Astăzi 19 Septembrie 2018, Miercuri - Ultima actualizare la 18 Septembrie 2018
Abonamente

Atitudini 18 Iunie 2012, ora 06:37    Din editia print

Marime Font

Markoman, Pavlik şi patriotul Voronin

Trebuie să recunosc că în sfârşit am râs şi eu la o glumă de-a lui Dodon. 

 
 
 

Dodon l-a numit pe Mark Tkaciuk – Markoman, sugerând, nu destul de subtil, că Mark Tkaciuk ar fi narcoman. Lupta dintre cei doi e foarte haioasă, se aruncă mult cu rahat, iar luptătorii se mânjesc cu rahat şi pe faţă, ca să pară camuflaţi.

Voronin, în sfârşit, a ajuns la ceea ce merita. După ce şi-a trădat bunicul, pe Isidor Sârbu, un mare patriot român, cei pe care i-a crescut la sân, întocmai ca el, îi întorc spatele şi îl scuipă. PCRM s-a transformat într-o gaşcă de Pavlici Morozov. Iar cel mai tare Pavlik e Dodon, un personaj inventat de Voronin.Pe blogul lui Dodon am citit despre faptul că Markoman (Mark Tkaciuk) ar fi alcoolic, nebun, narcoman şi homosexual. Pe Voronin îl cataloghează simplu – un prost influenţat de Markoman.

Dacă va continua în aceeaşi linie, trebuie să ne aşteptăm ca Dodon să ne spună că de fapt a plecat din PCRM din cauza proştilor, beţivilor şi narcomanilor. Probabil că lista defectelor şi viciilor va continua, dar îi las plăcerea asta lui Pavlik. Sigur că şi lui i se vor întoarce, aşa cum i se întorc şi mentorului său - primul Pavlik - Vladimir Voronin. Dar până atunci să ne bucurăm de circ. Merită.

Între timp, primul Pavlik, Voronin, s-a întors în Parlament. Probabil, de frică. Altfel nu ar mai avea cu cine se întoarce, membrii comunişti părăsind partidul într-o veselie. Chiar şi Mişin, zis Şarikov, a părăsit partidul. Cine s-ar fi aşteptat la aşa ceva?

Moldova naşte un nou basm. Pavlik care moare de mâna altui Pavlik. Pavlicii intră în masacru. Şi asta nu e neapărat ceva rău. E vesel. Şi e un circ pe care-l merităm. Să râdem măcar acum. Nu de alta, dar basmul e cu personaje, multe personaje. O complexitate din, vorba lui Pavlik Dodon: droguri, alcool, prostie, nebunie, minciuni şi corupţie. Uite că au reuşit până la urmă să creeze un spectacol ce poate concura cu EURO 2012. 

Un articol de: Alexandru Vakulovski Contactează autorul
blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Istorie 18 Septembrie 2018, ora: 19:33

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut”

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut” Din editia print

Un reportaj al ziarului „Ardealul (Transilvania)” despre prima ședință a parlamentului Basarabiei, care în 1918 a votat Unirea cu România Continuăm publicarea materialului „Dare de seamă asupra primei ședințe a Sfatului Țării din 21 noiembrie 1917”,...

( ) Citeşte tot articolul

Istorie 18 Septembrie 2018, ora: 08:04

Semnificaţii istorice pentru 18 septembrie / 1923 - S-a născut Regina Ana, soţia Regelui Mihai al României

Semnificaţii istorice pentru 18 septembrie / 1923 - S-a născut Regina Ana, soţia Regelui Mihai al României Foto: Mediafax.ro/Afp

1970 - A murit, la doar 28 de ani, Jimi Hendrix, considerat unul dintre cei mai mari chitarişti rock din lume. Stilul său de a cânta la chitara electrică a influenţat majoritatea chitariştilor moderni. În 2003 a fost numit de revista Rolling Stone „Cel mai mare chitarist al...

( ) Citeşte tot articolulEditorial 17 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Cât de mult ne urăsc!

14 septembrie 2018, Ziarul TIMPUL

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 16 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

România ar putea juca un rol important în reconstrucţia Siriei

Siria a cunoscut cea mai complexă criză dintre statele lovite de Primăvara Arabă, afundându-se într-un război civil care a opus regimul de la Damasc şi forţele rebele, alături de care s-au adăugat pe parcurs alte grupări din afara ţării.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 13 Septembrie 2018, de Dan Nicu

O tragedie uitată – Cehoslovacia anului 1968

În a doua jumătate a lunii august, Europa a marcat 50 de ani de la invadarea Cehoslovaciei de către trupele URSS şi ale altor state din blocul sovietic.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 12 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Caritate sau reclamă?

Ori mai degrabă aș spune că ambele. Și când spun acest lucru, o fac cu convingerea că reclama va fi condiționată cu timpul de caritate.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 11 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

Zece ani de la războiul ruso-georgian. Cauze și efecte

În această săptămână, s-au împlinit zece ani de la războiul ruso-georgian, care a condus la apariția a două noi conflicte înghețate în Regiunea Extinsă a Mării Negre: Abhazia și Osetia de Sud, recunoscute ca state independente, cu precădere, de către Federația Rusă. 

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 10 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

27 de ani

A mai trecut un an de la declararea independenței. Unii dintre noi au sărbătorit, au ţinut discursuri, au dansat, au mers la concerte. De parcă totul ar fi fost minunat. 27 de ani de dezamăgiri.

() Citeşte tot articolul

Editorial 10 Septembrie 2018, de Constantin Tănase

Tata cu trei feciori

Nu știu de ce, poate de-atâta că vine sezonul rece, când moldovenii (etnicii români), dârdâind de frig, revin la îndeletnicirea lor milenară – crearea folclorului – poate pentru că s-au întors deputații din vacanță și reîncepe sezonul fierbinte,...

() Citeşte tot articolul