Astăzi 25 August 2019, Duminică - Ultima actualizare la 24 August 2019
Abonamente

Eveniment 26 Noiembrie 2012, ora 08:23    Din editia print

Marele Gheorghe Urschi, marginalizat de propriii vecini!

Marime Font

Artistul riscă să rămână zăvorât în casă, după ce vecinii de garaj îi închid singura cale spre lume, fără să țină cont de lege. 

A înveselit milioane de oameni, iar acum plânge de unul singur în fața unui garaj ruginit... Deși observ că, în RM, oamenii care nu mai contează pentru cei cu bani și putere sunt strâmtorați până în ultimul hal și în apărarea lor nu se mai aplică legile, niciodată n-aș fi crezut că în această dramatică situație ar putea ajunge celebrul Gheorghe Urschi. În acest articol, îmi voi permite să fac abstracție de unele canoane jurnalistice, pentru a vă povesti de-a fir a păr situația strigătoare la cer în care se află astăzi una dintre cele mai admirate persoane din țara aceasta, după ce a ajuns invalid de gradul I.
 
Deși unii cititori mă sfătuiesc să scap de frustrarea pe care, cred ei, aș avea-o față de Legea antidiscriminării, eu l-aș apuca de mână, cu tot respectul, pe ambasadorul UE, Dirk Shuebel, și l-aș conduce până la casa lui Gheorghe Urschi. Să vadă și el cum se aplică discriminarea față de un om mare, care, în opinia unor indivizi, nu mai contează pentru nimeni.

Aici, nu l-aș invita în apartament, căci nu-i gospodăria mea, ci l-aș ruga să privească peste drumul care separă balconul artistului de un garaj metalic verde și vechi. Acesta, Excelență, i-aș explica, este garajul lui Gheorghe Urschi. L-a obținut în 2005, cu acordul șefului Întreprinderii municipale de gestionare a fondului locativ (ÎMGFL) nr. 12, Valentin Bârzoi. Respectivul, din câte se știe, a fost în relații bune cu Urschi și îl invita la diferite petreceri, ca să-i distreze musafirii. „Erau în relații călduroase și tata îi acorda diferite servicii, în funcție de situație. Și Bârzoi, la rândul său, era foarte amabil cu tata”, ne spune Laura, fiica artistului. Același lucru îl confirmă și Urschi, prin singurul mijloc de comunicare pe care îl mai poate folosi - alfabetul...

Discuții nocturne între Laura Urschi și un necunoscut

Gheorghe Urschi, care din 1992, era invalid de gradul II, suferind de diabet zaharat, avea tot dreptul la garaj în apropierea apartamentului. Însă, fiind veșnic ocupat, n-a mai reușit să-și legalizeze dreptul asupra obiectului. Așa cum venea și pleca de acasă de nenumărate ori pe zi, el și-a construit o cale de acces din asfalt de la bordură până la garaj, pe care își parca mașina.Garajul lui Gheorghe Urschi(în stânga).

Lângă garajul său, în același cartier, se află o cooperativă de garaje, dar până acum nimeni n-a avut la el nicio pretenție. De 20 de ani, proprietarii celorlalte garaje se foloseau de o cale de acces din partea opusă - dinspre Liceul „Constantin Sibirski”.

În ultimul timp, fetele artistului, Liliana și Laura, care îl îngrijesc, își parchează mașinile anume pe cărărușa de asfalt turnată de tatăl lor - singurul loc de unde, încărcate cu merinde și alte lucruri, pot ajunge mai ușor la apartamentul lui Urschi. Astfel puteau și să-l urce mai lesne în mașină, când ieșeau la plimbare și el obosea, sau când voiau să iasă în oraș cu mașina. Oricum, când în vara aceasta unul dintre membrii cooperativei a început să-și înalțe o casă deasupra garajului, nimeni nu s-a arătat deranjat.


Construcția din curtea cooperativei de garaje.

Până acum o lună și jumătate, când, într-o noapte, ieșind de la taică-său, Laura a fost oprită de un necunoscut. „S-a prezentat Nicolae Constantin și mi-a spus că membrii cooperativei au decis să împrejmuiască garajele cu un gard, pentru ca trecătorii să nu se urineze pe acolo. I-am spus că trebuie să mă sfătui cu tata și soră-mea. Dar am fost cu toții împotrivă, fiindcă pentru noi, care venim la el de trei-patru ori pe zi, încărcate cu torbe, e imposibil să descuiem și să încuiem poarta de fiecare dată”, explică Laura. Următoarea întâlnire dintre ea și pretinsul Nicolae Constantin a avut loc acum două săptămâni, tot noaptea. „Ieșeam și el mi-a apărut în față. S-a oprit în dreptul mașinii, barându-mi accesul la volan. Tăcea. L-am rugat să nu ne cuprindă în „îngrădirea” lor, iar poarta s-o facă în partea opusă. Nu a comentat nimic”.

„Toate documentele îs la Emil”

Surpriza s-a produs a doua zi. Dimineață, gardul deja creștea, iar noua poartă ieșea tocmai în cărărușa lui Urschi. Ceea ce înseamnă că fetele sale nu vor mai putea parca aici și, respectiv, drumul maestrului în lume este închis. Dacă ar parca mai spre garaj, ne spun fiicele sale, tatăl lor n-ar mai putea urca în mașină: „Acolo este o pantă foarte abruptă și, ca să-l urcăm, ar trebui să-l luăm în brațe, punându-i în pericol viața și sănătatea”.


În fața garajului - panta despre care vorbește Laura Urschi. În faţă, noua cale de acces a cooperativei.

O altă rudă de-a maestrului, Nicolae Guzunovschi, este de aceeași părere: „Ei vor să călărească totul pe spatele unui om atât de chinuit. E revoltător!”. În acea dimineață, Laura l-a sunat pe Nicolae Constantin și spune că a rămas perplexă de replica acestuia: „Eu am toate documentele, dar voi nu aveți nimic”. Același lucru i l-ar fi repetat și Bârzoi, vechiul și bunul amic al lui Urschi: „Nu faceți valuri, că voi n-aveți acte”. Iar când l-a scos pe taică-său afară, el plângea ca un copil, arătând alarmat cu degetul la asfalt și repetând fără glas: „Eu am pus asfaltul, eu!”. 

A doua zi, Liliana s-a adresat la poliție. Iar la solicitarea familiei, pretorul de Centru, Petru Budurin, i-a eliberat artistului o dispoziție de folosire temporară a garajului, pe termen de trei ani. În timp ce cei de la cooperativă sau, mai bine zis, „cel de la cooperativă” (fiindcă pe acolo se vede un singur om), fac, de fapt, construcții ilegale. Priviți atent în jur, dle Dirk Shuebel, și-l veți vedea. El se află aici întotdeauna, poate să vă dea târcoale sau să se ascundă după un gard și să vă urmărească. Numele lui real nu este Nicolae Constantin, ci Constantin Munteanu, stăpânul garajului peste care crește o casă. Haideți să vorbim cu el.

Acest om spune că are toate actele pentru construcția casei, dar că n-are treabă cu gardul: „Gardul nu-l fac eu, ci președintele cooperativei”. Ne vorbește despre un oarecare Emil de la Academia de Științe. Apoi ne povestește cu totul altceva despre discuțiile cu Laura: „I-am propus să facem poarta la bordură, dar ea a refuzat. I-am spus să vină la adunare, ca să o primim în cooperativă, dar n-a venit”. Aceste afirmații ale lui Muntean, însă, sunt categoric infirmate de Laura. Totuși, dacă omul n-are treabă cu gardul, de ce anume el a vorbit cu fata lui Urschi? Aici Munteanu se încurcă rău: „Apăi nu… Dar când cu toții, până a fi, asta a face, dar ei au făcut asta. Până nu era gardul făcut, iaca ce-i…”. Și ne trimite iarăși la Emil. Dar de ce nu s-a gândit la familia Urschi și nu a lăsat poarta în dreptul liceului? Zice că au primit o astfel de solicitare de la administrația liceului și adaugă că gardul a fost făcut cu acordul primăriei. Îi cerem documente și ne indică aceeași direcție - Emil.

Nu au acte de la primărie, construcția e nelegitimă

Fostul amic al lui Urschi, Valentin Bârzoi, care s-a arătat deranjat de întrebările noastre, ne-a vorbit despre același Emil: „Este președintele garajului. Vă adresați lui”. Ciudat este faptul că nici el, nici Munteanu nu au contactele lui Emil... Și Bârzoi ne asigură că toate construcțiile sunt legale. Dar când aude de familia Urschi, el explodează: „Fiica lui Gheorghe Urschi… Ce să-i faci? E femeie… Când am văzut-o cum urlă, m-am interesat și am aflat că lucrările sunt legale. Dar toate întrebările puneți-le gospodinului Emil”.

Se pare, însă, că aceștia mint, căci polițistul de sector, Veaceslav Mihalache, afirmă că nu există niciun document de la primărie pentru aceste construcții: „Munteanu are acte de la cooperativă, dar de la primărie nu are nimic”. După construcția gardului, poliția a transmis un material pe acest caz la Inspecția de Stat în Construcții (ISC). Adrian Furdui, specialist al Inspecției, ne va spune, la rândul său, că a trimis deja o adresare în judecată și a dispus stoparea construcției casei lui Munteanu. În privința gardului, Furdui afirmă că nu a luat încă o decizie, dar precizează că și acesta a fost ridicat fără autorizație în construcție. În schimb, potrivit lui Radu Blaj, șeful Direcției arhitectură și urbanism a Primăriei Chișinău, și construcția gardului este ilegală: „Chiar și pentru ridicarea unui gard este nevoie de certificat de urbanism și autorizație de construcție”.


Schema aproximativă a amplasării garajului lui Gheorghe Urschi și a construcțiilor efectuate recent în preajma lui.

„Copiii nu sunt puși pe lanțug ca să umble unde vor moșnegii”

Emil de la Academie este Emil Pasecovschi de la Institutul de Fizică Aplicată. Surprins de declarațiile lui Munteanu și Bârzoi, el ne-a spus: „Eu n-am făcut nimic. N-am decis nimic. Ei au decis, eu numai mi-am dat acordul”. Și el susține că actele sunt în regulă, dar că nu are nici un document, fiindcă toate sunt la Munteanu… Mai spune că administrația liceului l-a rugat să facă poarta în partea lui Urschi: „După ce copiii de la școală se dau cu săniile, găseam seringi, prezervative, școala ne-a cerut să închidem accesul în partea ceea”. La început, Pasecovschi afirmă că la mijloc este doar o chestiune de principiu, dar când îi spunem că Munteanu îl face pe el responsabil de toate, se răzgândește: „Eu îs pe baze obștești, așa că limitate sunt posibilitățile mele. Dar și eu le-am spus să facă poarta dincolo”.

Și implicarea conducerii liceului în problema gardului trezește îndoieli. „Nimeni nu ne-a întrebat nimic. Poate că ei au vrut ca elevii să nu mai calce pe acolo, dar copiii nu sunt puși pe lanțug ca să umble unde vor moșnegii”, ne spune Valentina Plogova, vicedirector al Liceului „C. Sibirski”.

„Să nu fim animale!”

La rândul lor, fiicele lui Urschi consideră că altceva ar sta la mijloc. „Munteanu își face casă deasupra garajului și nu putem exclude că aceste construcții sunt destinate pentru anumite afaceri. N-aș fi împotrivă, dacă n-ar pune în incomoditate situația tatei, care nu este una tocmai fericită. Dacă tata ar fi bine, sunt convinsă că nimeni n-ar fi îndrăznit să procedeze într-un mod atât de neobrăzat. E tratat astfel, fiindcă el, sărmanul, nu mai poate să se apere”, consideră Laura Urschi. „Cât tata a fost bine, nimeni nu a îndrăznit să se bage aici. Dar acum toți vor să utilizeze ceea ce a făcut el, fără să le pese că are și el suflet și inimă. Oamenii se gândesc numai la ei și într-un mod nerușinat își bat joc de alții”, afirmă Liliana.

Aflând despre situația lui Urschi, a rămas indignat și președintele Curții de Conturi, ex-primarul Serafim Urecheanu: „Este o crimă împotriva unui om, care a scris istoria acestei țări, a unui formator al culturii noastre, a unui cetățean în fața căruia trebuie să te închini, dar nu, văzând că nemiloasa boală s-a abătut asupra lui, să-i iei ultima bucățică de pământ. Să nu fim animale, să ne oprim!”, atrage atenția Urecheanu. Așteptând reacțiile autorităților la situația ostenitului maestru, sper că Dirk Shuebel a înțeles cât de reușit implementează Chișinăul Legea antidiscriminare.

Un articol de: Pavel Păduraru Contactează autorul
 Urmărește știrile Timpul.md pe Telegram
blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Actualitate 24 August 2019, ora: 22:16

Ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, a vizitat teritoriile ocupate din regiunea transnistreană, după ce s-a întâlnit sâmbătă, la Chişinău, cu președintele Igor Dodon și a participat la evenimentele organizate de Partidul Socialiștilor pentru sărbătorirea a...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 24 August 2019, ora: 15:05

În timp ce liderii blocului ACUM, în cârdășie cu artizanii națiunii civice moldovenești, aburesc societatea cu tot felul de tâmpenii despre deconectarea „butonului geopolitic”, Igor Dodon merge consecvent pe propria agenda. Astăzi a lansat la lansarea unui...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 24 August 2019, ora: 13:42

 Vizita de săptămâna viitoare a consilierului președintelui SUA pentru securitate națională, John Bolton, nu este deloc întâmplătoare, consideră editorialistul Ziarului NAȚIONAL, Nicolae Negru. Aceasta are loc în contextul întăririi influenței ruse...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 24 August 2019, ora: 12:41

Nu stiu cine ii scrie Premierului cuvantarile, dar chiar rog aceasta persoana sa fie mai specifica si sa duca gandurile pana la capat, opinează analistul politic Dionis Cenușă

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 24 August 2019, ora: 12:16

Ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, a ajuns la Chişinău. Alături de preşedintele Igor Dodon, speakerul Parlamentului Zinaida Greceanîi şi omologul de la Chişinău Pavel Voicu, participă la Ceremonia de Comemorare „Dincolo de tăcere...” de la Complexul Memorial...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 24 August 2019, ora: 10:56

Două avioane din R. Moldova, la un pas de tragedie. Erau cât pe ce să se CIOCNEASCĂ în aer / Ar fi vorba de o aeronavă a companiei FlyOne cu 140 de pasageri la bord

Două avioane din R. Moldova, la un pas de tragedie. Erau cât pe ce să se CIOCNEASCĂ în aer / Ar fi vorba de o aeronavă a companiei FlyOne cu 140 de pasageri la bord Foto: Aeronava EK32002

Un angajat al MoldAtsa, spune că două avioane erau cât pe ce să se ciocnească, iar responsabilii au ascuns acest fapt. Eugen Sajin a scris pe pagină să de Facebook că au trecut 60 de zile de la un grav incident aeronautic în spațiul Republicii Moldova cu urmări tragice.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 24 August 2019, ora: 10:26

Atenție! Cozi de KILOMETRI la punctele de trecere Palanca și Tudora

Atenție! Cozi de KILOMETRI la punctele de trecere Palanca și Tudora

(update) Se menține trafic intensiv și un flux continuu în punctele de trecere Palanca și Tudora. Totodată, rândul mașinilor format de dimineață în punctul de trecere Criva-Mamaliga a fost redus la circa 30 de autovehicule. În continuare se lucrează la capacitate maximă. De la ora...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 24 August 2019, ora: 10:09

Patru evrei din România care au trăit momentul 23 August 1944. De la „rușii au adus democrația”, la „au venit soldați care nu văzuseră niciodată un ceas”

Patru evrei din România care au trăit momentul 23 August 1944. De la „rușii au adus democrația”, la „au venit soldați care nu văzuseră niciodată un ceas”

Cum se raportează evreii dintr-un cămin de bătrâni din București la evenimentele din 23 august 1944? În această dimineață am ascultat punctele de vedere ale mai multor rezidenți din căminul de bătrâni al comunității evreiești „Moses Rosen” cu ocazia vizionării unui documentar...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 24 August 2019, ora: 09:34

Președintele pro-rus Igor Dodon pretinde că are monopol pe instituirea zilelor de doliu și are „întrebări” la Guvern

Președintele pro-rus Igor Dodon pretinde că are monopol pe instituirea zilelor de doliu și are „întrebări” la Guvern

Președintele pro-moscovit, socialistul Igor Dodon nu a participat ieri la „Ziua comemorării victimelor tuturor regimurilor totalitare și autoritare” instituită de către Guvern, din motivul că „astfel de zile sunt instituite de către președintele țării prin decret...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 24 August 2019, ora: 09:27

RUȘINOS! Lașitate MAXIMĂ - Ministerul de Externe și cel al Apărării de la București îi dau UNDĂ VERDE lui Șoigu să zboare deasupra României pentru a SĂRBĂTORI ocuparea României de către bolșevici

RUȘINOS! Lașitate MAXIMĂ - Ministerul de Externe și cel al Apărării de la București îi dau UNDĂ VERDE lui Șoigu să zboare deasupra României pentru a SĂRBĂTORI ocuparea României de către bolșevici

Ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, nu va zbura direct prin Ucraina pentru a ajunge la noi. Odată ce are interdicție prin această țară, el este nevoit să ocolească prin statele UE. Va zbura deasupra Poloniei, Slovaciei, Ungariei și României, după care va ajunge în...

( ) Citeşte tot articolul

Horoscop 24 August 2019, ora: 09:14

HOROSCOP ZILNIC: HOROSCOPUL ZILEI DE 24 AUGUST 2019. CAPRICORNII AU NEVOIE DE ODIHNĂ

HOROSCOP ZILNIC: HOROSCOPUL ZILEI DE 24 AUGUST 2019. CAPRICORNII AU NEVOIE DE ODIHNĂ

 Horoscopul zilei de 24 august 2019 aduce previziuni astrale pentru zodiile Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu, Fecioară, Balanță, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător, Pești. Horoscopul zilnic pentru 24 august 2019 vine cu sfaturi pentru toate zodiile. Horoscopul zilnic pentru 24...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 24 August 2019, ora: 09:00 de George Mârzencu

exclusiv URSS a jefuit Basarabia, cărând din ea zeci de mii de vagoane. Premiera unor documente din ARHIVĂ!

URSS a jefuit Basarabia, cărând din ea zeci de mii de vagoane. Premiera unor documente din ARHIVĂ! Foto: foto simbol

Propaganda sovietică a bârfit zeci de ani la rând, precum că, Administrația Românească, în retragere din Basarabia, de două ori, în 1940 și 1944, ar fi luat cu sine și multe bunuri de ale basarabenilor. 

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 24 August 2019, ora: 08:23

România, Polonia și țările baltice au adoptat o declarație comună prin care condamnă Pactul Ribbentrop-Molotov

România, Polonia și țările baltice au adoptat o declarație comună prin care condamnă Pactul Ribbentrop-Molotov

 În timp ce guvernarea de la Chișinău „deconectează butonul geopolitic” România, Polonia și țările baltice, au adoptat o declarație comună prin care condamnă Pactul Ribbentrop-Molotov: „Împreună putem combate campaniile de dezinformare și...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 24 August 2019, ora: 00:47

OPINIE / Vă place ce ați ales la Curtea Constituțională?

OPINIE / Vă place ce ați ales la Curtea Constituțională?

Lucrurile sunt foarte proaste. Doar naivii nu văd asta. Și nu e om mai orb decât cel care nu vrea să vadă, și mai surd ca cel ce nu vrea să audă. Și tot cu regret, s-a creat așa o ostracizare, încât dacă îndrăznești să ai o voce critică, ești imediat...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 24 August 2019, ora: 00:24

Octavian Țîcu: Nu în zadar a fost arsă Declarația de Independență, mulți ar vrea ca acest document să dispară, pentru că stipulează foarte clar Unirea cu România

Octavian Țîcu: Nu în zadar a fost arsă Declarația de Independență, mulți ar vrea ca acest document să dispară, pentru că stipulează foarte clar Unirea cu România

Pactul Ribbentrop - Molotov este denunțat în Declarația de Independență a Republicii Moldova, iar aceasta stipulează necesitatea de reîntregire, susține istoricul și deputatul Octavian Țîcu, într-un interviu pentru Radio Chișinău:

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 24 August 2019, ora: 00:10

FOTO / Dodon și Vlah nu dau DOI BANI pe Maia Sandu și au SFIDAT DESCHIS ziua de DOLIU decretată pe 23 august și NU au arborat drapelul în BERNĂ

FOTO / Dodon și Vlah nu dau DOI BANI pe Maia Sandu și au SFIDAT DESCHIS ziua de DOLIU decretată pe 23 august și NU au arborat drapelul în BERNĂ Foto: Dodon o ignoră deschis pe Maia Sandu

„Șefii” din UTAG au ignorat faptul că Guvernul Maiei Sandu a declarat ziua de 23 august zi de doliu național, Ziua comemorării victimelor tuturor regimurilor totalitare și autoritare. Bașcanul Vlah, care este și membru al Guvernului, nu s-a conformat deciziei de a arbora...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 24 August 2019, ora: 00:01

Monitorul Oficial al R. Moldova - Sărbătoarea națională LIMBA NOASTRĂ CEA ROMÂNĂ

Monitorul Oficial al R. Moldova - Sărbătoarea națională LIMBA NOASTRĂ CEA ROMÂNĂ

În contextul mișcării de renaștere națională de la sfârșitul anilor '80 din RSSM, la Chișinău are loc Marea Adunare Națională de la 27 august 1989, o întrunire la care participă aproximativ 750.000 de oameni (circa 1/6 din populația de atunci a republicii). În...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 23 August 2019, ora: 23:22

John Bolton, consilierul lui TRUMP pentru securitate națională vine în R. Moldova pe 29 august / Maia Sandu și alți membri ai Guvernului merg în SUA săptămâna viitoare

John Bolton, consilierul lui TRUMP pentru securitate națională vine în R. Moldova pe 29 august / Maia Sandu și alți membri ai Guvernului merg în SUA săptămâna viitoare

Guvernării i se închidea ușa în față în marile capitale ale lumii: Washington, Bruxelles, Berlin și alte capitale importante, iar țara se afla într-o autoizolare oligarhică.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 23 August 2019, ora: 15:50

Ilan Șor despre majorarea tarifelor la energie: aceasta este răsplata pentru încrederea acordată de cetățeni

Ilan Șor despre majorarea tarifelor la energie: aceasta este răsplata pentru încrederea acordată de cetățeni

Liderul Partidului Politic ȘOR, deputatul Ilan Șor, critică dur într-o intervenție pe rețelele de socializare majorarea tarifului la energia electrică, intrată de astăzi în vigoare și amintește că actuala guvernare promitea în campania electorală reducerea acestora....

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 23 August 2019, ora: 14:52

Gorbunțov prins de presa rusă cum răspândește știri false despre Usatîi

Gorbunțov prins de presa rusă cum răspândește știri false despre Usatîi

În spatele atacurilor mediatice din ultimul timp la adresa liderului Partidului Nostru, Renato Usatîi, stă „bancherul negru” Gherman Gorbunțov, au descoperit jurnaliștii ruși.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 23 August 2019, ora: 13:41

Descinderi la Aeroportul Internațional Chișinău. Angajații SPIA surprinși în timp ce intră in zona

Descinderi la Aeroportul Internațional Chișinău. Angajații SPIA surprinși în timp ce intră in zona Din editia print

Au loc descinderi in aceste momente la Aeroportul International Chisinau. Angajatii Serviciului protectie interna si anticoruptie au fost surprinsi in timp ce intrau in zona VIP, informează protv.md

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 23 August 2019, ora: 13:16

Incident în tabăra de la Sulina: Tinerii din R. Moldova nu sunt lăsați să comemoreze ziua semnării Pactului Ribbentrop-Molotov

Incident în tabăra de la Sulina: Tinerii din R. Moldova nu sunt lăsați să comemoreze ziua semnării Pactului Ribbentrop-Molotov

Tinerii din Republica Moldova aflați la odihnă în tabăra de vară ,,ARC-2019”, desfășurată la Centrul de agrement din Sulina, județul Tulcea, nu sunt lăsați să coboare drapelul în bernă și să țină un moment de reculegere în contextul împlinirii a 80...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 23 August 2019, ora: 12:17

Creşte numărul victimelor în urma exploziei nucleare din Rusia

Creşte numărul victimelor în urma exploziei nucleare din Rusia

Încă două persoane afectate de explozia unei rachete cu propulsie nucleară din Rusia au murit, anunţă surse medicale citate de presa locală.

( ) Citeşte tot articolul
Current tier / breakpoint: xs sm md lg xl (= visible only on this breakpoint)

.hidden-xs-down .hidden-sm-down .hidden-md-down .hidden-lg-down

.hidden-xs-up .hidden-sm-up .hidden-md-up .hidden-lg-up .hidden-xl

.hidden-xs (only) .hidden-sm (only) .hidden-md (only) .hidden-lg (only) .hidden-xl (only)