TRĂSNEA&K°club

Markusa si papusa

Mark Tkaciuk este un personaj nefolositor pentru poporul moldovenesc si de aceea el se straduieste sa-i provoace acestui popor diferite si permanente enervari. In principiu, acest individ, care mai este poreclit si Markusa, se ocupa cu porcariile lui Voronin, dar pentru ca aceste porcarii sunt prezentate drept politici statale, eu cred ca trebuie sa le atragem o mare si permanenta atentie si lor, si lui Markusa care le tirajeaza.

 

Ori, intr-o buna zi ne-am putea trezi ca nu stim pe ce lume traim, asa precum insusi Markusa ne demonstreaza in aceste zile ca si-a pierdut orice fel de orientare in spatiu si timp. Ba mai mult, el nici tinere de minte nu mai are, nici auz, nici vaz. Markusa a uitat a citi, confunda oamenii, neaga cu desavarsire ceea ce este evident pentru toata lumea, iar pentru ca memoria il insala deja categoric, el uita sa se barbiereasca, sa vorbeasca in limba statului care il adapa si din care suge. O face pe prostul… Cel mai recent caz de amnezie dezolanta pentru toti cei care il mai tin minte luminat la minte este reactia lui la intrebarile jurnalistilor despre un posibil dialog al comunistilor cu Alianta pentru Integrare Europeana. Markusa i-a privit involburat si a exclamat: „Ce fel de dialog? Care Alianta? Noi n-am auzit de nicio Alianta!”. Jurnalistii l-au privit cu compatimire, dar au vazut ca treaba nu-i a gluma. Cu netinerea sa de minte si cu ratacirile de care da dovada, Markusa ne poate face conducerea de ras. De exemplu, el l-ar putea sfatui pe Voronin sa intre in randurile octombreilor, uitand cati ani are „papa”, iar pe Misin – sa cante dedicatii muzicale, confundandu-l la ten si la zambet cu Michael Jackson.

Dar astea-s fleacuri in comparatie cu prejudiciul de imagine suferit de cel mai statalist stat pe plan international. Ce ar trebui sa creada acum despre ei insisi ambasadorii american si europeni care au dialogat cu Alianta pentru Integrare Europeana, sau reprezentantii fractiunilor din Bundestag, care au salutat constituirea Aliantei, ori ambasadorul Rusiei, care a dat mana pe viu cu toti cei care au constituit Alianta? Ce vor crede acesti oameni? Ca au innebunit? Ca au fost teleportati intr-o lume virtuala? Ca au stat la masa cu fantome care, vorba CC-ului comunist, „exista doar in imaginatia unor mijloace de informare in masa”? Dar ce vor crede, nu unele, ci toate mijloacele de informare in masa, caci toate au scris despre existenta de facto a Aliantei. Ce vor crede ele despre Mark Tkaciuk? Ca-i cazut de pe Luna sau ca si-a pierdut mintile, ori ca, temporar, se afla in stare de scleroza marxista? E greu de presupus. Un lucru este clar. Lui Markusa trebuie sa-i fie reintoarsa memoria antropolitica. E un lucru migalos, dar, daca il faci cu cate oleaca, il salvezi de rusine pe bietul om. La inceput, ii arati un ziar. Ii spui: „Uite, Markusa, acesta este un ziar. In el se scrie cu litere. Iata litera „A” mare din cuvantul „Alianta”. Nu, nu, Markusa, nu baga ziarul in gura. El nu este de mancare!”.

E greu la inceput. Dar ii scoti incetisor hartia din gura si il treci la televizor. „Priveste, Markusa, acesta este televizor. El arata „M1”, care a vorbit de nenumarate ori despre crearea Aliantei pentru Integrare Europeana. Asa, Markusa, asa, puisor, nu te grabi si gangureste a-li-an-ta. Bravo, baiatul! Dar fii atent, Markusa, cu cana de apa pe langa televizor. Nu turna apa in el. Acolo nu traiesc pesti. Acolo traiesc Todercan si Staris, si nu-i frumos sa-i uzi. Sezi binisor, Markusa, lasa cocoselul in pace!”.
Si il iei frumusel si-l duci in camera cu jucarii. Acolo il lasi sa-si aleaga singur papusa preferata. Daca o ia pe a lui Stepaniuc, inseamna ca inca nu si-a venit in fire, iar daca il ia pe Diacov, inseamna ca Markusa isi revine si, deja, s-a apucat de distrus Alianta. In acest moment, pedagogul trebuie neaparat sa-l intrebe: „Vrei sa o strici, Markusa?”. Daca raspunde „Da”, toata lumea va intelege ca pacientul nostru stie despre existenta Aliantei pentru Integrare Europeana si chiar are niste ganduri negre in legatura cu ea.

Acelasi tratament este recomandabil intregii componente a Comitetului Central al PCRM. Mai ales dupa declaratia lui din 25 august 2009. De exemplu, Nadejda Konstantinovna Krupskaia, sotia conducatorului proletariatului mondial, Vladimir Ilici Krupskii, recomanda pentru grupurile mari de retrograzi aplicarea metodei fluieratului si vizitelor de lucru in lagarele de educatie comunista ale lui Lev Trotki. Primele fluieraturi trebuie emanate din buzele facute palnie, de parca ai vrea sa rostesti cuvantul Voronin, dar iti iese cu totul si cu totul altceva. Ceva virtual, din imaginatia bolnava a unui om care inca nu a inteles ca poporul nu-l mai vrea si, la 29 iulie, i-a spus acest lucru in 800 de mii de voci. Dar poate ca si Voronin ii bolnav de uitucenia magna nesatulus?

„Markusa, Markusa, fii atent la papuc. Scutura heroina din el. Asa, bravo. Iar acum scuipa ce ai in gura”.
Unii medici spun ca Markusa trebuie lasat netratat. Cica astfel el ar putea vota pentru alegerea sefului statului alaturi de Alianta, fara sa stie ce face.

 

 

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *