Ultima oră

Maşină spulberată de tren la Iaşi: Nouă morţi şi un copil în stare gravă UPDATE

UPDATE: Cele două persoane rănite grav în accidentul produs, duminică, în judeţul Iaşi, un copil de 14 ani şi un tânăr de 26 de ani, au politraumatisme şi hemoragii, prognosticul în cazul acestora fiind rezervat, a declarat Diana Cimpoeşu, medic-şef UPU-SMURD Iaşi.

Potrivit medicului-şef al UPU-SMURD Iaşi, cei doi răniţi au fost transportaţi cu un elicopter SMURD la Spitalul "Sfântul Spiridon" din Iaşi, starea acestora fiind critică, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Victimele au fost transportate cu elicopterul SMURD la spital. Este vorba despre un copil şi un adult. Ambii au politraumatisme şi hemoragii. Pacienţii au fost intubaţi şi sunt ventilaţi mecanic. Pacienţii sunt în stare critică, iar prognosticul este rezervat", a declarat Diana Cimpoeşu.

De asemenea, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Iaşi, Alexandru Chelaru, a afirmat că şoferul autoturismului Volkswagen Sharan nu a respectat semnificaţia indicatorului STOP de la trecerea la nivel cu calea ferată.

"În faţa autoturismului lovit de tren a trecut o altă maşină. Şoferul nu s-a asigurat la trecerea respectivă", a afirmat Chelaru.

Între cele nouă persoane decedate se află şi un copil de trei ani, fratele minorului rănit grav în accident.
Cele 11 persoane din autovehiculul lovit de tren se întoarceau de la cules struguri.

UPDATE: Un copil de 13 ani a fost preluat de elicopterul SMURD şi transportat la Spitalul "Sfânta Maria", dar are şanse foarte mici de supravieţuire. I s-a făcut anestezie generală şi este intubat, potrivit Ziarul de Iaşi

UPDATE: Reprezentanţii Poliţiei Judeţene Iaşi spun că în autoturismul lovit de tren la o trecere la nivel cu calea ferată se aflau 11 persoane, iar în urma impactului nouă dintre acestea şi-au pierdut viaţa, iar alte două au fost transportate în stare gravă la spital.

Mai multe echipaje SMURD la faţa locului

Patru persoane au murit, iar alte două au fost rănite grav, duminică după-amiază, după ce maşina în care se aflau a fost lovită de un tren, la o trecere la nivel cu calea ferată de la marginea municipiului Iaşi, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Iaşi, Silvia Bolohan, accidentul a avut loc la marginea municipiului Iaşi, în zona societăţii Antibiotice, la o trecere la nivel cu calea ferată, în autoturism aflându-se şase persoane.

În urma impactului, patru persoane din autoturism au murit, iar celelalte două au fost rănite.
"Sunt patru persoane decedate şi doi răniţi. Echipele de descarcerare se află la faţa locului", a afirmat Silvia Bolohan.
Potrivit acesteia, este vorba despre o trecere semnalizată cu crucea lui Andrei.

La faţa locului s-au deplasat mai multe echipaje SMURD, precum şi poliţişti.

Primele cercetări ale poliţiştilor arată că şoferul autotusrimului nu s-ar fi asigurat la trecerea de cale ferată respectivă.
La ora transmiterii acestei ştiri, circulaţia feroviară în zonă este blocată.

Sursa: realitatea.net 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *