Politică

Maria Petrenco nu-şi face griji: este cetăţean al Rusiei

Centrul de Combatere a Crimelor Economice şi Corupţiei a anunţat ieri că Maria Petrenco a fost reţinută în oraşul Cistopol, Tatarstan, de organele de drept ale Federaţiei Ruse. În aceeaşi zi, informaţia însă a fost negată de fiul femeii, deputatul comunist Grigore Petrencu, care afirmase că mama sa se află acasă.

Şeful Direcţiei generale urmărire penală a CCCEC, Bogdan Zumbreanu, susţine că se cunoaşte, cel puţin, reşedinţa mamei deputatului. "Noi am primit informaţia oficială de la colegii noştri din Rusia. Ei puteau să NU o închidă în izolator. Cert este că noi am fost informaţi despre depistarea persoanei respective acolo", a declarat Bogdan Zumbreanu. El a menţionat că CCCEC pregăteşte de urgenţă dosarul de acte necesare pentru extradare care va fi transmis părţii ruse prin intermediul Procuraturii Generale. Actele trebuie să ajungă în Rusia timp de 40 de zile. 

Cu toate acestea, este puţin probabil ca Maria Petrenco să ajungă în R. Moldova. Sursele noastre din anturajul rudelor femeii ne-au informat că aceasta deţine cetăţenia Federaţiei Ruse. Conform legislaţiei acestei ţări, Rusia nu-şi extradează cetăţenii. "Dacă are cetăţenie rusă, atunci noi nu o mai vedem înapoi în curând", confirmă Bogdan Zumbreanu.  

Mama deputatului comunist Grigore Petrenco este cercetată penal de CCCEC pentru „abuz de serviciu” şi „delapidare a averii străine”. Maria Petrenco, fiind directoare a Liceului „Petrenco” din capitală în anii 2001-2009, a jefuit ca în codru atât statul, cât şi pe bieţii profesori şi părinţi. Ea s-a îmbogăţit nelegitim cu cel puţin 2,5 milioane de lei, pentru ca în 2009, când comuniştii au pierdut Puterea, să fugă din ţară.

Timpul.md (I.M.)

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *