Ultima oră

Manifestarile din Yemen iau o turnura din ce in ce mai violenta

Sambata, sapte manifestanti au fost ucisi prin impuscare si cateva sute raniti de gaze toxice in cadrul unei operatiuni violente a politiei de dispersare a protestatarilor, spun organizatorii manifestatiei. Autoritatile au negat insa folosirea altor gaze cu exceptia celor lacrimogene.

Duminica, zeci de manifestanti au fost raniti in Piata Universitatii din Sanaa, epicentrul miscarii de contestare, in urma unui atac sustinut al politistilor, sustinuti de partizani ai regimului, au declarat mai multi martori.

Ciocnirile au inceput in momentul in care politistii si partizanii Congresului Popular General (CPG, partidul prezidential) au atacat protestatarii.

"Atacatorii au tras cu gloante reale si cu gaze lacrimogene", a spus un martor, care a adaugat ca exista zeci de raniti, impuscati sau intoxicati.

Tot duminica, un manifestat a fost impuscat mortal la Aden, in timp ce protestatarii atacau un post de politie din cartierul Dar Saad.

Aflat la putere de 32 de ani, Saleh, un aliat al Washingtonului in lupta impotriva al-Qaeda, a incercat in mai multe randuri sa detensioneze atmosfera, dar revolta nu pare sa se calmeze in aceasta tara din sudul peninsulei Arabice, unde somajul si saracia sunt la ordinea zilei.

Statele Unite s-au declarat "profund preocupate" de escaladarea violentelor si au cerut incetarea imediata a acestora, potrivit unui comunicat al Departamentului de Stat.

Incepand de sambata seara, noi grupuri de protestatari s-au alaturati manifestantilor din capitala de Sanaa, in timp ce la Taëz, un alt centru al protestelor , cinci manifestanti au fost raniti de gloantele trase de politie.

La Aden, patru manifestanti au fost ucisi in revoltele nocturne in cadrul carora un post de politie a fost incendiat de sute de persoane.

Alte doua persoane au fost ucise sambata la Sanaa.

Sursa: Hotnews.ro
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *