Actualitate

Marea Britanie va stinge lumina la Kremlin

Într-un alt articol, ziarul afirmă că autoritățile britanice au elaborat și scenariul unui atac cibernetic pe scară largă, ca răspuns la comportamentul ostil al Rusiei.

În exercițiul care va începe la sfârșitul acestei săptămâni în Oman, vor fi utilizate pentru prima numeroase drone aeriene, fiecare în valoare de mai puțin de 1.000 de lire sterline (1.300 de dolari), care în Marea Britanie sunt un cadou popular de Crăciun.

În plus, armata britanică va testa un tractor blindat de 30 de tone cu comandă la distanță, conceput pentru a curăța terenul de mine.

În Oman, 5.500 de militari britanici vor lua parte la exercițiile militare Saif Sareea 3, îmbunătățind capacitatea de lupta pentru orice confruntare cu tancurile rusești sau cu unități de ”război hibrid”.

În manevre vor fi implicate 200 de blindate, șase nave de război, o navă de debarcare și opt aeronave Typhoon. În seria de „bătălii” regizate, rolul inamicului care utilizează tancuri rusești T-72 va fi jucat de escadronul Cavaleriei Regale de Garda.

În ceea ce privește exercițiile pentru dezvoltarea unui atac cibernetic pe scară largă în cazul unei eventuale agresiuni rusești, un atac cibernetic puternic, conform planului militar, va trebui să taie curentul electric în întreaga Moscova.

Ministerul apararii britanic este îngrijorat de faptul că, în afară de armele nucleare, Marea Britanie deține un numar limitat de măsuri pentru respingerea unei agresiuni a Moscovei. Încercările de a crea un posibil scenariu de conflict cu Rusia au arătat cât de rapidă poate fi escaladarea. Potrivit Sunday Times, în cele din urmă, Londra a fost decis să crească potențialul ofensiv al operațiunilor cibernetice, inclusiv pentru a întrerupe funcționarea sistemelor de alimentare cu energie electrică din Moscova.

Potrivit unor surse, astfel de măsuri vor fi luate dacă Rusia va ocupa insulele estoniene din Marea Baltică; dacă Rusia invadează Libia; dacă sunt folosite „formațiuni armate neregulate rusești” împotriva forțelor britanice sau unul dintre noile portavioane britanice se afla sub amenințare.

„Daca rusii ne vor scufunda un portavion cu o torpila cu focoasa nucleara, care va fi raspunsul nostru? Nu avem optiuni intermediare intre scufundarea submarinului si executarea unei lovituri nucleare împotriva Kamceatkai”, sustine un inalt oficial al Ministerului birtanic al Apararii. El a menționat că, din acest motiv, operațiunile cibernetice sunt atât de importante – tăind lumina la Kremlin, putem explica rapid Moscovei care este pericolul escaladarii.

Țările occidentale au acuzat în repetate rânduri Rusia de organizarea de atacuri cibernetice.

Săptămâna trecută, Olanda, Marea Britanie și Statele Unite au acuzat Rusia și serviciile sale de informații militare – GRU – de organizarea atacurilor hackerilor asupra Organizației pentru Interzicerea Armelor Chimice (OPCW), a agențiilor anti-doping și a unei companii americane care deservește centrale nucleare.

Au fost publicate numele a șapte ruși suspectați de aceste atacuri – toti fiind ofițeri GRU.

Sursa: paginaderusia.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *