Social

Marijuana de un milion in satele Moldovei

In cadrul operatiunii "Narcoman", desfasurata de Ministerul Afacerilor Interne pe intreg teritoriul republicii, politia a ridicat de la doi cetateni circa 60 kg de marijuana, estimata pe piata neagra la circa un milion de lei.

Potrivit Serviciului de presa al MAI, in primul caz a fost retinut un locuitor al satului Oliscani, raionul Soldanesti, care se ocupa de cresterea, prepararea si comercializarea drogurilor in proportii deosebit de mari.

In urma perchezitiilor la domiciliul acestuia, politia a ridicat circa 55 kg de marijuana, estimata pe piata neagra la pretul de 840 mii de lei, precum si o arma de model TOZ-63 detinuta ilegal. Barbatul, cunoscut in lumea interlopa cu numele "Pisica", a fost anterior deja judecat pentru pastrarea si comercializarea drogurilor.

In cel de-al doilea caz este implicata o familie din satul Scorteni, raionul Telenesti, care cultiva si fabrica substante narcotice in proportii mari in propria gospodarie, dupa care acestea erau comercializate in municipiul Chisinau.

La inceputul saptamanii curente, femeia, in varsta de 51 de ani, a fost surprinsa de colaboratorii Directiei de combatere a crimei organizate a MAI in momentul comercializarii in mun. Chisinau a 5 kg de marijuana la pretul de o mie de lei per pahar. Suma drogurilor ridicate este de circa 150 mii lei.

In ambele cazuri suspectii sunt cercetati in baza articolului "circulatia ilegala a substantelor narcotice, psihotrope sau a analoagelor lor" si risca privatiune de libertate pana la 6 ani.

Conform datelor MAI, de la inceputul anului curent, colaboratorii institutiei au documentat 281 de infractiuni legate de droguri

Dupa Moldpres
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *