Astăzi 21 Septembrie 2018, Vineri - Ultima actualizare la ora 08:36
Abonamente
 
 
 

Auto 19 Iulie 2014, ora 13:28

Maşina electrică ce revoluționează piața auto din lume

Marime Font

Multe companii auto încearcă să găsească soluţia cea mai bună pentru automobilele electrice ale viitorului. Un producător german a creat tehnologia care poate revoluţiona acest sector al industriei auto.

Compania Quant va începe în curând testele pe şosele cu un nou model de maşină electrică ce îmbină tehnologia inovatoare de tip "fuel cell" cu o baterie obişnuită, scrie Fox News.

Modelul Quant e-Sportlimousine a fost prezentat pentru prima dată la Salonul Auto de la Geneva (Elveţia) în luna martie.Tehnologia ce alimentează motorul se numeşte "nano FLOWCELL". Concret, un fluid de electroliţi circulă în jurul a două celule montate una lângă altă. Între ele se găseşte o membrană care permite trecerea electronilor. Curentul electric generat de această circulaţie a electronilor poate fi folosit la alimentarea unei maşini.

Această atinge 100 km/h în doar 2,8 secunde, o performanţă cu adevărat uimitoare pentru un automobil electric. Quant e-Sportlimousine poate atinge o viteză maximă cu adevărat uluitoare, de 350 km/h. Producătorul susţine că ea are o autonomie de aproximativ 600 km.

Tehnologia este una evoluată, celulele încorporate de sistemul de alimentare fiind mai mici decât bateriile de pe maşină electrică Tesla Model S, de exemplu. În plus, nicio substanţă folosită nu e periculoasă pentru sănătatea pasagerilor.

sursa: ziare.com

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de aziEditorial 20 Septembrie 2018, de Constantin Tănase

Viața și moartea doamnei Clara

…O cheamă doamna Clara, locuiește într-un apartament cu două odăi, are 45 de ani, doi băieți, unul de 22, iar altul de 19 ani.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 19 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Anotimpul și cheltuielile

Cât nu am vrea să ne ferim de cheltuieli, fiecare anotimp vine cu lista lui de cumpărături. Că sunt sărbătorile de iarnă, că este Paștele, că e vară și vrem concedii – o cheltuială apare întotdeauna.

() Citeşte tot articolul

Editorial 17 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Cât de mult ne urăsc!

14 septembrie 2018, Ziarul TIMPUL

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 16 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

România ar putea juca un rol important în reconstrucţia Siriei

Siria a cunoscut cea mai complexă criză dintre statele lovite de Primăvara Arabă, afundându-se într-un război civil care a opus regimul de la Damasc şi forţele rebele, alături de care s-au adăugat pe parcurs alte grupări din afara ţării.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 13 Septembrie 2018, de Dan Nicu

O tragedie uitată – Cehoslovacia anului 1968

În a doua jumătate a lunii august, Europa a marcat 50 de ani de la invadarea Cehoslovaciei de către trupele URSS şi ale altor state din blocul sovietic.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 12 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Caritate sau reclamă?

Ori mai degrabă aș spune că ambele. Și când spun acest lucru, o fac cu convingerea că reclama va fi condiționată cu timpul de caritate.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 11 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

Zece ani de la războiul ruso-georgian. Cauze și efecte

În această săptămână, s-au împlinit zece ani de la războiul ruso-georgian, care a condus la apariția a două noi conflicte înghețate în Regiunea Extinsă a Mării Negre: Abhazia și Osetia de Sud, recunoscute ca state independente, cu precădere, de către Federația Rusă. 

() Citeşte tot articolul