Ultima oră

Meleşcanu a discutat cu Boris Johnson despre situaţia românilor din Marea Britanie după Brexit

”Consultările cu partea britanică au oferit prilejul unui amplu schimb de opinii privind stadiul şi perspectivele cooperării politico-diplomatice bilaterale, consolidarea Parteneriatului Strategic (lansat în anul 2003) şi situaţia comunităţii româneşti din Marea Britanie în context Brexit”, informează Ministerul de Externe.

Întrevederea survine în contextul demarării unei noi runde de negocieri între guvernul britanic şi Comisia Europeană.

”În acest context, s-a discutat despre perspectiva continuării implicării Marii Britanii în domeniul securităţii şi apărării, la nivel european, post-Brexit. Demnitarul român a salutat dinamica colaborării militare, aflată anul acesta la un nivel deosebit de intens şi a subliniat importanţa cooperării aprofundate dintre România şi Marea Britanie. Cele două părţi au reafirmat angajamentul de consolidare a Parteneriatului Strategic inclusiv prin identificarea unor noi oportunităţi de acţiune sectorială”, precizează sursa citată.

Meleşcanu a abordat şi perspectivele post-Brexit ale comunităţii româneşti din Regatul Unit.

”A fost evidenţiat gradul ridicat de integrare al comunităţii româneşti în societatea britanică, precum şi valoarea adăugată pe care această comunitate o aduce ţării gazdă”, se mai spune în comunicatul MAE.

Ministrul britanic de Externe, Boris Johnson, a anunţat luni seară pe Twiter că se află la Bucureşti pentru a discuta cu omologul său român, Teodor Meleşcanu, despre relaţiile dintre Marea Britanie şi România după ieşirea Regatului Unit din Uniunea Europeană.

"Mă aflu în această seară la Bucureşti, pentru a-l asigura pe ministrul român de Externe Teodor Meleşcanu că legăturile Marea Britanie-România vor fi chiar mai puternice după ce părăsim Uniunea Europeană", a scris oficialul britanic pe contul său de Twitter.

Boris Johnson a postat şi o fotografie în care apare alături de Teodor Meleşcanu la reşedinţa ambasadorului britanic la Bucureşti, potrivit site-ului postului CNBC.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *