Social

Meniu de Sfântul Nicolae

Aperitive de Sfantul Nicolae

Pregatește un aperitiv special, o minge cu brânză, pătrunjel și nucă. Acest preparat se servește imediat după preparare, este foarte aspectuos și ușor, potrivit pentru a fi servit la începutul mesei.

Dacă vrei să faci un meniu de post , pregătește un hummus de fasole și servește-l într-un castron, pe un platou cu diverse crudități. Acest preparat este foarte potrivit și pentru petreceri. Daca îți plac fructele, prepară o gustare cu pere și rozmarin. Această gustare constituie un fel ușor și elegant, potrivit pentru o masă formală.

Feluri principale pentru meniul de Sfântul Nicolae

Pentru felul principal, optează pentru ingrediente iubite de toata lumea. Încearcă o rețetă de pui cu ciuperci și usturoi. Puiul cu ciuperci este un fel de mâncare hrănitor și foarte gustos. Pentru un meniu de post, fă o mâncare la cuptor : fasole cu ceapă și ciuperci. Preparatul se face cu plante aromatice, pesmeț, smântână vegetală și condimente.

Deserturi pentru meniul de Sfântul Nicolae

De Sfântul Nicolae pregatește-le copiilor câteva caramele cu nuci. Caramelele pot fi preparate ca atare sau prinse pe bețigașe. Impresionează-ți musafirii de Sfântul Nicolae cu un platou de șoricei de ciocolată albă. Șoriceii se fac ușor, sunt simpatici și foarte gustoși. Poți folosi ciocolata albă sau neagră.
Unul dintre cele mai atractive și mai elegante deserturi sunt trufele cu ciocolată și nuca de cocos. Acestea se prepară rapid, însă trebuie ținute la rece înainte de a fi servite. Un platou cu trufe de ciocolată și nuca de cocos constituie un desert potrivit atât pentru copii, cât și pentru adulți.

Băuturi pentru meniul de Sfântul Nicolae

Pentru cei mici și părinți, pregătește câteva cești de ciocolată caldă cu fulgi de ciocolată. În loc de sucuri acidulate din comerț, pregătește din timp un suc de fructe, combinând mere, pere și piersici. Pentru adulți alege un vin fiert făcut după reteța olandeză. Vinul este parfumat și foarte gustos.

Sursa: retete.acasa.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *