Tendințe

Marea revenire – cizmele până la genunchi

În sezoanele anterioare însă, vedete au fost cizmele mai sus de genunchi sau botinele până la glezne. Pentru sezonul toamnă-iarnă 2012/2013, designerii au şters praful de pe cizmele până la genunchi şi le-au dat o nouă viaţă: cu texturi inedite, forme şi detalii originale.

Stilul-cheie este inspirat din cizmele purtate de cavaleri. Caută piese care sunt tăiate mai sus în partea din faţă – ori ca o bucată separată care să acopere genunchiul, ori ca o curbă uşoară tăiată din spate spre faţă.

Şi cizmele de călărie au primit o nouă înfăţişare – au toc şi urmăresc perfect linia piciorului, fapt ce le conferă un aer elegant şi sexy. Inspirate din acelaşi stil ecvestru, câteva case de modă au decis să acopere tocul cu piele şi au adăugat cizmelor puţin volum, în spaţiul dintre degete şi gleznă.

Dacă ai dubii în privinţa alegerii unei perechi de cizme care să atragă atenţia, alege o pereche cu o ţesătură nonconformistă – din blană, păr de ponei sau piele de reptilă.

Cu siguranţă, regulile sunt făcute pentru a fi încălcate, dar trebuie să menţionăm regula generală de urmat când vrei să porţi aceste tipuri de cizme în acest sezon. Dacă timpul de afară îţi permite: cu ciorapi, dresuri mate sau pantaloni, poartă botine până la lungimea gleznei. Cizmele până la genunchi pot fi purtate cu picioarele goale – o îmbinare senzuală dintre masculinitate şi feminitate.

Silvia Ursu

Timpul Suplimentul Femeia
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *