Astăzi 24 Aprilie 2018, Marţi - Ultima actualizare la ora 09:46
Abonamente

Actualitate 14 Aprilie 2018, ora 12:48

Marina militară chineză a ținut cele mai mari manevre militare efectuate vreodată în Marea Chinei de Sud

Marime Font

a

 
 
 

Armata chineză (PLA) a desfășurat săptămâna trecută cel mai mare exercițiu militar maritim efectuat vreodată în Marea Chinei de Sud.

 Pentru prima dată, a participat la exerciții grupul de portavioane de atac, acesta reprezentând cele mai moderne arme ale armatei chineze.

Președintele Xi Jinping, care este și Secretar General al Comitetului Central al Partidului Comunist Chinez și Președinte al Comisiei Militare Centrale, a trecut navele în revistă și a ținut un discurs în fața marinarilor, conform publicației PLA Daily.Comisia militară centrală reprezintă comandamentul general al armatei chineze, în care sunt înrolați peste două milioane de militari. Patruzeci și opt de nave de război, 76 de avioane și peste 10.000 de marinari și soldați au luat parte la aplicație, considerată a fi "cea mai mare paradă militară maritimă de la înființarea noii Chine și un spectacol eroic al Marinei PLA, în noua eră" conform aceluiași reportaj al publicației oficiale a armatei chineze.

Aceasta a fost prima paradă militară maritimă care a avut loc în Marea Chinei de Sud, fiind deschisă și publicului larg, informează publicația de stat Global Times.

Toate sistemele de luptă ale Marinei PLA și 10 escadrile au participat la paradă. "Cele mai avansate arme, inclusiv distrugătoare Liaoning de tip 052D, distrugătoare de tip 052C, transportoare de tip 071 și submarine de tip 093, au navigat în Marea Chinei de Sud", a declarat, pentru publicația Global Times, Song Zhongping, expert militar și comentator TV.

Exercițiul a avut loc pe fondul incursiunilor frecvente ale navelor și avioanelor militare americane în Marea Chinei de Sud pentru afirmarea dreptului la liberă navigație în zonă, în special în jurul insulelor artificiale construite de China, unde au fost deplasate și câteva garnizoane. China are pretenții asupra întregii zone a Mării Chinei de Sud. Și Vietnam, Filipine, Malaezia, Brunei, respectiv Taiwan au pretenții asupra unor părți din mare.

Sursa: Evz.ro

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi


Editorial 23 Aprilie 2018, de Constantin Tănase

Nopțile Moldovei suverane

(Pastel politic, compus din mai multe părți despărțite noaptea de Găinușa cerească).

() Citeşte tot articolul

Editorial 19 Aprilie 2018, de Constantin Tănase

„Un leu pentru Mitea”

Am intrat în iarnă și, de aici înainte, cât mai este până la primăvară?  

() Citeşte tot articolul

Editorial 19 Aprilie 2018, de Moni Stănilă

Luna mai - primăvara literaturii

Luna mai e în fiecare an o lună a marilor festivaluri literare. În București are loc a IX-a ediție a Festivalului Internațional de Poezie, unde nu au lipsit și nu vor lipsi poeții basarabeni, mulțumită Muzeului Național al Literaturii Române și celorlalți organizatori. Festivaluri vor fi...

() Citeşte tot articolul

Editorial 18 Aprilie 2018, de Moni Stănilă

Când ne vom u(r)ni?

Discursurile despre unire sunt atât de multe și de diferite încât, dacă s-ar aduna textele scrise, am bate folclorul despre strigoi și vrăjitoare. Vorbim de reunire ca de ceva despre care bănuim că este, dar nu știm cum arată. 

() Citeşte tot articolul

Editorial 17 Aprilie 2018, de Moni Stănilă

Găștile urii

Postam cu câțiva ani în urmă câteva gânduri pe o rețea de socializare. Revenind acum la notele de atunci, m-am gândit să le reiau și să le dezvolt, ca să înțelegem că lucrurile sunt întotdeauna mai complexe decât par la o primă vedere. 

() Citeşte tot articolul

Editorial 17 Aprilie 2018, de George Simion

Cum evităm înfrângerea la primăria Chișinăului pe modelul Maia Sandu?

Cartoful fierbinte al alegerilor pentru Primăria Chișinău a fost ca o grenadă dată în spațiul închis pentru majoritatea forțelor politice din R. Moldova. Și nu doar politice… Nici noi, unioniștii, nu aveam nevoie de aceste alegeri acum, în Anul Centenarului. 

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 11 Aprilie 2018, de Moni Stănilă

Primăvara primarilor

E trist sau vesel să ne pregătim de Paști în plină campanie electorală?

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 10 Aprilie 2018, de Moni Stănilă

Ferdinand – o poveste cu o singură pată

„Ferdinand” e o poveste perfectă pentru sărbătorile care se apropie. Fiind vorba de un film de animație 3D, din 2017, e recomandabil, în primul rând, copiilor. Animația, în regia lui Carlos Saldanha, a fost realizată după o carte pentru copii „Povestea lui Ferdinand”,...

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 9 Aprilie 2018, de Răzvan Munteanu

SUA vs. Rusia: Resetarea relațiilor sau escaladarea tensiunilor globale

Oficialii de la Moscova și Washington au confirmat în această săptămână, înainte de Paște, invitația președintelui SUA, Donald Trump, de a se întâlni la Casa Albă cu omologul său rus, Vladimir Putin.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 9 Aprilie 2018, de Moni Stănilă

Darul și dăruitorul

Iepurașul mi se pare că e o invenție stranie de Paști, dar care bucură foarte mult copiii. Deci, nu mă amestec să pun la zid iepurașul, pe care și nepotul meu îl caută prin grădină.

() Citeşte tot articolul

Editorial 4 Aprilie 2018, de Silviu Tănase

Trei lucruri pe care nu le va face Dodon

În această săptămână, Curtea Constituțională, în unanimitate, a emis o nouă decizie istorică. Instituția, care este garantul Constituției, a emis o decizie ce i-a făcut pe mulți să ia apă în gură. N-am văzut reacții pe fond nici de la opoziția parlamentară sau...

() Citeşte tot articolul

Editorial 4 Aprilie 2018, de Moni Stănilă

Nu avem nimic, dar nimicul ne e suficient

Evenimentele de la Uniunea Scriitorilor, de pe 27 martie, au decurs foarte bine. Solemnitatea momentului a fost marcată de parastasul pentru membrii Sfatului Țării și scriitorii deportați, oficiat de preoții Mitropoliei Basarabiei. 

() Citeşte tot articolul