Actualitate

Marius Lazurca: Republica Moldova a fost şi este cel mai important partener strategic al României

Oficialii au discutat despre parteneriatul și colaborarea dintre cele două țări, proiectele de asistență și consultanță în domeniul dezvoltării regionale și construcțiilor, susținerea adoptării Eurocodurilor în Republica Moldova, precum şi despre implementarea de către ADR Nord a proiectului „Crearea sistemului integrat de dezvoltare durabilă a sectorului apicol în Regiunea de Dezvoltare Nord a Republicii Moldova”.

Vasile Bîtca a apreciat încrederea pe care o manifestă România faţă de Republica Moldova, subliniind că acest fapt este demonstrat prin numărul mare de proiecte realizate în parteneriat cu MDRC. ”Republica Moldova are multe de învățat de la România în domeniul dezvoltării regionale, iar experiența României ne poate servi drept exemplu și ne va face ca să ocolim greșelile și problemele cu care s-a confruntat România pe parcursul anilor”, a menţionat ministrul.

La rîndul său, Marius Lazurca a declarat că și-ar dori ”ca proiectele comune să devină din ce mai multe și să fie de ajutor cetățenilor acestei țări. România va continua să ofere asistență și consultanță pentru a realiza prevederile programului de guvernare și sper că vom reuși să creăm un triunghi Chișinău-București-Bruxelles și în domeniul dezvoltării regionale, unde întrebările și problemele să fie discutate și rezolvate prin colaborarea celor trei părți implicate”, a subliniat Ambasadorul României în R. Moldova.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *