Actualitate

Medalii si Ordine pentru 23 de scriitori

Un grup de scriitori din Republica Moldova si scriitori de limba romana de peste hotare au fost distinsi, astazi, cu inalte decoratii de stat. Presedintele interimar al Republicii Moldova Mihai Ghimpu a emis un decret prezidential in acest sens.

Astfel, scriitorilor Petru Carare, Ion Ciocanu, Nicolae Esinencu, Serafim Saca, Andrei Strambeanu le-au fost conferit „Ordinul Republicii”.
Cu „Ordinul de Onoare” a fost decorat scriitorul Mihail Ciubotaru, cu Ordinul „Gloria Muncii” – scriitorul Anatol Ciocanu, iar scriitorul Ion Iachim s-a ales cu Medalia „Meritul Civic”.

Cu Medalia „Mihai Eminescu” au fost distinsi eminescologul Mircea Chelaru (Romania), scriitorii Ion Beldeanu, Theodor Codreanu, Viorel Dinescu, Nicolae Georgescu, Ion Margineanu, Tudor Nedelcea, Horia Zilieru (toti din Romania), Vitalii Colodii si Vasile Tarateanu (Ucraina), Fanhese Jizell (Italia), Adam Puslojic si Miljurco Vukadinovici (Serbia).

De Titlul onorific „Maestru al Literaturii” s-au invrednicit scriitorii Haralambie Moraru si Vlad Zbarciog.

Potrivit decretului prezidential, distinctiile au fost conferite in semn de inalta apreciere a meritelor deosebite in dezvoltarea literaturii, pentru activitate de creatie prodigioasa si contributie la propagarea operei eminesciene.
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *