Astăzi 21 Septembrie 2018, Vineri - Ultima actualizare la ora 17:36
Abonamente

Auto 27 Septembrie 2014, ora 12:30

Mercedes Clasa C, rafinament și siguranță

Marime Font

Foto: Capital.ro

Noul Clasa C, disponibil în România din primăvara acestui an, are mare succes, iar nemţii se gândesc probabil cu cât va depăşi acesta recordul generaţiei anterioare

Clasa C este cel mai bine vândut model Mercedes-Benz din istorie. Vânzările versiunii precedente, ce a fost lansată în 2007, au totalizat peste 2,4 milioane de unităţi. Lansată în România în luna martie, noua generaţie a Clasei C şi-a găsit deja peste 100 de proprietari în ţara noastră, cea mai dorită versiune fiind C220 Bluetec. Spre deosebire de alte modele Mercedes testate, noua clasa C foloseşte o cheie care nu trebuie introdusă în contact, pornirea facându-se din buton, dar cheia nu permite şi deschiderea automată a portierelor, fără să mai fie necesară apăsarea unui buton.

La exterior, noul Clasa C are un design care îl deosebeşte clar de predecesorul său. Maşina are un aspect sportiv şi agresiv în acelaşi timp, iar luminile LED de zi fac ca maşina să fie ţinta preferată a agenţilor de poliţie. La interior, inginerii de la Mercedes au folosit materiale de calitate, piele, aluminiu, dar, din păcate, şi un plastic lucios, pe consola centrală, sensibil la zgârieturi. Ecranul central de 8 inch, pe care sunt afişate posturile de radio, harta sau contactele din telefon, nu este tactil, deşi aşa pare la prima vedere. Acesta este controlat din rotiţa aflată pe consola centrală. Telefonul mobil se conectează rapid şi uşor la sistemul multimedia, iar acesta poate reda muzica din telefon.Clasa C are un ampatament crescut cu 80 de milimetri (2.840 milimetri) faţă de fostul model, este cu 95 de milimetri mai lung (4.686 milimetri) şi cu 40 de milimetri mai lat (1818 milimetri). Acest lucru se traduce printr-un spaţiu mai mare pentru pasagerii din spate, care se bucură de confort sporit, având la dispoziţie spaţii de depozitare, dar şi suporturi pentru pahare. Portbagajul are un volum generos, de 480 de litri.

C220 Bluetec are un motor diesel de 2,2 litri şi 170 cai putere, echipat cu funcţie start&stop, care consumă în modul mixt 4,3 litri. În regim combinat şi parcurgând în întregime autostrada A1, dus şi întors, am înregistrat un consum de 6 litri/100km. Maşina e setată pe confort şi, chiar dacă treci din modul eco în Sport sau Sport Plus, cutia automată 7G-Tronic Plus nu te lasă să duci acul în zona roşie, schimbând viteza imediat cum ajungi la 4.000 rpm. Atinge 100km/h în doar 7,4 secunde, iar viteza maximă este de 233 km/h. Suspensia şi direcţia sunt fără reproş.

Siguranţa mai presus de toate

Nemţii de la Mercedes acordă o importanţă deosebită siguranţei, astfel încât noua Clasa C este echipată cu o mulţime de sisteme de siguranţă pentru prevenirea accidentelor. Unul dintre acestea e sistemul de monitorizare a atenţiei. În cazul în care rulezi noaptea pe autostradă, cum a fost cazul nostru, sistemul de monitorizare a atenţiei recunoaşte semnele tipice de oboseală şi neatenţie gravă şi emite semnale vizuale şi sonore în cazul pericolului iminent de aţipire la volan. Un alt sistem de siguranţă este asistentul la frânare BAS PLUS cu Asistent Cross-Traffic. Senzorii radar şi camera video stereoscopică sunt utilizate pentru a înregistra şi evalua permanent situaţia din faţa autovehiculului. Astfel, sistemul evaluează nu doar autovehiculul din faţă, ci şi – până la o viteză de 72 km/h – autovehiculele care se apropie în intersecţii şi pietonii care traversează.

Dacă şoferul identifică un accident potenţial şi acţionează frâna, sistemul BAS PLUS asigură o forţă de frânare suplimentară pentru a preveni o coliziune. În cazul în care impactul este iminent, o acţionare completă a frânei reduce pe cât posibil viteza de impact. Preţurile pentru Clasa C pornesc de la 34.000 euro şi pot trece uşor de 40.000 euro. Principalii rivali sunt BMW Seria 3 şi Audi A4.

Sursa: Capital.ro

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Istorie 21 Septembrie 2018, ora: 17:00

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut”

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut” Din editia print

Un reportaj al ziarului „Ardealul (Transilvania)” despre prima ședință a parlamentului Basarabiei, care în 1918 a votat Unirea cu România Continuăm publicarea materialului „Dare de seamă asupra primei ședințe a Sfatului Țării din 21 noiembrie 1917”,...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 21 Septembrie 2018, ora: 11:51 de Doina Stimpovschii

Dodon riscă o nouă suspendare din funcție după ultimele remanieri în Guvern

Dodon riscă o nouă suspendare din funcție după ultimele remanieri în Guvern Din editia print

Prin schimbarea a doi miniştri, guvernarea face o mișcare de PR înainte de alegeri, consideră analiştii politici

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 21 Septembrie 2018, ora: 11:28

OMUL SĂPTĂMÂNII: George Simion, ACTIVIST CIVIC, ZIARIST

OMUL SĂPTĂMÂNII: George Simion,  ACTIVIST CIVIC, ZIARIST Din editia print

Liderul unioniștilor, George Simion, s-a născut pe 21 septembrie 1986, la Focșani. În 2005, a absolvit Colegiul Național „Gheorghe Lazăr‟ din București.

( ) Citeşte tot articolulEditorial 21 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Unioniștii, alegerile și opoziția

Campania electorală pentru următoarele alegeri parlamentare în R. Moldova a început deja. Toate partidele își pregătesc armele pentru această luptă.

() Citeşte tot articolul

Editorial 20 Septembrie 2018, de Constantin Tănase

Viața și moartea doamnei Clara

…O cheamă doamna Clara, locuiește într-un apartament cu două odăi, are 45 de ani, doi băieți, unul de 22, iar altul de 19 ani.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 19 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Anotimpul și cheltuielile

Cât nu am vrea să ne ferim de cheltuieli, fiecare anotimp vine cu lista lui de cumpărături. Că sunt sărbătorile de iarnă, că este Paștele, că e vară și vrem concedii – o cheltuială apare întotdeauna.

() Citeşte tot articolul

Editorial 17 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Cât de mult ne urăsc!

14 septembrie 2018, Ziarul TIMPUL

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 16 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

România ar putea juca un rol important în reconstrucţia Siriei

Siria a cunoscut cea mai complexă criză dintre statele lovite de Primăvara Arabă, afundându-se într-un război civil care a opus regimul de la Damasc şi forţele rebele, alături de care s-au adăugat pe parcurs alte grupări din afara ţării.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 13 Septembrie 2018, de Dan Nicu

O tragedie uitată – Cehoslovacia anului 1968

În a doua jumătate a lunii august, Europa a marcat 50 de ani de la invadarea Cehoslovaciei de către trupele URSS şi ale altor state din blocul sovietic.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 12 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Caritate sau reclamă?

Ori mai degrabă aș spune că ambele. Și când spun acest lucru, o fac cu convingerea că reclama va fi condiționată cu timpul de caritate.

() Citeşte tot articolul

 

 


Cele mai citite articole Timpul.md