Lumea

„Memorabilul” Gaddafi: Shakespeare, un mare dramaturg de origine arabă. Hamburgerul a distrus URSS

"Shakespeare: acest mare dramaturg de origine arabă", spunea el, explicând unei asistente puțin instruite că numele scriitorului englez este o deformare a numelui șeicului Zubayr.

În dicționarul personal al liderului revoluției libiene, strămoșii indienilor americani sunt originari din Africa de Nord. Iar America își trage numele de la "emir Ka" de la care navigatorul italian Amerigo Vespucci ar fi furat totul.

În registrul economic, Elveția este o țară "apropiată" de Libia, dar "mai puțin dezvoltată".

Iar hamburgerul este un "amestec de libarci, șoareci și broaște cu ajutorul căruia a fost distrusă URSS".

Gaddafi este și expert voluntar în sanatate. "SIDA, SIDA, SIDA. Nu mai auzim nimic altceva. Este terorism. Este un război psihologic. SIDA e un virus liniștit. Dacă te pastrezi curat, nu sunt probleme", a spus el, în 2003, la un summit al Uniunii Africane.

"Condiția femeii în Europa este tragică. Ea este obligată să facă uneori o muncă pe care nu o vrea, precum mecanic sau zidar. Mi-ar plăcea să salvez femeia europeană care se zbate", afirmase el, la Paris.

În cursul summitului arab din 1988, s-a prezentat cu o mănușă alba pe mâna dreaptă. Liderul libian a explicat că vrea să evite orice contact cu "mâinile pătate de sânge" ale anumitor lideri.

La summitul următor, a fumat un trabuc gros, suflând ostentativ fumul în direcția vecinului său, fostul rege saudit Fahd.

Hotnews.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *