Astăzi 23 Septembrie 2018, Duminică - Ultima actualizare la ora 16:35
Abonamente

Bună Dimineața 16 Octombrie 2017, ora 06:09    Din editia print

Marime Font

Mandat de la Dumnezeu sau de la Putin?

„Putin, te iubim!
Noi ca tine vrem să fim!”

(Zicală din Sadova)

Săptămâna aceasta, la Soci, pe coasta rusă a Mării Negre, s-a consumat un eveniment extrem de important pentru întreg „poporul moldovenesc din partea stângă și dreaptă a Nistrului". Așa se arată în postările de pe Facebook ale președintelui Igor Dodon, dar și în comentariile din presa apropiată șefului statului. Euforia nu este similară, însă, în apropierea coastei ruse, acolo unde numeroase agenții media au ironizat discursul lui Igari Nikolaievici și replicile acestuia în cadrul discuției cu Vladimir Putin. Ghinion, domnule președinte. Nici rușii nu vă mai cred?

„Am avut o întrevedere cu preşedintele Federaţiei Ruse, Vladimir Putin”, scrie Igor Dodon pe Facebook. „Am mulţumit încă o dată liderului rus...”. Pentru ce, domnule președinte? Pentru 1940? Pentru pacificatorii din regiunea transnistreană sau pentru loturile de fructe moldovenești interzise în Rusia? „Am exprimat interesul nostru sincer pentru dezvoltarea cooperării cu Federaţia Rusă în cadrul CSI ...” Interesele sincere, domnule președinte, aduc foloase unilaterale, pentru dumneavoastră și partenerii din Rusia, dar nu și cetățenilor. „L-am asigurat pe preşedintele Rusiei că nu voi semna nicio lege antirusească, chiar dacă majoritatea parlamentară o va vota repetat. „Domnule președinte, transnistrizarea R. Moldova nu poate continua la nesfârșit prin propaganda rusă, iar legile pe care le invocați sunt imperios necesare”, dacă tot vorbim despre statalitate și independență.V-am adresat anterior o scrisoare în legătură cu necesitatea renunțării la cetățenia României de către deputații socialiști și membrii PSRM. Nu am primit niciun răspuns deocamdată, dar înțeleg că sunteți preocupat de problemele cetățenilor. De data aceasta, vin cu o sugestie pentru binele dumneavoastră, cu o propunere chiar avantajoasă. De aceea, vă rog, să agreați intențiile mele bune.

Dacă vă pasă de poporul moldovenesc de pe ambele maluri ale Nistrului, nu mai așteptați Crăciunul sau Anul Nou pentru a le face un mare cadou. DEMISIONAȚI NEÎNTÂRZIAT!

Dacă, în ciuda eforturilor depuse de dumneavoastră, nu reușiți să aveți un dialog eficient cu Parlamentul și Guvernul R. Moldova, LĂSAȚI-VĂ DE POLITICĂ!

Dacă, totuși, insistați să vă continuați strălucita carieră de politician, vă puteți întoarce la Sadova, de exemplu, ca să vă faceți primar într-o localitate cu școală și grădiniță românească.

În sfârșit, dacă îi iubiți atât de tare pe ruși și îl admirați pe Putin, și doriți normalizarea relațiilor moldo-ruse, RĂMÂNEȚI ACOLO, TOVARĂȘE! Rămâneți în Rusia dumneavoastră, acolo unde vă veți simți mai bine, fiind departe de Occident, departe de Unioniști, dar foarte aproape de cel pe care-l considerați dumnezeu ...

Un articol de: Ana Gabor Contactează autorul
blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Actualitate 23 Septembrie 2018, ora: 15:40

PS Veniamin, episcopul Basarabiei de Sud: „Acordarea autocefaliei unei biserici nu va provoca un război mondial”

PS Veniamin, episcopul Basarabiei de Sud:  „Acordarea autocefaliei unei biserici nu va provoca un război mondial” Din editia print

Pentru a afla opinia Bisericii Ortodoxe Române (BOR) privind eventuala recunoaștere a autocefaliei Bisericii din Ucraina, TIMPUL a discutat cu Preasfințitul Veniamin, episcopul Basarabiei de Sud din cadrul Mitropoliei Basarabiei, fost secretar al Sfântului Sinod al BOR.

( ) Citeşte tot articolul

Carte 23 Septembrie 2018, ora: 05:03

Cum vorbim, cum scriem // Eu vreém, eu beem

Cum vorbim, cum scriem // Eu vreém, eu beem Din editia print

Mai ieri, de câte ori deschideam vreo pagină în internet, îmi sărea în faţă un spot publicitar, sonorizat de o tânără care întreabă, punând un accent puternic pe primul cuvânt al frazei: „Vrai să trăieşti, să înveţi şi să...

( ) Citeşte tot articolul

Istorie 21 Septembrie 2018, ora: 17:00

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut”

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut” Din editia print

Un reportaj al ziarului „Ardealul (Transilvania)” despre prima ședință a parlamentului Basarabiei, care în 1918 a votat Unirea cu România Continuăm publicarea materialului „Dare de seamă asupra primei ședințe a Sfatului Țării din 21 noiembrie 1917”,...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 21 Septembrie 2018, ora: 11:51 de Doina Stimpovschii

Dodon riscă o nouă suspendare din funcție după ultimele remanieri în Guvern

Dodon riscă o nouă suspendare din funcție după ultimele remanieri în Guvern Din editia print

Prin schimbarea a doi miniştri, guvernarea face o mișcare de PR înainte de alegeri, consideră analiştii politici

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 21 Septembrie 2018, ora: 11:28

OMUL SĂPTĂMÂNII: George Simion, ACTIVIST CIVIC, ZIARIST

OMUL SĂPTĂMÂNII: George Simion,  ACTIVIST CIVIC, ZIARIST Din editia print

Liderul unioniștilor, George Simion, s-a născut pe 21 septembrie 1986, la Focșani. În 2005, a absolvit Colegiul Național „Gheorghe Lazăr‟ din București.

( ) Citeşte tot articolulEditorial 21 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Unioniștii, alegerile și opoziția

Campania electorală pentru următoarele alegeri parlamentare în R. Moldova a început deja. Toate partidele își pregătesc armele pentru această luptă.

() Citeşte tot articolul

Editorial 20 Septembrie 2018, de Constantin Tănase

Viața și moartea doamnei Clara

…O cheamă doamna Clara, locuiește într-un apartament cu două odăi, are 45 de ani, doi băieți, unul de 22, iar altul de 19 ani.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 19 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Anotimpul și cheltuielile

Cât nu am vrea să ne ferim de cheltuieli, fiecare anotimp vine cu lista lui de cumpărături. Că sunt sărbătorile de iarnă, că este Paștele, că e vară și vrem concedii – o cheltuială apare întotdeauna.

() Citeşte tot articolul

Editorial 17 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Cât de mult ne urăsc!

14 septembrie 2018, Ziarul TIMPUL

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 16 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

România ar putea juca un rol important în reconstrucţia Siriei

Siria a cunoscut cea mai complexă criză dintre statele lovite de Primăvara Arabă, afundându-se într-un război civil care a opus regimul de la Damasc şi forţele rebele, alături de care s-au adăugat pe parcurs alte grupări din afara ţării.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 13 Septembrie 2018, de Dan Nicu

O tragedie uitată – Cehoslovacia anului 1968

În a doua jumătate a lunii august, Europa a marcat 50 de ani de la invadarea Cehoslovaciei de către trupele URSS şi ale altor state din blocul sovietic.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 12 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Caritate sau reclamă?

Ori mai degrabă aș spune că ambele. Și când spun acest lucru, o fac cu convingerea că reclama va fi condiționată cu timpul de caritate.

() Citeşte tot articolul

 


Cele mai citite articole Timpul.md