Actualitate

Marele jaf continua!

Devastarea cladirii Parlamentului continua, iar distrugerile din 7 aprilie reprezinta 30 la suta din opera de vandalizare a edificiului, sustin persoane care au acces dincolo de gardurile metalice care imprejmuiesc Casa deputatilor. Inca in zorii zilei de 8 aprilie, dupa macelul politistilor, la Parlament venisera deja muncitori pregatiti pentru a finisa planul tainic al lui Voronin. „Din simt patriotic”, acestia au strans mai intai mobila – cea distrusa, cea care putea fi reparata, dar si cea intreaga -, au incarcat-o in camioane si au dus-o… undeva.

Apoi au scos covoarele, care nu fusesera nici arse, nici rupte. Ulterior, muncitorii au demontat totul la rand, inclusiv lavoarele si scaunele de toaleta, neatinse de protestatari si au distrus peretii din spatele cladirii. Asadar, Casa deputatilor a devenit pustie.

Si mai misterioasa e situatia de la Presedintie, unde numai schelele inaltate pana sus ne arata ce spalare de bani uriasa a pus la cale clanul lui Voronin. Fotografia alaturata demonstreaza cum arata dupa 7 aprilie interiorul Palatului. Observati ca nu e distrus absolut nimic, cu exceptia parterului, a carui reparatie nici in vis nu poate costa 250 mln. de lei (!!!), precum a declarat ministrul Baldovici saptamana trecuta. In fond, provocatorii au vandalizat doar primul nivel al Palatului, probabil cu scopul de a incita multimea ca sa distruga apoi Parlamentul.

Unde dispar obiectele sustrase? Nu stiu, dar sunt convins ca ele vor fi trecute la pierderi, iar in locul lor vor fi instalate altele noi. De ce? Pentru ca Voronin sa-si justifice furtul criminal de sute de milioane (daca reparatia unui etaj al Presedintiei costa 250 mln. lei, va dati seama cat va costa reconstructia Parlamentului!) din banii nostri si, prin firmele anonime care au participat la licitatie, sa se capatuiasca, in plina criza financiara, cu sume fabuloase de bani…

Care va fi scuza dictatorului? Daca UE il va tolera, el va anunta cu nerusinarea ce-l caracterizeaza ca bunurile disparute au fost furate de studenti si elevi. Si, cu o placere sadica, isi va respecta promisiunea de a stoarce sute de milioane din buzunarele rupte ale invatatorilor de la sate care aduna luna de luna banuti, ca sa-si cumpere o pereche de blugi de la second-hand. Dar de ce despotul a hotarat sa fure anume din invatamant? Simplu ca buna-ziua – Voronin ne vrea prosti, debili, degradati, agramati, tampiti. Voronin vrea ca toti copiii sa creasca nerozi, sa le bage pe gat comsomol si limba moldoveneasca si ei sa le inghita fericiti.

Daca nu Voronin ar fi organizat dezmatul din 7 aprilie, atunci muncitorii „patrioti” n-ar fi majorat pierderile si ar fi incheiat lucrarile mult mai repede si mai usor, dar si cu mult mai putini bani, care s-ar putea strange din Fondul de rezerva, din sursele bugetare exagerate destinate politiei si institutiilor de stat. Reparatia Palatului ar fi fost degraba gata, iar Parlamentul s-ar fi putut reconstrui pana in toamna.

Insa adevarul e ca Voronin distruge totul – distruge ca sa castige. Puneti-va in urmatoarea situatie: daca, Doamne fereste, ar fi un cutremur si ati suporta pierderi materiale, va veti darama casa sau veti face doar reparatiile necesare? De-ati fi bogat, poate ca ati alege prima varianta. Crima cea mare e ca Voronin e extrem de bogat, dar isi repara gafele din banii celor umiliti si obiditi. El recunoaste ca suntem in criza, dar rupe cu sange din palmele stranse ale parintilor si bunicilor nostri. Se pare ca marele jaf al despotului a fost pus la cale inca din 2008 – asa-numitul An al tineretului, cand deja exista, potrivit surselor noastre, un proiect al noului Parlament.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *