Sport

Memorialul „Leonid Cucer” a ajuns la a VI-a ediţie

De la prima şi până la actuala ediţie, promotor al evenimentului, dar şi conducător al Clubului amatorilor de alergări „Expres” este Ion Babără, care a preluat ştafeta de la regretatul Leonid Cucer. Născut la 22 septembrie 1934, zilele acestea el ar fi împlinit 76 de ani. S-a stins din viaţă în 2005, când a şi fost iniţiată această cursă.

În programul ediţiei 2010 au fost incluse şase probe rezervate participanţilor de diferite categorii de vârstă. La distanţa de 1000 m fete au concurat tinere atlete cu vârsta de până la 15 ani şi veterane ale alergărilor. La junioare s-a impus Silvia Florea de la Liceul municipal sportiv cu rezultatul de 3 min. 11,7 sec. La categoria veterane cu vârsta de 51-60 ani, învingătoare a fost desemnată Liuba Caradjov, iar la categoria de vârstă de 61-70 ani a devenit campioană Tamara Velixar, ambele reprezentante ale Clubului de alergări „Expres”. Aceeaşi distanţă, la băieţi, a parcurs-o cel mai rapid Andrei Ignatiev. În cursa similară rezervată veteranilor, învingător la categoria de vârstă de 61-70 ani a devenit Anatol Buravţev (Dinamo). Mihai Bulgaru de la „Expres” a fost primul la categoria de vârstă de +70 de ani.

La proba de 3000 m fete, prima a trecut de linia de sosire Doina Cravcenco, partipantă la prima ediţie a Jocurilor Olimpice pentru Tineret de la Singapore 2010, elevă la LIRPS. La veterane, victoria a fost obţinută de Maria Sagan. La cursa similară masculină au concurat juniorii cu vârste de până la 17 ani. Aici victoria a fost obţinută de Vladimir Curaciov de la Şcoala sportivă a Ministerului Tineretului şi Sportului La veterani, primul a trecut de linia de sosire Ion Lupuşor. Distanţa cea mai lungă a fost de 6000 m. La fete, învingătoare a fost desemnată Iulia Tcaciov. Pe distanţa de 6 km veterani, campion a devenit Anatol Bulmaga.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *