Criza

Marea Britanie: Angajatii din sectorul de stat, vizati de noi reduceri de cheltuieli

Printre masurile dure luate in considerare pentru a controla deficitul bugetar de 156 de miliarde de lire sterline se numara inghetarea beneficiilor sociale si o crestere a salariilor bugetarilor cu o proportie mai mica decat inflatia.

Salariile din sectorul bugetar mai mari de 18.000 de lire sterline pe luna urmau oricum sa fie inghetate.

De asemenea, noul guvern ar putea creste TVA-ul, de la 17,5% la 20%.

Premierul conservator a subliniat ca exista "o problema grava" in ceea ce priveste previziunile mostenite de la guvernul laburist privind o crestere a economiei cu 3% anul viitor. "Este o datorie imensa care trebuie administrata. A sta pur si simplu, asteptand cresterea economica si sperand ca (datoria – n.red.) va disparea pur si simplu nu este raspunsul", a afirmat el.

"Trebuie rezolvata problema costurilor mari pentru servicii sociale. Trebuie rezolvata problema facturilor din sectorul public. Totodata, trebuie rezolvata problema marimii birocratiei construite in ultimul deceniu. Altfel vor fi facute reduceri peste tot si nu vrem sa facem acest lucru. Trebuie sa ne ocupam de zonele in care cheltuim mai mult decat ne permit mijloacele", a spus el.

Cameron a anuntat si ca se asteapta ca noile estimari de crestere economica pentru anul viitor sa fie 2%.

"Una dintre cele mai socante probleme este marimea dobanzii pe care o platim pentru datoria noastra. Daca nu facem nimic, va fi de 50 de miliarde, 60 de miliarde, 70 de miliarde de lire sterline. Va fi enorma. Vom cheltui mai mult pe dobanda decat pe educarea copiilor nostri sau pe apararea tarii. Este complet iresponsabil", a subliniat premierul.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *