Criza

Merkel: Grecia nu trebuie sa fie subiectul central al urmatorului summit UE

 Intr-un interviu acordat postului de radion Deutschlandfunk, Merkel si-a exprimat temerile privind amplificarea turbulentelor de pe pietele financiare de "asteptarile false" privind sustinerea financiara a Greciei.

Oficialul german a reiterat faptul ca Grecia trebuie sa isi rezolve singura problemele legate de deficitul bugetar pentru binele monedei europene.

Presedintele Comisiei Europene Jose Manuel Barroso a cerut statelor membre ale UE sa convina asupra unui pachet financiar pentru sustinerea Greciei la summitul care va avea loc in zilele de 25 si 26 martie.

"Nu exista probleme legate de insolventa", a declarat Merkel duminica. "Nu cred ca Grecia are nevoi financiare acute din partea comunitatii europene si asta este ceea ce premierul grec imi tot repeta".

"Nu vad ca Grecia sa aiba nevoie de bani pentru moment, iar guvernul grec a confirmat acest lucru. De aceea as cere sa nu amplificam turbulentele din piata aducand asteptari false privind intalnirea consiliului de joi", a spus cancelarul.

Sursa: Ziarul Financiar

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *