Muzică

„Mărţişor-2012”: Concert inedit cu pianistul rus Evgheni Mihailov

Timp de o săptămână, pe scena Sălii cu Orgă vor evolua solişti talentaţi şi formaţii de muzică clasică şi jazz. Pe 1 martie sunteţi invitaţi la concertul pianistului Evgheni Mihailov, care va fi susţinut de Orchestra Naţională de Cameră (prim-dirijor Cristian Florea).

Evgheni Mihailov este laureat al concursurilor naţionale şi internaţionale din Rusia, Italia, SUA şi Elveţia. A susţinut peste 400 de concerte în America Latină, SUA, Europa şi Asia, evoluând alături de prestigioasele orchestre din Berlin, Montevideo, Moscova, St. Petersburg, Mexic, Buenos Aires etc. Este invitat ca membru al juriului la numeroase concursuri de muzică clasică. În 1996 a devenit docent al Conservatorului din Kazan, iar în 1997 – solist al Filarmonicii din Moscova. Pe lângă activitatea pedagogică şi cea concertistică foarte intensă, susţine numeroase cursuri de master class prin oraşele Rusiei, precum şi în SUA, Suedia, Elveţia, Coreea de Sud, mulţi dintre discipolii săi devenind laureaţi ai concursurilor naţionale şi internaţionale. Evgheni Mihailov este cunoscut pentru interpretarea inedită a sonatelor compozitorului rus Aleksandr Skriabin. Experţii au relevat latura profund lirică a executării pieselor muzicale la pian, în care Mihailov îşi dezvăluie talentul strălucit şi inteligenţa artistică. Iubitorii de muzică vor avea ocazia să se convingă de acest lucru pe 1 martie la Sala cu Orgă. Recitalul lui Evgheni Mihailov va fi susţinut de Orchestra Naţională de Cameră a R. Moldova, condusă de Cristian Florea, dirijor de talie internaţională, care a reuşit să se impună la concursurile internaţionale din Germania şi Elveţia şi să colaboreze cu prestigioase orchestre din lume.

Festivalul Internaţional de Muzică „Mărţişor-2012” va continua până la 8 martie cu spectacole ţinute de artişti din mai multe ţări europene.

Timpul.md (I.M.)

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *