Internațional

Marea Britanie va trimite instructori militari în Iordania pentru a ajuta la combaterea Stat Islamic

May a început luni un turneu de trei zile în Orientul Mijlociu, urmând să viziteze Iordania şi Arabia Saudită.

În cursul vizitei la Amman va mai discuta şi despre modul în care Marea Britanie ar putea ajuta Iordania să gestioneze numărul mare de refugiaţi fugiţi din calea conflictului civil sirian.

Premierul britanic va discuta cu oficialii saudiţi despre intensificarea relaţiilor comerciale şi de securitate între Marea Britanie şi Arabia Saudită în contextul în care Regatul Unit se pregăteşte să părăsească Uniunea Europeană.

Înaintea vizitei, May a declarat că "pentru a gestiona ameninţările reprezentate de terorism şi instabilitate geopolitică este necesar să le rezolvăm la sursă", adăugând că Iordania este în prima linie în confruntarea cu "mai multe crize regionale", iar cooperarea cu Ammanul va ajuta la asigurarea siguranţei cetăţenilor britanici.

"La fel în cazul Arabiei Saudite: nu trebuie să uităm că informaţiile primite în trecut de la acestă ţară au salvat poate chiar sute de vieţi în Marea Britanie", a completat premierul de la Londra.

Guvernul britanic a fost în mai multe rânduri criticat pentru sprijinirea Arabiei Saudite în contextul campaniei militare saudite în Yemen, care s-a soldat cu decesul unui mare număr de civili.

sursa: mediafax.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *