Actualitate

Medicii nu pun niciodată lapte în cafea, iar motivul e surprinzător. Uite ce se întâmplă în corpul tău

Laptele adăugat în cafea ”diluează” antioxidanții pe care licoarea îi păstrează imediat după fierbere. Cafeaua neagră, de pildă, trebuie consumată amară, fără miere, zahăr sau lapte deoarece corpul va beneficia de antioxidanții pe care aceasta îi conține, benefici pentru o serie de probleme de sănătate.

Mai mult, dacă suntem la dietă, medicii nutriționiști recomandă renunțarea la lapte, zahăr sau frișcă adăugate în cafea.

Top 3 beneficii pe care le are cafeaua
1. Energizeaza si sporeste atentia

Asa cum va spuneam si mai sus cofeina, parte componenta a cafelei, ajuta corpul sa se „trezeasca” mai exact stimuleaza atentia si timpul de reactie, iar in combinatie cu zaharul te energizeaza si iti ofera o stare de bine pe tot parcusul zilei.

2. Previne diabetul si bolile cardiovasculare

In urma unor studii s-a constatat ca acidul calorgenic si cofeina din cafea stopeaza debutul diabetului de tip 1 si 2. De asemenea licoarea ajuta si ficatul, iar antioxidanti previn distrugerea celulelor si protejeaza inima.

Cum să prepari cafeaua pentru a reduce riscul de apariție a cancerului de prostată

3. Previne cancerul

Antioxidantii din cafea ajuta chiar si la prevenirea unor boli temute precum cancerul. In urma unor zeci de studii s-a constatat ca persoanele care consuma 2 cani de cafea pe zi sunt mai putin vulnerabile la aparitia cancerului mamar, hepatic, de colon, cranian sau al corzilor vocale. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *