Astăzi 17 Iulie 2018, Marţi - Ultima actualizare la 16 Iulie 2018
Abonamente

Actualitate 14 Aprilie 2018, ora 12:48

Marina militară chineză a ținut cele mai mari manevre militare efectuate vreodată în Marea Chinei de Sud

Marime Font

a

 
 
 

Armata chineză (PLA) a desfășurat săptămâna trecută cel mai mare exercițiu militar maritim efectuat vreodată în Marea Chinei de Sud.

 Pentru prima dată, a participat la exerciții grupul de portavioane de atac, acesta reprezentând cele mai moderne arme ale armatei chineze.

Președintele Xi Jinping, care este și Secretar General al Comitetului Central al Partidului Comunist Chinez și Președinte al Comisiei Militare Centrale, a trecut navele în revistă și a ținut un discurs în fața marinarilor, conform publicației PLA Daily.Comisia militară centrală reprezintă comandamentul general al armatei chineze, în care sunt înrolați peste două milioane de militari. Patruzeci și opt de nave de război, 76 de avioane și peste 10.000 de marinari și soldați au luat parte la aplicație, considerată a fi "cea mai mare paradă militară maritimă de la înființarea noii Chine și un spectacol eroic al Marinei PLA, în noua eră" conform aceluiași reportaj al publicației oficiale a armatei chineze.

Aceasta a fost prima paradă militară maritimă care a avut loc în Marea Chinei de Sud, fiind deschisă și publicului larg, informează publicația de stat Global Times.

Toate sistemele de luptă ale Marinei PLA și 10 escadrile au participat la paradă. "Cele mai avansate arme, inclusiv distrugătoare Liaoning de tip 052D, distrugătoare de tip 052C, transportoare de tip 071 și submarine de tip 093, au navigat în Marea Chinei de Sud", a declarat, pentru publicația Global Times, Song Zhongping, expert militar și comentator TV.

Exercițiul a avut loc pe fondul incursiunilor frecvente ale navelor și avioanelor militare americane în Marea Chinei de Sud pentru afirmarea dreptului la liberă navigație în zonă, în special în jurul insulelor artificiale construite de China, unde au fost deplasate și câteva garnizoane. China are pretenții asupra întregii zone a Mării Chinei de Sud. Și Vietnam, Filipine, Malaezia, Brunei, respectiv Taiwan au pretenții asupra unor părți din mare.

Sursa: Evz.ro

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de aziOpinii & Editoriale 16 Iulie 2018, de Moni Stănilă

Din nou – poezie

Poezia, din regina artelor, ajunge de multe ori în edituri să fie o Cenușăreasă. În Republica Moldova cu atât mai mult. Majoritatea poeților fie publică în România, fie – cei mai mulți – își plătesc cărțile. 

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 16 Iulie 2018, de Moni Stănilă

Familia creștină – între neînțelegere și bășcălie

Ca de obicei internetul (și mândria) a(u) rupt în două prietenii, colegii de serviciu, oamenii din aceleași sfere de activitate.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 12 Iulie 2018, de Moni Stănilă

Câte surprize încap în Campionatul Mondial de Fotbal?

Capul de afiș al optimilor a fost cu siguranță rezultatul obținut de Rusia împotriva Spaniei. Evident un rezultat neașteptat.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 10 Iulie 2018, de Dan Nicu

Statul interimar

Un sistem de justiţie pasibil de multe „calităţi”, însă nu de corectitudine, a anulat nişte alegeri locale perfect valide din nişte motive supte din deget, oferind un exemplu de ignorare şi sfidare a voinţei suverane a cetăţenilor.

() Citeşte tot articolul

Atitudini 9 Iulie 2018, de Moni Stănilă

Moldova – proiect imposibil

Regretatul jurnalist Andrei Gheorghe ne-a dat – mie și soțului – o importantă lecție care să ne ajute în scris. Atât ca jurnaliști, cât și ca scriitori. Azi o voi da mai departe, tocmai din cauză că o voi încălca parțial.

() Citeşte tot articolul

Editorial 4 Iulie 2018, de Moni Stănilă

Dreptatea divină

Situația din țara noastră, dar și din celelalte – oriunde ne uităm, fie chiar și peste Prut – pare mai dezastruoasă ca niciodată. 

() Citeşte tot articolul

Editorial 3 Iulie 2018, de Moni Stănilă

Cu avionul la cumpărături

E interesant cât de mult suntem preocupați de teorii. Lăsăm impresia că ne merge atât de bine încât singura grijă e teoria, iar partea practică a vieții se întâmplă de la sine. 

() Citeşte tot articolul

Editorial 2 Iulie 2018, de Constantin Tănase

Crucea de la răscruce. Moldova între nostalgia trecutului și nostalgia europeană

Motto: „Când ai zece pași de făcut, nouă pași sunt jumătatea drumului”. 

() Citeşte tot articolul

Editorial 2 Iulie 2018, de Răzvan Munteanu

O nouă bază militară a SUA în România?

„Nu cred că există o zi fără provocări din partea Rusiei”, a declarat în această săptămână ministrul român al Apărării, Mihai Fifor, pentru presa de la București. Potrivit oficialului, provocările ruse sunt în spațiul aerian, maritim și cibernetic, dar totodată...

() Citeşte tot articolul

Editorial 2 Iulie 2018, de Moni Stănilă

Eșecul Germaniei la Cupa Mondială

Eșecul Germaniei e un rezultat la care s-a „muncit” ani de zile. După ce în 2013 finala Ligii Campionilor se juca între două echipe germane, ambele conduse de antrenori germani, care cunoșteau jucătorii, a urmat Brazilia. Însă după Brazilia a venit primul pas al declinului:

() Citeşte tot articolul

Bună Dimineața 28 Iunie 2018, de Ana Gabor

Suntem din Basarabia

Cine nu a învățat din greșelile istoriei, riscă să le repete. S-au împlinit 78 de ani de la raptul teritorial din 28 iunie 1940, când Basarabia a fost ocupată de trupele sovietice. 

() Citeşte tot articolul

Editorial 27 Iunie 2018, de Moni Stănilă

Doza de cultură

Nimic nu relaxează omul mai mult decât o doză de cultură primită într-un spațiu necunoscut. E bine să ai parte și de o excursie, și de evenimente culturale.

() Citeşte tot articolul