Astăzi 21 Septembrie 2018, Vineri - Ultima actualizare la 20 Septembrie 2018
Abonamente

Criza 7 Iunie 2010, ora 23:19

Marea Britanie: Angajatii din sectorul de stat, vizati de noi reduceri de cheltuieli

Marime Font

 
 
 

Premierul britanic David Cameron a avertizat ca economia tarii se afla intr-o situatie mult mai grava decat se credea anterior si a avertizat ca angajatii din sectorul de stat si beneficiarii serviciilor sociale vor fi vizati de noi reduceri de cheltuieli, relateaza Sunday Times.

Printre masurile dure luate in considerare pentru a controla deficitul bugetar de 156 de miliarde de lire sterline se numara inghetarea beneficiilor sociale si o crestere a salariilor bugetarilor cu o proportie mai mica decat inflatia.

Salariile din sectorul bugetar mai mari de 18.000 de lire sterline pe luna urmau oricum sa fie inghetate.De asemenea, noul guvern ar putea creste TVA-ul, de la 17,5% la 20%.

Premierul conservator a subliniat ca exista "o problema grava" in ceea ce priveste previziunile mostenite de la guvernul laburist privind o crestere a economiei cu 3% anul viitor. "Este o datorie imensa care trebuie administrata. A sta pur si simplu, asteptand cresterea economica si sperand ca (datoria - n.red.) va disparea pur si simplu nu este raspunsul", a afirmat el.

"Trebuie rezolvata problema costurilor mari pentru servicii sociale. Trebuie rezolvata problema facturilor din sectorul public. Totodata, trebuie rezolvata problema marimii birocratiei construite in ultimul deceniu. Altfel vor fi facute reduceri peste tot si nu vrem sa facem acest lucru. Trebuie sa ne ocupam de zonele in care cheltuim mai mult decat ne permit mijloacele", a spus el.

Cameron a anuntat si ca se asteapta ca noile estimari de crestere economica pentru anul viitor sa fie 2%.

"Una dintre cele mai socante probleme este marimea dobanzii pe care o platim pentru datoria noastra. Daca nu facem nimic, va fi de 50 de miliarde, 60 de miliarde, 70 de miliarde de lire sterline. Va fi enorma. Vom cheltui mai mult pe dobanda decat pe educarea copiilor nostri sau pe apararea tarii. Este complet iresponsabil", a subliniat premierul.

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Istorie 18 Septembrie 2018, ora: 19:33

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut”

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut” Din editia print

Un reportaj al ziarului „Ardealul (Transilvania)” despre prima ședință a parlamentului Basarabiei, care în 1918 a votat Unirea cu România Continuăm publicarea materialului „Dare de seamă asupra primei ședințe a Sfatului Țării din 21 noiembrie 1917”,...

( ) Citeşte tot articolulEditorial 20 Septembrie 2018, de Constantin Tănase

Viața și moartea doamnei Clara

…O cheamă doamna Clara, locuiește într-un apartament cu două odăi, are 45 de ani, doi băieți, unul de 22, iar altul de 19 ani.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 19 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Anotimpul și cheltuielile

Cât nu am vrea să ne ferim de cheltuieli, fiecare anotimp vine cu lista lui de cumpărături. Că sunt sărbătorile de iarnă, că este Paștele, că e vară și vrem concedii – o cheltuială apare întotdeauna.

() Citeşte tot articolul

Editorial 17 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Cât de mult ne urăsc!

14 septembrie 2018, Ziarul TIMPUL

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 16 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

România ar putea juca un rol important în reconstrucţia Siriei

Siria a cunoscut cea mai complexă criză dintre statele lovite de Primăvara Arabă, afundându-se într-un război civil care a opus regimul de la Damasc şi forţele rebele, alături de care s-au adăugat pe parcurs alte grupări din afara ţării.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 13 Septembrie 2018, de Dan Nicu

O tragedie uitată – Cehoslovacia anului 1968

În a doua jumătate a lunii august, Europa a marcat 50 de ani de la invadarea Cehoslovaciei de către trupele URSS şi ale altor state din blocul sovietic.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 12 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Caritate sau reclamă?

Ori mai degrabă aș spune că ambele. Și când spun acest lucru, o fac cu convingerea că reclama va fi condiționată cu timpul de caritate.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 11 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

Zece ani de la războiul ruso-georgian. Cauze și efecte

În această săptămână, s-au împlinit zece ani de la războiul ruso-georgian, care a condus la apariția a două noi conflicte înghețate în Regiunea Extinsă a Mării Negre: Abhazia și Osetia de Sud, recunoscute ca state independente, cu precădere, de către Federația Rusă. 

() Citeşte tot articolul