Astăzi 20 Septembrie 2018, Joi - Ultima actualizare la ora 12:03
Abonamente

Actualitate 23 Iunie 2018, ora 09:54

Marina militară americană planifică să adăpostească 25.000 de imigranţi

Marime Font

 
 
 

Marina militară a Statelor Unite planifică adăpostirea a 25.000 de imigranţi în diferite baze şi clădiri, a declarat vineri un oficial american agenţiei Reuters, sub rezerva anonimatului. Costul măsurilor este estimat la 233 de milioane de dolari în următoarele şase luni.

U.S. Navy - marina militară - nu a fost solicitată să găzduiască imigranţi ilegali, ci doar se pregăteşte pentru această posibilitate, a precizat sursa citată. Un memoriu intern menţionează posibilitatea creării unor adăposturi pe aeroporturi ale marinei din statul Alabama.

Existenţa memoriului şi detalii din el au fost semnalate în premieră, vineri, de revista Time, arată Reuters. AFP a preluat unele informaţii din această publicaţie, care arată că se propune şi construirea unei tabere pentru 47.000 de imigranţi lângă San Francisco, iar alţi 47.000 ar putea fi primiţi la Camp Pendleton, cea mai mare bază a infanteriei marine din sudul Californiei. Este avută în vedere şi o bază de lângă Yuma, în Arizona.AFP menţionează că Pentagonul a refuzat să comenteze despre documentul intern, care nu a fost validat de conducerea militară, dar un purtător de cuvânt a recunoscut că au loc pregătiri prudente şi sunt luate în considerare baze din întreaga ţară, în eventualitatea unei solicitări din partea Departamentului pentru Securitate Internă. O astfel de cerere nu a fost încă formulată oficial, a precizat locotenent-colonelul Jamie Davis.

Administraţia condusă de preşedintele Donald Trump intenţionează să detensioneze situaţia la frontiera cu Mexicul, unde imigranţii ilegali sunt în prezent încarceraţi. Politica de despărţire a copiilor de părinţii trimişi în detenţie este controversată atât în SUA, cât şi pe plan internaţional, iar presa şi mediile sociale au difuzat reportaje şi fotografii care prezintă situaţiile tragice create astfel. Miercuri, Trump a semnat un ordin prezidenţial prin care permite închiderea familiilor împreună. Evidenţele serviciului vamal şi de protecţie a frontierelor Statelor Unite arată că din 5 mai până în 9 iunie 2342 de copii au fost despărţiţi de părinţii lor, după ce au intrat ilegal pe teritoriul american.

Sursa: Agerpres.ro

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Istorie 18 Septembrie 2018, ora: 19:33

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut”

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut” Din editia print

Un reportaj al ziarului „Ardealul (Transilvania)” despre prima ședință a parlamentului Basarabiei, care în 1918 a votat Unirea cu România Continuăm publicarea materialului „Dare de seamă asupra primei ședințe a Sfatului Țării din 21 noiembrie 1917”,...

( ) Citeşte tot articolulEditorial 20 Septembrie 2018, de Constantin Tănase

Viața și moartea doamnei Clara

…O cheamă doamna Clara, locuiește într-un apartament cu două odăi, are 45 de ani, doi băieți, unul de 22, iar altul de 19 ani.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 19 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Anotimpul și cheltuielile

Cât nu am vrea să ne ferim de cheltuieli, fiecare anotimp vine cu lista lui de cumpărături. Că sunt sărbătorile de iarnă, că este Paștele, că e vară și vrem concedii – o cheltuială apare întotdeauna.

() Citeşte tot articolul

Editorial 17 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Cât de mult ne urăsc!

14 septembrie 2018, Ziarul TIMPUL

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 16 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

România ar putea juca un rol important în reconstrucţia Siriei

Siria a cunoscut cea mai complexă criză dintre statele lovite de Primăvara Arabă, afundându-se într-un război civil care a opus regimul de la Damasc şi forţele rebele, alături de care s-au adăugat pe parcurs alte grupări din afara ţării.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 13 Septembrie 2018, de Dan Nicu

O tragedie uitată – Cehoslovacia anului 1968

În a doua jumătate a lunii august, Europa a marcat 50 de ani de la invadarea Cehoslovaciei de către trupele URSS şi ale altor state din blocul sovietic.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 12 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Caritate sau reclamă?

Ori mai degrabă aș spune că ambele. Și când spun acest lucru, o fac cu convingerea că reclama va fi condiționată cu timpul de caritate.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 11 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

Zece ani de la războiul ruso-georgian. Cauze și efecte

În această săptămână, s-au împlinit zece ani de la războiul ruso-georgian, care a condus la apariția a două noi conflicte înghețate în Regiunea Extinsă a Mării Negre: Abhazia și Osetia de Sud, recunoscute ca state independente, cu precădere, de către Federația Rusă. 

() Citeşte tot articolul

 

 


Cele mai citite articole Timpul.md