Cultură

Manastirea Raciula, mar al discordiei la Calarasi

Manastirea Raciula, care este amplasata in perimetrul centrului comunal Raciula, raionul Calarasi, chiar din momentul redeschiderii a devenit o sursa de atatare a spiritelor printre localnici. De ani de zile, administratia manastirii se razboieste cu vreo zece gospodari care-si au casele legal pe teritoriul ei, impunandu-le diferite restrictii ce le complica viata.

Cei de la manastire duc o batalie crancena si cu proprietarii pensiunii agro-turistice „Casa Mierii”, pe care se plang aproape zilnic in toate instantele, iar recent au intrat in conflict cu medicii mireni ai raionului. Directorul-adjunct al Centrului medicilor de familie din Calarasi, Elena Rotaru, spune ca administratia manastirii refuza sa declare cate persoane traiesc la moment in incinta pentru a fi incluse in statistica Centrului de asigurare a protectiei sanatatii in conformitate cu cadrul legal in vigoare. „Stareta Lavrentia a declarat ca locasul nu se supune legilor statului, iar calugaritele nu au nevoie de servicii medicale gratuite de la stat, ele fiind in stare sa achite orice prestatie din banii lor…”.

Primarul comunei, Gheorghe Tudoreanu, este nedumerit de faptul ca administratia manastirii refuza sa prezinte la primarie datele ce li se solicita. Potrivit lui, nefurnizarea acestor date genereaza suspiciunea ca pe teritoriul manastirii ar putea trai si persoane cu anumite probleme sau chiar aflate in conflict cu legea.

DECA-press
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *