Politică

Marian Lupu poate fi primul în buletinul de vot dacă va fi înregistrat de CEC

Formațiunea acestuia a depus actele de înregistrare la Comisia Electorală Centrală fiind prima în acest sens și declarând că a adunat circa 29 de mii de semnături în susținerea candidatului, necesare fiind minimum 15 mii.

La solicitarea IPN, Veaceslav AgrIgoroae, secretarul CEC, a spus că în conformitate cu prevederile Regulamentului cu privire la procedurile de tragere la sorți, în cazul în care în ziua când au fost recepționate actele de la un potențial concurent electoral până la orele 17.00 un alt potențial concurent nu a depus actele necesare înregistrării, atunci tragerea la sorți nu are loc. Respectiv, după verificarea listelor de subscripție, în caz când în susținerea candidaturii lui Marian Lupu vor fi identificate minimum 15 mii de semnături valabile, atunci dânsul se va regăsi cu numărul unu în buletinul de vot.

Potrivit unui comunicat de presă al PDM, Marian Lupu a declarat că formaţiunea a reușit să strângă într-un timp foarte scurt numărul necesar de semnături pentru campania prezidențială grație mobilizării pe care a demonstrat-o chiar din prima zi. „Avem adunate 29 de mii de semnături, cu mult mai multe decât minimul necesar înscrierii. Ne bucurăm că suntem primul partid care a reușit să adune semnăturile – e un semn bun pentru campania electorală”, a spus politicianul.

Candidații la funcția de șef al statului au la dispoziție timp până pe 29 septembrie să depună la CEC listele de subscripție cu cele minimum 15 mii de semnături necesare pentru înregistrarea lor în cursa electorală.

Sursa: IPN

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *