Integrare Europeană

„Melancholia” lui Lars von Trier, filmul european al anului

Sâmbăta trecută, la Berlin, în cadrul Galei Academiei Europene de Film, au fost anunţaţi câştigătorii celei de-a 24-a ediţii a acesteia. Distincţia Filmul anului i-a revenit peliculei „Melancholia”, regizată de danezul Lars von Trier. „Melancholia” a condus nominalizările acestei ediţii, fiind selectată la opt categorii, şi a mai fost răsplătită pentru imagine şi scenografie.

Cea mai bună actriţă europeană a fost desemnată Tilda Swinton („We Need to Talk About Kevin”), premiul pentru Cel mai bun actor revenindu-i lui Colin Firth („The King’s Speech”). „Pina”, omagiul adus artei dansului de către regizorul Wim Wenders, a fost numit Cel mai bun documentar.
Regizorul Lars von Trier a lipsit de la ceremonia din Berlin, trofeul fiind ridicat de soţia sa, Bente Frøge. Fidel afirmaţiei sale recente, potrivit căreia nu va mai face niciun fel de declaraţii publice după scandalul stârnit de controversatele sale afirmaţii de la Cannes, von Trier a transmis doar salutări publicului şi membrilor Academiei, menţionează www.cinemagia.ro.

Producţiile româneşti rămase în cursa pentru premiile Academiei Europene de Film în acest an au fost scurtmetrajele „Apele tac” – povestea a doi români care decid în 1986 să fugă din ţară, însă ajung cu acest prilej să descopere limitele relaţiei lor de prietenie -, ale cărui regie şi scenariu îi aparţin Ancăi Miruna Lăzărescu şi „Derby”, regizat de Paul Negoescu, un film ce descrie relaţia dintre un tată divorţat şi fiica sa în vârstă de 15 ani.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *