Carte

„Maria Bieşu – vocaţie şi destin artistic”

Evenimentul se înscrie plenar în programul Festivalului internaţional al vedetelor de operă şi balet "Invită Maria Bieşu", ediţia a XVIII-a. Pregătit de Centrul Studiul Artelor al Institutului Patrimoniului Cultural al AŞM, volumul a apărut în prestigioasa colecţie de carte „Academica”, a şaptea la număr, la Î.S. Firma editorial-poligrafică „Tipografia Centrală”. Coordonator şi redactor ştiinţific este dr. Violina Galaicu, responsabil de ediţie – dr. hab. Aurelian Dănilă.
Lucrarea are un cuvânt introductiv „Har, perseverenţă, sacrificiu…”, semnat de acad. Gheorghe Duca şi o prefaţă scrisă de compozitorul academician Eugen Doga „Un vis divin împlinit.

Monografia constă din trei părţi: partea I este cea ştiinţifică – „Studii. Sinteze. Interpretări”; partea a II-a a inclus „Opinii. Reflecţii. Mărturii”, materiale scrise de interpreţi vocali, compozitori, dirijori, scriitori, iar cea de-a III-a, întitulată „Primadona în imagini”, prezintă un emoţionant album al cântăreţei, avându-l în calitate de director de imagine pe Mihai Potârniche.
Volumul, ca studiu complex, este însoţit şi de o bibliografie, discografie, spectacologie, filmografie, iconografie, ceea ce sporesc valoarea lucrării lansate. Este un veritabil cadou pentru cititori şi discul plasat în buzunăraşul cărţii cu lucrări interpretate de Maria Bieşu.
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *