Ultima oră

Mandatul de arest la domiciliu pe numele lui Dorin Chirtoacă, prelungit cu 25 de zile

Ședința în cazul primarului Dorin Chirtoacă, în care este examinată cererea procurorilor de prelungire a mandatului de arest la domiciliu a fost întreruptă la cererea avocaților, care au solicitat timp pentru a anexa anumite acte la dosar. Ședința ar urma să fie reluată de la ora 17.30.
În declarațiile făcute pentru presă, Dorin Chirtoacă a spus că se așteaptă să fie eliberat din arest la domiciliu.

„Ceea ce se întâmplă este o justiție televizată, pentru că indiferent când se va ajunge la următoarea etapă de urmărire penală, faptul că acest lucru permanent este în mass-media, plus că în paralel este o pregătire pentru referendum să nu se întâmple că tot ce are loc acum să fie o pregătire de teren pentru referendum”.

De asemenea, primarul a negat informațiile precum că avocații săi ar fi acționat împotriva intereselor lui și că a fost nevoit să-și angajeze un alt avocat, după ce ceilalți doi au fost revocați la solicitarea procurorilor.

„Am înțeles că la subdiviziunile primării au loc controale la toate instituțiile statului. Sunt căutați agenți economici, pentru a depune denunțuri împotriva mea. Nu exclud intimidarea membrilor de familie, chiar a părinților, a fratelui. Mă aștept la orice fel de acțiuni (…)Soluția este să rezist la această denigrare(…) Nu am făcut altceva decât să-mi îndeplinesc atribuțiile de serviciu, dar asta văd că deranjează”, a mai spus primarul Capitalei.”

Primarul le-a mai declarat jurnaliștilor că pe numele său ar fi deschise și alte dosare penale, însă, deocamdată nu ar avea un anumit statut în cadrul acestora.

Procurorul care instrumentează cazul, Dumitru Robu, a declarat că în timpul apropiat dosarul primarului ar putea fi trimis în judecată. Potrivit acuzatorilor de stat, primarul Dorin Chirtoacă ar fi luat mită în proporții deosebit de mari pentru a implementa proiectul parcărilor cu plată și este învinuit de trafic de influență și corupere pasivă.

Sursa: Radiochisinau.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *