Internațional

Mărturii de la atentatul din Paris: Un asistent medical a descoperit că bărbatul pe care încerca să îl salveze era unul dintre atacatorii sinucigaşi

Asistentul medical, David, l-a aşezat cu faţă în sus şi a început să îl resusciteze. Însă când i-a rupt tricoul pentru mai mult acces, David şi-a dat seama că ceea ce el a crezut iniţial că este o explozie provocată de scurgeri de gaze era de fapt un atac terorist, iar el se află cu mâinile pe atacatorul inconştient, relatează The Guardian.

"Erau fire; unul alb, altul negru, unul roşu şi unul portocaliu. Patru culori diferite. Am ştiut din acel moment că este un atacator sinucigaş", povesteşte David.

Bărbatul pe care David a încercat să îl resusciteze era Brahim Abdeslam, unul dintre cei implicaţi în seria de atacuri teroriste din Paris în care şi-au pierdut viaţă 130 de persoane în baruri, restaurante, un stadion şi o sala de concerte. Nimeni în afară de Brahim Abdeslam nu a murit în cafeneaua Comptoir Voltaire.

Într-un video realizat de un amator pot fi văzute, în faţă cafenelei, două persoane încercând să resusciteze un bărbat întins pe podea. Se crede că unul dntre ei este David, cealalată persoană rămâne necunoscută.

În apropierea lor, o altă persoană rănită stă întinsă pe podea.

"Primul fir pe care l-am văzut era roşu. Cred că era detonatorul. era ceva la capătul lui", povesteşte David.

David îşi mai aminteşte că, de îndată de şi-a dat seama că persoană pe care încerca să o salveze tocmai încercase să îl omore, la faţă locului au ajuns şi pompierii. Printre ei se află şi un pompier pe care asistentul medical îl cunoştea şi căruia i-a spus ce ştia.

"S-a uitat la mine şi a început să strige la toată lumea să evacueze zona", spune David.

David, în vârstă de 46, lucrează la un spital din Paris. În acea vineri ieşise cu un prieten să cineze la cafeneaua Comptoir Voltaire. Explozia s-a produs când chelneriţa le aducea comandă.

"A fost o flacăra puternică şi apoi praf. Am crezut imediat că e sistemul de încălzire. Am strigat ‘tăiaţi gazele’. S-a creat panică, oamenii au început să alerge afară din cafenea… Am părăsit zona în care se serveşte mâncarea şi am ieşit pe terasă", îşi aminteşte David.

A ajutat mai întâi o femeie, apoi un tânăr întins pe o masă, în stare conştientă dar care sângera. O altă persoană l-a preluat pe acesta iar David s-a dus către Abdeslam. “În acel moment nu m-am gândit că e un atacator sinucigaş, era un clent, că noi toţi ceilalţi. am crezut că este o explozie de gaze şi că a fost rănit”, povesteşte asistentul medical.

David mai spune că nu l-a văzut pe Abdeslam intrând în cafenea. Crede că acesta stătea la masă pe terasă unde a detonat bombă.

"Avea o rana mare într-o parte, de circa 30 de cm. Când ridici un tricou şi vezi fire, ştii că acest lucru nu e normal", spune David.

Asistentul medical mai arată că poliţia i-a spus că bombă lui Abdeslam nu a explodat complet.

"M-am gândit (mai târziu – n.red.) la cum l-am întins pe podea şi l-am resuscitat. este un proces destul de viguros. Prin simplul fapt că făceam asta, aş fi putut şi eu să mor", încheie David.

sursa: hotnews.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *