Economie

Marile companii deschid uşa pentru bitcoin: Mastercard le va permite clienţilor să tranzacţioneze anumite criptomonede pe reţeaua gigantului de plăţi

​Gigantul de plăţi Mastercard le va permite posesorilor de carduri să tranzacţioneze anumite criptomonede, în contextul în care mai multe companii au început să se deschidă măcar parţial către această piaţă în creştere.

Mai mult, compania este „implicată în mod activ” alături de mai multe bănci centrale din întreaga lume în proiecte de monede digitale naţionale, conform unui articol publicat pe blogul companiei, miercuri, scrie Bloomberg, citat de Mediafax.

Compania va prioritiza protecţia consumatorului şi conformarea la directivele reglementatorilor, a scris Raj Dhamodharan, vicepreşedinte executiv pentru active digitale şi produse blockchain în cadrul Mastercard.

Mastercard are deja parteneriate încheiate cu mai multe companii din universul criptomonedelor, precum Wirex şi BitPay, însă compania a solicitat până acum ca monedele digitale să fie schimbate în bani fiat înainte ca sistemul operatorului de plăţi să gestioneze tranzacţia pe reţeaua proprie.

„Schimbarea pe care o facem înspre acceptarea activelor digitale va permite unui număr mai mare de comercianţi să accepte criptomonede. (…) Această schimbare va reduce ineficienţele şi le va permite atât clienţilor cât şi comercianţilor să evite convertirile repetate din criptomonede în fiat şi invers în vederea plăţilor”, a adăugat Dhamodharan.

Anunţul Mastercard vine după ce Tesla a anunţat că a investit 1,5 miliarde de dolari din numerarul companiei în bitcoin, ceea ce a împins bitcoin spre noi recorduri. Pe de altă parte, experţii sunt de părere că mutarea Tesla nu va genera o mişcare mai amplă în rândul corporaţiilor în ceea ce priveşte plasarea numerarului în criptomonede.

„Filozofia noastră legată de criptomonede este una destul de simplă: este o alegere. Mastercard nu este aici să recomande utilzarea criptomonedelor. Dar suntem aici să îi ajutăm pe clienţi, pe comercianţi şi pe businessuri să tranzacţioneze valoare în format digital”.

Visa, competitorul Mastercard, a anunţat până acum că în cazul în care o monedă digitală devine recunoscută ca monedă de schimb nu există niciun motiv să nu o înscrie şi în reţeaua companiei, care cuprinde deja 160 de monede de schimb, mai relatează ZF.
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *