Actualitate

Măşti anti-gaz şi spray-uri odorizante gratis pentru toţi

Ultimul proiect, cel cu geotuburile care separă reziduurile de apă ca mai apoi nămolul să se usuce mai repede, s-a dovedit a fi unul vulnerabil. Geotuburile nu au rezistat şi au crăpat. Poate ar fi rezistat dacă era vorba doar de nămol, dar au intervenit şi anumiţi factori externi. Dorind să demonstreze eficienţa proiectului, primarul a chemat la faţa locului reprezentanţii mijloacelor de informare în masă ca să le arate cum se realizează epurarea. Şi, ca să-l vadă toată lumea, Chirtoacă a urcat pe geotub. Înainte de asta, însă, directorul de la „Apă-Canal”, Constantin Becciev, i-a oferit nişte cizme de cauciuc, să nu găurească geotuburile, şi, ca să nimerească în cadru, a urcat şi el lângă primar.

Unei jurnaliste de la un post privat de televiziune i-a plăcut ideea şi a sărit lângă cei doi reprezentanţi ai administraţiei publice locale ca să facă un stand up interesant. Numai că tânăra era încălţată cu tocuri ascuţite şi cântărea cât cei doi bărbaţi luaţi împreună. Geotubul nu a rezistat şi a crăpat.

Văzând că geotuburile nu rezistă aspiraţiilor, responsabilii capitalei examinează posibilitatea declanşării unei campanii de protecţie individuală a fiecărui locuitor aparte. Surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul ne-au comunicat că acţiunea constă în echiparea chişinăuienilor cu măşti speciale care să permită protejarea acestora de mirosurile care penetrează geotuburile. Pentru chişinăuienii care vor refuza măştile, precum şi pentru oaspeţii capitalei, vor fi elaborate spray-uri odorizante speciale. Spray-ul este activat prin apăsare şi rotire în jurul axei beneficiarului. Urmează ca noul proiect să fie aprobat de Consiliul municipal Chişinău. Consilierul Oleg Cernei este deja împotrivă.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *