestigii antice din centrul orașului, în semn de protest față de construcția unui bloc de patru etaje care urmează să fie ridicat într-o zonă protejată istoric, relateaza info-sud-est.ro.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 25 Ianuarie 2020, ora: 15:18

Doza zilnică de râs: Un bărbat care venea din Scoția și se îndrepta spre Chișinău s-a rătăcit în Ţinutul Pădurenilor din judeţul Hunedoara după ce a setat GPS-ul pe „drumul cel mai scurt”

Doza zilnică de râs: Un bărbat care venea din Scoția și se îndrepta spre Chișinău s-a rătăcit în Ţinutul Pădurenilor din judeţul Hunedoara după ce a setat GPS-ul pe „drumul cel mai scurt”

Un bărbat care se îndrepta cu maşina din Scoţia spre Republica Moldova şi care se rătăcise în Ţinutul Pădurenilor din judeţul Hunedoara a fost salvat de pompieri. El setase GPS-ul pentru „drumul cel mai scurt” spre Chişinău, dar a cerut ajutor după ce nu a mai putut înainta cu...

( ) Citeşte tot articolul

Moldova 25 Ianuarie 2020, ora: 15:15

opinie Anatol Moraru: Basarabenii nu sunt evrei, iar Dodon nu e Moise

Anatol  Moraru: Basarabenii nu sunt evrei, iar Dodon nu e Moise

„O spun din start: nu-s antisemit, sunt patriot nu doar la sărbători naționale sau în campanii elctorale și nu dețin încă cetățenia română„, afirmă Anatol Moraru într-o opinie pe site-ul nordnews.md 

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 25 Ianuarie 2020, ora: 15:09

Năstase o amenință pe Maia Sandu / Dacă nu se va desemna un candidat comun la Hîncești, PPDA va înainta PROPRIUL CANDIDAT pentru alegerile şefului statului

Năstase o amenință pe Maia Sandu / Dacă nu se va desemna un candidat comun la Hîncești, PPDA va înainta PROPRIUL CANDIDAT pentru alegerile şefului statului

Platforma DA a făcut un apel repetat către forțele proeuropene și naționale în vederea identificării unui candidat unic ce va lupta pentru funcția de deputat în cadrul alegerilor din circumscripția nr. 38, ce se vor desfășura la data de 15 martie, în caz contrar, Andrei Năstase a...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 25 Ianuarie 2020, ora: 15:00

Femeie ucisă în bătaie de soțul ei, la Florești

Femeie ucisă în bătaie de soțul ei, la Florești

Descoperire macabră în localitatea Coșernița, Florești. O femeie a fost găsită fără suflare după ce a fost ucisă cu sânge rece în propria casă. Cazul a avut loc ieri, 24 ianuarie. Contactat de Știri.md, ofițerul de presă al IP Florești, Ina Moscaliuc a...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 25 Ianuarie 2020, ora: 14:53

Coronavirusul a închis 15 oraşe în China. Peste 57 de milioane de oameni se află sub interdicţie

Coronavirusul a închis 15 oraşe în China. Peste 57 de milioane de oameni se află sub interdicţie

15 oraşe din China au fost închise pentru a opri răspândirea coronavirusului care afectează acum peste 1200 de persoane în ţară. Restricţiile de călătorie afectează acum peste 57 de milioane de oameni, relatează CNN.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 25 Ianuarie 2020, ora: 14:53

O nouă lovitură pentru Maia Sandu și Olesea Stamate /// Președintele Organizației PAS din Hîncești, Marcel Petrușan a anunțat că îl va susține pe Grigore Cobzac

O nouă lovitură pentru Maia Sandu și Olesea Stamate /// Președintele Organizației PAS din Hîncești, Marcel Petrușan a anunțat că îl va susține pe Grigore Cobzac

Socotelile de la Chișinău, diferite de cele din circumscripție. Președintele organizației PAS de la Hîncești: „Îl vom susține pe Grigore Cobzac”

( ) Citeşte tot articolul
Current tier / breakpoint: xs sm md lg xl (= visible only on this breakpoint)

.hidden-xs-down .hidden-sm-down .hidden-md-down .hidden-lg-down

.hidden-xs-up .hidden-sm-up .hidden-md-up .hidden-lg-up .hidden-xl

.hidden-xs (only) .hidden-sm (only) .hidden-md (only) .hidden-lg (only) .hidden-xl (only)