IT&C

Mario Garcia: cinci sfaturi pentru jurnalistii romni

Cunoscutul consultant media american Mario Garcia sustine azi la Bucuresti o prezentare dedicata viitorului presei in contexul crizei economice si a „tabletizarii”, aparitia unor platforme e-reader sau tablet PC gen iPad, care provoaca la o regandire a structurarii informatiei si a relatiei ziarelor cu publicul. capital.ro va prezenta in timp real, dupa ora 14:00, cele mai importante idei ale dezbaterii organizate de Centrul Cultural American.

In ultima postare pe blogul sau, Mario Garcia vorbeste despre prezentarea sa de la Bucuresti – „Supravietuirea in timpul iPad-ului si dupa” -, analizeaza situatia disperata a presei din tara noastra in 2009 si inceputul lui 2010 si ofera cateva sfaturi jurnalistilor romani.

Sfaturi lui Mario

1. Continuati sa scrieti povesti relevante: la asta va pricepeti cel mai bine si asta veti face indiferent de platforma.

2. Faceti-va ziarele utile si dorite: si faceti asta prin continutul pe care il transmiteti.

3. Revizuiti felul in care livrati continutul in ziarele voastre (si online). Nu mai e nevoie ca ziarele de azi sa aiba patru sectiuni si, pana la urma, ar fi mai bine sa aiba mai putine pagini si mai putine carti atasate editiilor de luni-vineri.

4. Conectati-va cu cititorii vostri prin intermediul site-urilor de social networking gen Facebook sau Twitter. Fiti parte a comunitatii. Fiti cat de „locali” se poate.

5. Incepeti sa ganditi viitoare platforme si sa faceti bani. Incepeti procesul de „tabletizare” (structurare a informatiei pe platforme tip tablet PC, gen iPad – n.r.).

„Doctorul de ziare”

Mario Garcia, supranumit „doctorul de ziare”, a regandit design-ul a peste 450 de publicatii din intreaga lume, printre care „The Wall Street Journal”, „The Miami Herald”, „Die Zeit”, „Handelsblatt” si „The Philadelphia Inquirer”. Garcia a fost inclus de revista „People” printre cele mai influente 100 de persoane de origine hispanica.

Sursa: Capital

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *