Astăzi 20 Septembrie 2018, Joi - Ultima actualizare la 19 Septembrie 2018
Abonamente

Tendințe 21 Octombrie 2012, ora 07:30    Din editia print

Marea revenire - cizmele până la genunchi

Marime Font

 
 
 

Recunoaştem, cizmele până la genunchi nu au plecat nicăieri. De fapt, toate femeile au cel puţin o pereche de astfel de cizme, care ţin de cald pe timp de iarnă. 

În sezoanele anterioare însă, vedete au fost cizmele mai sus de genunchi sau botinele până la glezne. Pentru sezonul toamnă-iarnă 2012/2013, designerii au şters praful de pe cizmele până la genunchi şi le-au dat o nouă viaţă: cu texturi inedite, forme şi detalii originale.

Stilul-cheie este inspirat din cizmele purtate de cavaleri. Caută piese care sunt tăiate mai sus în partea din faţă - ori ca o bucată separată care să acopere genunchiul, ori ca o curbă uşoară tăiată din spate spre faţă.Şi cizmele de călărie au primit o nouă înfăţişare – au toc şi urmăresc perfect linia piciorului, fapt ce le conferă un aer elegant şi sexy. Inspirate din acelaşi stil ecvestru, câteva case de modă au decis să acopere tocul cu piele şi au adăugat cizmelor puţin volum, în spaţiul dintre degete şi gleznă.

Dacă ai dubii în privinţa alegerii unei perechi de cizme care să atragă atenţia, alege o pereche cu o ţesătură nonconformistă – din blană, păr de ponei sau piele de reptilă.

Cu siguranţă, regulile sunt făcute pentru a fi încălcate, dar trebuie să menţionăm regula generală de urmat când vrei să porţi aceste tipuri de cizme în acest sezon. Dacă timpul de afară îţi permite: cu ciorapi, dresuri mate sau pantaloni, poartă botine până la lungimea gleznei. Cizmele până la genunchi pot fi purtate cu picioarele goale – o îmbinare senzuală dintre masculinitate şi feminitate.

Silvia Ursu

Timpul Suplimentul Femeia
 

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Istorie 18 Septembrie 2018, ora: 19:33

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut”

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut” Din editia print

Un reportaj al ziarului „Ardealul (Transilvania)” despre prima ședință a parlamentului Basarabiei, care în 1918 a votat Unirea cu România Continuăm publicarea materialului „Dare de seamă asupra primei ședințe a Sfatului Țării din 21 noiembrie 1917”,...

( ) Citeşte tot articolulOpinii & Editoriale 19 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Anotimpul și cheltuielile

Cât nu am vrea să ne ferim de cheltuieli, fiecare anotimp vine cu lista lui de cumpărături. Că sunt sărbătorile de iarnă, că este Paștele, că e vară și vrem concedii – o cheltuială apare întotdeauna.

() Citeşte tot articolul

Editorial 17 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Cât de mult ne urăsc!

14 septembrie 2018, Ziarul TIMPUL

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 16 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

România ar putea juca un rol important în reconstrucţia Siriei

Siria a cunoscut cea mai complexă criză dintre statele lovite de Primăvara Arabă, afundându-se într-un război civil care a opus regimul de la Damasc şi forţele rebele, alături de care s-au adăugat pe parcurs alte grupări din afara ţării.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 13 Septembrie 2018, de Dan Nicu

O tragedie uitată – Cehoslovacia anului 1968

În a doua jumătate a lunii august, Europa a marcat 50 de ani de la invadarea Cehoslovaciei de către trupele URSS şi ale altor state din blocul sovietic.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 12 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Caritate sau reclamă?

Ori mai degrabă aș spune că ambele. Și când spun acest lucru, o fac cu convingerea că reclama va fi condiționată cu timpul de caritate.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 11 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

Zece ani de la războiul ruso-georgian. Cauze și efecte

În această săptămână, s-au împlinit zece ani de la războiul ruso-georgian, care a condus la apariția a două noi conflicte înghețate în Regiunea Extinsă a Mării Negre: Abhazia și Osetia de Sud, recunoscute ca state independente, cu precădere, de către Federația Rusă. 

() Citeşte tot articolul

Editorial 10 Septembrie 2018, de Constantin Tănase

Tata cu trei feciori

Nu știu de ce, poate de-atâta că vine sezonul rece, când moldovenii (etnicii români), dârdâind de frig, revin la îndeletnicirea lor milenară – crearea folclorului – poate pentru că s-au întors deputații din vacanță și reîncepe sezonul fierbinte,...

() Citeşte tot articolul