Astăzi 22 Septembrie 2018, Sâmbătă - Ultima actualizare la ora 08:01
Abonamente

Actualitate 16 Iulie 2018, ora 13:32

Marşul Centenar continuă chiar şi pe ploaie torenţială

Marime Font

George Simion: „Nu simțim oboseală, ci bucuria că am mai purtat o bună distanță de drum Flacăra Unirii”

Cântă piese patriotice, scandează mesaje unioniste și flutură steaguri tricolore. Aceasta pare să fie rețeta folosită de participanți la Marșul Centenar pentru a înainta spre Chișinău atât pe timp de caniculă, cât și pe ploaie torențială.

Zeci de unioniști din București, Chișinău, Pitești, Giurgiulești, județul Neamț și Hunedoara au mers pe jos prin ploaie torențială în weekendul trecut prin Sărmășel-Gară, Satu Nou și Silivașu de Câmpie, unde au fost întâmpinați de primarul Ioan Dâmbean, dar și de edilul de Lechința, Romeo Florian. După ce au înnoptat în Crăiești, participanții la marș au pornit spre Reghin, localitate în care sunt așteptați să ajungă luni, după ora 19:00. Cel mai în etate participant este Adrian Balica, în vârstă de 73 de ani, și vine din s. Grătiești, mun. Chișinău, transmite Infoprut.ro.
„Avem rare momente de repaus și depunem foarte mult efort, însă nu simțim oboseală, ci bucuria că am mai purtat o bună distanță de drum Flacăra Unirii, care trebuie dusă şi aprinsă la Prut, și apoi la Chișinău, pe 1 septembrie. Avem nevoie de susținerea celor de acasă. Distribuiți mesajele noastre, ca să ajungă în România întreagă!”, a îndemnat George Simion, președintele Acțiunii 2012.

Astăzi, 13 iulie, Marșul Centenar a ajuns la Bahnea, unde Flacăra Unirii va fi transmisă participanţilor la cea de a treia etapă, care va avea loc pe traseul: Bahnea - Hoghilag - Sighișoara - Agnita - Nocrich - Sibiu şi se va încheia marţi, 17 iulie. Etapa a patra se va desfăşura în zilele de 18-22 iulie, pe următorul traseu: Sibiu - Brezoi - Tuțulești - Mănăstirea Cozia - Râmnicu Vâlcea - Curtea de Argeș.

Flacăra Unirii este purtată sub forma unei ștafete pe o distanță de 1300 km, în 11 etape a câte cinci zile, până la Chișinău. Marșul Centenar se va încheia pe 1 septembrie, cu o manifestație uriașă în Piața Marii Adunări Naționale.

Organizatorii anunță că cei care doresc să participe la Marșul Centenar își pot alege una dintre etape aici: http://www.unire2018.ro/detalii_Marsul Centenarului  și îl pot contacta pentru înscrieri pe Nicolae Capcelea, nr. tel. +40752421442, e-mail: nicucapcelea@gmail.com.

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Istorie 21 Septembrie 2018, ora: 17:00

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut”

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut” Din editia print

Un reportaj al ziarului „Ardealul (Transilvania)” despre prima ședință a parlamentului Basarabiei, care în 1918 a votat Unirea cu România Continuăm publicarea materialului „Dare de seamă asupra primei ședințe a Sfatului Țării din 21 noiembrie 1917”,...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 21 Septembrie 2018, ora: 11:51 de Doina Stimpovschii

Dodon riscă o nouă suspendare din funcție după ultimele remanieri în Guvern

Dodon riscă o nouă suspendare din funcție după ultimele remanieri în Guvern Din editia print

Prin schimbarea a doi miniştri, guvernarea face o mișcare de PR înainte de alegeri, consideră analiştii politici

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 21 Septembrie 2018, ora: 11:28

OMUL SĂPTĂMÂNII: George Simion, ACTIVIST CIVIC, ZIARIST

OMUL SĂPTĂMÂNII: George Simion,  ACTIVIST CIVIC, ZIARIST Din editia print

Liderul unioniștilor, George Simion, s-a născut pe 21 septembrie 1986, la Focșani. În 2005, a absolvit Colegiul Național „Gheorghe Lazăr‟ din București.

( ) Citeşte tot articolulEditorial 21 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Unioniștii, alegerile și opoziția

Campania electorală pentru următoarele alegeri parlamentare în R. Moldova a început deja. Toate partidele își pregătesc armele pentru această luptă.

() Citeşte tot articolul

Editorial 20 Septembrie 2018, de Constantin Tănase

Viața și moartea doamnei Clara

…O cheamă doamna Clara, locuiește într-un apartament cu două odăi, are 45 de ani, doi băieți, unul de 22, iar altul de 19 ani.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 19 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Anotimpul și cheltuielile

Cât nu am vrea să ne ferim de cheltuieli, fiecare anotimp vine cu lista lui de cumpărături. Că sunt sărbătorile de iarnă, că este Paștele, că e vară și vrem concedii – o cheltuială apare întotdeauna.

() Citeşte tot articolul

Editorial 17 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Cât de mult ne urăsc!

14 septembrie 2018, Ziarul TIMPUL

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 16 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

România ar putea juca un rol important în reconstrucţia Siriei

Siria a cunoscut cea mai complexă criză dintre statele lovite de Primăvara Arabă, afundându-se într-un război civil care a opus regimul de la Damasc şi forţele rebele, alături de care s-au adăugat pe parcurs alte grupări din afara ţării.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 13 Septembrie 2018, de Dan Nicu

O tragedie uitată – Cehoslovacia anului 1968

În a doua jumătate a lunii august, Europa a marcat 50 de ani de la invadarea Cehoslovaciei de către trupele URSS şi ale altor state din blocul sovietic.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 12 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Caritate sau reclamă?

Ori mai degrabă aș spune că ambele. Și când spun acest lucru, o fac cu convingerea că reclama va fi condiționată cu timpul de caritate.

() Citeşte tot articolul