Bună Dimineața

Mergem la referendum?!

Şi au început atacurile concertate pe mai multe fronturi. Dodon declară că va ataca la Curtea Constituţională legea. Voronin ameninţă cu organizarea unui referendum. Ceilalţi lideri din opoziţia extraparlamentară, mai mărunţi, fac şi ei vâlvă mare. Mai ales că beneficiază de sprijinul înaltelor feţe bisericeşti de la Moscova. Ce caută, de exemplu, Şelin la Patriarhia Bisericii Ortodoxe Ruse? Probabil, acelaşi lucru pe care îl caută Episcopul de Bălţi şi Făleşti Marchel cu megafonul în faţa Palatului Republicii…

Pe scurt, votarea Legii privind asigurarea egalităţii înseamnă un nou pas spre Europa, iar respectivele feţe politice şi bisericeşti vor să ne readucă în spaţiul ex-sovietic, pentru ele vital. Măcar şi prin referendum!

Priveam luni la preoţii care mărşăluiau pe străzile Chişinăului, protestând în faţa Preşedinţiei şi a Mitropoliei Moldovei şi mi-am amintit de o manifestare din 2010, la care, de asemenea, îşi dădeau mâna clericii moldoveni şi politicienii pro-moscoviţi. Atunci, ei adunaseră mii de oameni în faţa Catedralei „Naşterea Domnului” pentru o altă faptă nobilă – înfiinţarea unui partid salvator al naţiunii. Ei bine, acea acţiune nu s-a soldat cu nimic, pentru că poporul a înţeles cine stă în spatele ei. Acum, ce facem – mergem la referendumul lui Voronin?!

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *