Astăzi 22 Septembrie 2018, Sâmbătă - Ultima actualizare la ora 09:46
Abonamente

Actualitate 14 Aprilie 2018, ora 12:48

Marina militară chineză a ținut cele mai mari manevre militare efectuate vreodată în Marea Chinei de Sud

Marime Font

 
 
 

Armata chineză (PLA) a desfășurat săptămâna trecută cel mai mare exercițiu militar maritim efectuat vreodată în Marea Chinei de Sud.

 Pentru prima dată, a participat la exerciții grupul de portavioane de atac, acesta reprezentând cele mai moderne arme ale armatei chineze.

Președintele Xi Jinping, care este și Secretar General al Comitetului Central al Partidului Comunist Chinez și Președinte al Comisiei Militare Centrale, a trecut navele în revistă și a ținut un discurs în fața marinarilor, conform publicației PLA Daily.Comisia militară centrală reprezintă comandamentul general al armatei chineze, în care sunt înrolați peste două milioane de militari. Patruzeci și opt de nave de război, 76 de avioane și peste 10.000 de marinari și soldați au luat parte la aplicație, considerată a fi "cea mai mare paradă militară maritimă de la înființarea noii Chine și un spectacol eroic al Marinei PLA, în noua eră" conform aceluiași reportaj al publicației oficiale a armatei chineze.

Aceasta a fost prima paradă militară maritimă care a avut loc în Marea Chinei de Sud, fiind deschisă și publicului larg, informează publicația de stat Global Times.

Toate sistemele de luptă ale Marinei PLA și 10 escadrile au participat la paradă. "Cele mai avansate arme, inclusiv distrugătoare Liaoning de tip 052D, distrugătoare de tip 052C, transportoare de tip 071 și submarine de tip 093, au navigat în Marea Chinei de Sud", a declarat, pentru publicația Global Times, Song Zhongping, expert militar și comentator TV.

Exercițiul a avut loc pe fondul incursiunilor frecvente ale navelor și avioanelor militare americane în Marea Chinei de Sud pentru afirmarea dreptului la liberă navigație în zonă, în special în jurul insulelor artificiale construite de China, unde au fost deplasate și câteva garnizoane. China are pretenții asupra întregii zone a Mării Chinei de Sud. Și Vietnam, Filipine, Malaezia, Brunei, respectiv Taiwan au pretenții asupra unor părți din mare.

Sursa: Evz.ro

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Istorie 21 Septembrie 2018, ora: 17:00

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut”

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut” Din editia print

Un reportaj al ziarului „Ardealul (Transilvania)” despre prima ședință a parlamentului Basarabiei, care în 1918 a votat Unirea cu România Continuăm publicarea materialului „Dare de seamă asupra primei ședințe a Sfatului Țării din 21 noiembrie 1917”,...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 21 Septembrie 2018, ora: 11:51 de Doina Stimpovschii

Dodon riscă o nouă suspendare din funcție după ultimele remanieri în Guvern

Dodon riscă o nouă suspendare din funcție după ultimele remanieri în Guvern Din editia print

Prin schimbarea a doi miniştri, guvernarea face o mișcare de PR înainte de alegeri, consideră analiştii politici

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 21 Septembrie 2018, ora: 11:28

OMUL SĂPTĂMÂNII: George Simion, ACTIVIST CIVIC, ZIARIST

OMUL SĂPTĂMÂNII: George Simion,  ACTIVIST CIVIC, ZIARIST Din editia print

Liderul unioniștilor, George Simion, s-a născut pe 21 septembrie 1986, la Focșani. În 2005, a absolvit Colegiul Național „Gheorghe Lazăr‟ din București.

( ) Citeşte tot articolulEditorial 21 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Unioniștii, alegerile și opoziția

Campania electorală pentru următoarele alegeri parlamentare în R. Moldova a început deja. Toate partidele își pregătesc armele pentru această luptă.

() Citeşte tot articolul

Editorial 20 Septembrie 2018, de Constantin Tănase

Viața și moartea doamnei Clara

…O cheamă doamna Clara, locuiește într-un apartament cu două odăi, are 45 de ani, doi băieți, unul de 22, iar altul de 19 ani.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 19 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Anotimpul și cheltuielile

Cât nu am vrea să ne ferim de cheltuieli, fiecare anotimp vine cu lista lui de cumpărături. Că sunt sărbătorile de iarnă, că este Paștele, că e vară și vrem concedii – o cheltuială apare întotdeauna.

() Citeşte tot articolul

Editorial 17 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Cât de mult ne urăsc!

14 septembrie 2018, Ziarul TIMPUL

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 16 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

România ar putea juca un rol important în reconstrucţia Siriei

Siria a cunoscut cea mai complexă criză dintre statele lovite de Primăvara Arabă, afundându-se într-un război civil care a opus regimul de la Damasc şi forţele rebele, alături de care s-au adăugat pe parcurs alte grupări din afara ţării.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 13 Septembrie 2018, de Dan Nicu

O tragedie uitată – Cehoslovacia anului 1968

În a doua jumătate a lunii august, Europa a marcat 50 de ani de la invadarea Cehoslovaciei de către trupele URSS şi ale altor state din blocul sovietic.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 12 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Caritate sau reclamă?

Ori mai degrabă aș spune că ambele. Și când spun acest lucru, o fac cu convingerea că reclama va fi condiționată cu timpul de caritate.

() Citeşte tot articolul

 

 


Cele mai citite articole Timpul.md